Europa League

Ρέκορντμαν προκρίσεων στα ημιτελικά του Europa League ο Έμερι!

Τις περισσότερες (6) προκρίσεις στα ημιτελικά του Europa League/Κυπέλλου UEFA έχει πετύχει ως τεχνικός ο Ουνάι Έμερι, ο οποίος πλέον στοχεύει στο ρεκόρ κατακτήσεων.

Το προσωνύμιο του «Mr. Europa League» επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ο Ουνάι Έμερι!

Ο τεχνικός της Βιγιαρεάλ αποτελεί από το βράδυ της Πέμπτης (15/4) -μετά και τη νίκη της ομάδας του επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ- τον ρέκορντμαν προκρίσεων στα ημιτελικά είτε του Europa League είτε του Κυπέλλου UEFA. Έχοντας στο παλμαρέ του έξι παρουσίες στους «4» της δεύτερης της τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αριθμό που δεν έχει καταφέρει να φτάσει κανένας συνάδελφός του στο παρελθόν.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2011/12 κοουτσάροντας τη Βαλένθια. Για να ακολουθήσει η «χρυσή» εποχή με τη Σεβίλλη και τις τρεις σερί κατακτήσεις (2014, 2015 και 2016). Τελευταία φορά που είχε φτάσει στα ημιτελικά ήταν το 2019 με την Άρσεναλ.

Μάλιστα, σε περίπτωση που ο 49χρονος Ισπανός σηκώσει φέτος το τρόπαιο (η Βιγιαρεάλ θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στα ημιτελικά), θα φτάσει τα τέσσερα και θα πανηγυρίσει ακόμα ένα ρεκόρ, εκείνο των περισσότερων κατακτήσεων του θεσμού. Με τον Τζιοβάνι Τραπατόνι να έχει επίσης τρεις (δύο με τη Γιουβέντους και μία με την Ίντερ) στην πρότερη μορφή της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x