Europa League

Γιουνάιτεντ από τα παλιά, τούμπαρε το ματς, προκρίθηκε και έστειλε… σπίτι της την Μπαρτσελόνα!

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να προηγήθηκε νωρίς, όμως η Γιουνάιτεντ τούμπαρε το ματς στο Μάντσεστερ (2-1) και προκρίθηκε στους «16» του Europa League, πετώντας εκτός τους Καταλανούς!

Στους «16» του Europa League με βραζιλιάνικη υπογραφή βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διάβολους» να παίρνουν σπουδαία εντός έδρας νίκη με ανατροπή κόντρα στην Μπαρτσελόνα (2-1), πετώντας εκτός Ευρώπης από τον... Φεβρουάριο του Καταλανούς!

Το ματς

Μόλις στο 3’, ο Τερ Στέγκεν έκανε τεράστια επέμβαση. Μετά από μαγική πάσα του Κασεμίρο, ο Μπρούνο Φερνάντες βγήκε τετ-α-τετ μέσα στην περιοχή με τον Γερμανό τερματοφύλακα, ο Πορτογάλος σούταρε με δύναμη αλλά σταμάτησε στο πόδι του γκολκίπερ! Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, με την Μπαρτσελόνα στο 15’ να κερδίζει πέναλτι. Ο Μπρούνο Φερνάντες τράβηξε με τα χέρια τον Μπαλτνέ μέσα στην περιοχή, υπήρξε επαφή, ίσως όχι τόσο... έντονη, αλλά δόθηκε. Ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση, έκανε ένα εντελώς περίεργο σουτ, ο Ισπανός βρήκε τη μπάλα, δοκάρι και μέσα στο 18’!



Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην μπορεί καν να απειλήσει… σοβαρά. Στο 23’ ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε μια μακρινή σέντρα στην κίνηση χωρίς να «συγκινηθεί» κανείς, ενώ στο 36’ μια σέντρα-σουτ του Φρεντ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα στο 45’ λίγο έλειψε να γίνει το 0-2! Ο Ντε Χέα έκανε τραγικό λάθος, αφού έχασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή. Ο Σέρτζι Ρομπέρτο και ο Κεσιέ δεν μπόρεσε να περάσουν τον Κασεμίρο και έτσι σώθηκε η Γιουνάιτεντ!



Στην πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου, ο Φρεντ πήρε την μπάλα ανάμεσα στην άμυνα, την έβαλε μπροστά του μέσα στην περιοχή και με ένα ξερό σουτ στο 47’ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1! Οι Άγγλοι συνέχισαν να απειλούν, με τον Άντονι στο 49’ να σταματιέται τελευταία στιγμή από τον Κρίστενσεν. Ο Ράσφορντ έχασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ ο Άντονι είχε άλλες δύο ευκαιρίες. Κόντρα στη ροή του ματς, στο 64' ήρθε η τρομερή επέμβαση του Ντε Χέα σε κεφαλιά του Κουντέ! Έδιωξε σε κόρνερ, με τη μπάλα να πηγαίνει μέσα.



Κάπου εκεί, ο δραστήριος Άντονι έδωσε τη λύση. Μετά από δύο σουτ συμπαικτών του που σταμάτησαν στα σώματα της άμυνας, ο Βραζιλιάνος έκανε τρομερό πλασέ και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Τερ Στέγκεν, για το 2-1 και την ολική ανατροπή στο 74’! Οι κάρτες και τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν άφησαν να δημιουργηθεί καμία φάση. Στο 90+4’ο Λεβαντόφσκι σούταρε και άγγιξε το 2-2, όμως ο Βαράν πετάχτηκε και έδιωξε πάνω στη γραμμή! Ο επόπτης έδωσε οφσάιντ, ωστόσο το replay έδειξε ότι το γκολ θα μετρούσε κανονικά αν έμπαινε. Κάπως έτσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στον θρίαμβο!



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα – Γουάν Μπισάκα (67’ Νταλότ), Βαράν, Μαρτίνες, Σο – Κασεμίρο, Φρεντ, Μπρούνο Φερνάντες – Ράσφορντ (88’ ΜακΤόμινεϊ), Βέγκχορστ (46’ Άντονι), Σάντσο (67’ Γκαρνάτσο).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο (82’ Μάρκος Αλόνσο), Κρίστενσεν, Μπάλντε – Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Κεσιέ, Σέρτζι Ρομπέρτο – Ραφίνια (75’ Φατί), Λεβαντόφσκι.

Διαβάστε το live του ματς από το sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x