Europa League

Ένα… υποβρύχιο με όνειρο την κούπα

Μετά τη νίκη στην Κροατία, η Βιγιαρεάλ επικράτησε και στην Ισπανία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-1) και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση.

Μπορεί να μην είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας, αλλά η Βιγιαρεάλ απέδειξε σε ακόμα μία περίπτωση ότι θα διεκδικήσει όλες τις πιθανότητές της. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι επικράτησε και πάλι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αυτή τη φορά με 2-1 και εξασφάλισε πολύ εύκολα την παρουσία στον ημιτελικό κόντρα στην Άρσεναλ.

Το βράδυ για τους Ισπανούς αποδείχθηκε πολύ εύκολο, καθώς μόλις από το πρώτο ημίχρονο είχαν διαμορφώσει το 2-0, κατεβάζοντας ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο. Για τους Κροάτες που μένουν με την ανάμνηση της επικής πρόκρισης κόντρα στην Τότεναμ, ξεχώρισαν πάλι ο Όρσιτς που σκόραρε το γκολ της ομάδας του, αλλά και ο γκολκίπερ, Λιβάκοβιτς, που είχε σπουδαίες επεμβάσεις ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά, η Βιγιαρεάλ είχε σκοπό να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση-πρόκριση, αρχίζοντας να εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις και δημιουργώντας ευκαιρίες με κορυφαία αυτή στο 25’, όταν ο Τσουκουέζε πλάσαρε μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Τελικά, το… μοιραίο για τους φιλοξενούμενους δεν άργησε και στο 36’ ο Αλκάθερ παραβίασε την εστία του Λιβάκοβιτς, με την εγκυρότητα του γκολ να επιβεβαιώνεται μέσω VAR.

Την… ταφόπλακα στις ελπίδες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έβαλε ο Μορένο στο 43’, όταν ο Αλκάθερ από εκτελεστής έγινε δημιουργός και ο Ζεράρ Μορένο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά, διαμορφώνοντας το 2-0, αναγκάζοντας τους Κροάτες να βρουν τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ήταν εμφανές ότι το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν ένα διαδικαστικό 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να φτάνουν με μεγάλη άνεση στην αντίπαλη εστία. Από την πλευρά των Κροατών ήταν ο Όρσιτς αυτός που έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ενώ από τους γηπεδούχους ο Τσουκουέζε έβρισκε απέναντί του το δοκάρι (76’) είτε τον Λιβάκοβιτς, με τον Κροάτη να κάνει και μια σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Μορένο (65’).

Τελικά, το αποτέλεσμα στο «Θεράμικα» διαμορφώθηκε στο 74’, όταν ο Όρσιτς έγινε αποδέκτης μιας εξαιρετικής συνεργασίας και με πλασέ έγραψε το 2-1.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Τόρες, Αλμπιόλ, Πεντράθα (90? Αλμπέρτο Μορένο), Φόιτ, Τριγέρος (62’ Μόι Γκόμεθ), Καπού, Παρέχο (83’ Κοκλέν), Ζεράρ Μορένο, Τσουκουέζε (90? Πένια), Αλκάθερ (90? Μπαένα)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Γκβάρντιολ, Ριστόβσκι (62’ Στοϊάνοβιτς), Τέοφιλ -ατρίν (82’ Πέριτς), Λαούριτσεν, Αντέμι (82’ Μίσιτς), Γιάκιτς, Ιβάνουσετς (76’ Ατιεμουέν), Όρσιτς, Μάιερ (63’ Φρανιτς), Πέτκοβιτς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x