Europa League

Δεν ήταν Σεβίλλη, ήταν… τορπίλη!

Σε ομάδα που μπορεί να κάνει θρύψαλα κάθε αντίπαλο μεταμορφώθηκε η Σεβίλλη! Οι Ανδαλουσιανοί θίχτηκαν απ’ το προβάδισμα της Ζενίτ και με αδιανόητη πίεση, την ανάγκασαν στο τέλος να παραδοθεί (2-1).

Όχι απλά έβγαλε μέταλλο πρωταθλήτριας, αλλά η Σεβίλλη το… κοπάνησε και στο κεφάλι της Ζενίτ!

Παρόλο που οι Ρώσοι πάγωσαν την Ανδαλουσία, η κάτοχος του Europa League τους υπέβαλε σε αδιανόητη πίεση, πριν τους λυγίσει στο τέλος με 2-1.

Οι πολλές απουσίες της ομάδας του Αντρέ Βίλας Μπόας (σ.σ. έπαιζε χωρίς τους Χουλκ, Ντάνι και Κρισίτο) δεν την εμπόδισαν απ’ το να πάρει προβάδισμα στο 29’.

Αυτό το γκολ του Ριαζάντσεφ όμως (με κοντινό σουτ έπειτα από απόκρουση του Ρίκο σε δική του προσπάθεια) έγειρε για τα καλά το «Σαντσέθ Πιθχουάν». Μετέτρεψε σε μονό το παιχνίδι. Σε σημείο που να μοιάζει ότι δεν θα… τελείωνε, αν δεν το έπαιρναν οι γηπεδούχοι.

Κάτι που για να συμβεί βέβαια, χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του ο Ουνάι Έμερι. Γιατί ο Μπάκα -που τον έριξε στο παιχνίδι στο 64’- χρειάστηκε δέκα μόλις λεπτά για να εξαργυρώσει την πίεση (και σέντρα του Βιδάλ) και να ισοφαρίσει. Και ο Σουάρεθ -που τον έβαλε στο ημίχρονο- έμελε να γίνει ο ήρωας του αγώνα.

Μετά λοιπόν την εκτέλεση και του 22ου κόρνερ (!) που κέρδισε η Σεβίλλη (κι ενώ είχε φτάσει τις 18 τελικές προσπάθειες) το βολέ του νεαρού αποδείχθηκε άπιαστο για τον Λοντίγκιν (88'). Και σφραγίζοντας την όγδοη σερί νίκη των Ανδαλουσιανών σε ευρωπαϊκό παιχνίδι στην έδρα τους, έδωσε προβάδισμα για να συνεχίζουν και στον επόμενο γύρο να υπερασπίζονται τον τίτλο τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΣΕΒΙΛΛΗ (Ουνάι Έμερι): Ρίκο, Τρεμουλινάς, Κολοτζιετζάκ, Παρέχα, Κόκε (46’ Σουάρεθ), Κριτσόβιακ, Ρέγιες, Ιμπόρα (46’ Εμπιά), Μπανέγα, Βιδάλ, Γκαμειρό (64’ Μπάκα)

ΖΕΝΙΤ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Λοντίγκιν, Ανιούκοφ, Λόμπερτς, Λουίς Νέτο, Γκαράι, Ρόντιτς (65’ Μογκίλεβετς), Ριαζάντσεφ (82’ Τίμοστσουκ), Σατόφ (75’ Κοτζανιγιάζοφ), Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Ροντόν

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x