Europa League

Έμερι: «Φαβορί η Γιουνάιτεντ, δεν έχω να δώσω κάποια ρεβάνς με τους Άγγλους»

Ως φαβορί για την κατάκτηση του Europa League χαρακτήρισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ουνάι Έμερι, ο οποίος τόνισε ότι δεν αποτελεί κίνητρό του το παρελθόν του στην Αγγλία.

Φαβορί για τη νίκη στον τελικό του Europa League (26/5, 22:00) χαρακτήρισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ουνάι Έμερι.

Ο τεχνικός της Βιγιαρεάλ, ο οποίος θα βρεθεί για 5η φορά σε τελικό της 2ης τη τάξη ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης (έχοντας τρεις κατακτήσεις με τη Σεβίλλη), υπογράμμισε ότι κίνητρό του αποτελεί μόνο η ομάδα του κι όχι το να δώσει κάποια απάντηση στις αγγλικές ομάδες (λόγω του «διαζυγίου» του με την Άρσεναλ τον Νοέμβριο του 2019).

«Είμαστε περήφανοι, αλλά έχουμε την ευθύνη να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Θέλουμε να απολαύσουμε αυτόν τον τελικό, αλλά σκεφτόμαστε τη νίκη. Θα διεκδικήσουμε αυτόν τον τίτλο κόντρα σε ένα φαβορί. Όλοι οι τελικοί είναι διαφορετικοί. Σε μερικούς η ομάδα μου ήταν το φαβορί και σε άλλους όχι. Η Γιουνάιτεντ έχει μια ομάδα πολύ καλών ποδοσφαιριστών και είναι αξιόπιστη. Έχουμε μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν τον σύλλογο , τους παίκτες του και τη διοργάνωση», τόνισε αρχικά ο 49χρονος τεχνικός.

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για το πώς μπορεί να κερδίσει η ομάδα του τη Γιουνάιτεντ. «Μεταφέροντας το παιχνίδι στο γήπεδό μας και στην ιδέα μας για το ποδόσφαιρο. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα δυνατά τους χαρακτηριστικά», υπογράμμισε ο Έμερι.

Όσο για το αν έχει ειδικό κίνητρο κόντρα στις αγγλικές ομάδες ο προπονητής του «κίτρινου υποβρυχίου» σχολίασε: «Αισθάνομαι υποχρέωση ως προς τη Βιγιαρεάλ, στον σύλλογο, στον πρόεδρό της. Από αυτό πηγάζει η ευθύνη μου. Δεν έχω να δώσω καμία ρεβάνς με κάποια αγγλική ομάδα ή γενικά με τους Άγγλους».

Τέλος, ο Έμερι αναφέρθηκε στην απουσία του Τσουκουέσε από τον τελικό αλλά και την πιθανότητα συμμετοχής του Φόιτ. «Ο Τσουκουέσε δεν θα βρίσκεται στο παιχνίδι και ο Φόιτ, αν προπονηθεί κανονικά, θα είναι διαθέσιμος για αύριο», σημείωσε ο τεχνικός του ισπανικού κλαμπ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x