Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, δεδομένων και των πολλών απουσιών, εμφανίστηκε ο Ράφα Μπενίτεθ μετά το 1-1 του Παναθηναϊκού με τη Ρόμα. Μάλιστα, τόνισε πως όποια ομάδα συναντήσει το «τριφύλλι» στα playoffs θα είναι άτυχη, ενώ εξήρε και την απόδοση του Βισέντε Ταμπόρδα. Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ισπανού τεχνικού.
Η εικόνα της ομάδας ήταν κάτι παραπάνω από αξιέπαινη, παρά την ισοπαλία. Εσάς σας δικαιώνει αυτή η εικόνα; Γιατί η ενδεκάδα ήταν «πειραματική» και πριν την σέντρα προστέθηκαν κι άλλα προβλήματα. Αισθάνεστε δικαιωμένος;
«Ναι, νομίζω ότι το σημαντικότερο είναι να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Είχαμε έξτρα προβλήματα, ο Τουμπά είχε πυρετό, ο Ρενάτο είχε κάποια προβλήματα αλλά μπήκε. Νεαρά παιδιά που ήρθαν και βοήθησαν. Είμαι ικανοποιημένος για αυτό και για τους φιλάθλους μας. Είμαι απογοητευμένος γιατί ενώ κερδίζαμε δεχτήκαμε ένα γκολ προς το τέλος. Το να κάνεις όλα αυτά που κάναμε κόντρα σε μια τόσο καλή ομάδα όπως η Ρόμα, με όλα αυτά τα προβλήματα... Αξίζουν συγχαρητήρια οι ποδοσφαιριστές».
Με την σημερινή του εμφάνιση και το γκολ, ανεβαίνει στην ιεραρχία της ομάδας ο Ταμπόρδα;
«Αστειευόμουν λέγοντας πριν το παιχνίδι ότι ίσως έβαζε γκολ. Τα συγχαρητήρια πάνε σε όλους αλλά κυρίως σε αυτόν. Δεν είναι εύκολο να παίζεις έτσι και να βάλεις γκολ όταν δεν έχεις τόσο ρυθμό. Το να αγωνιζόμαστε έτσι είναι καλό για την ομάδα».
Μιλήσατε με τον Γκασπερίνι;
«Ξέρουμε ότι ο Γκασπερίνι είναι ένας πολύ καλός προπονητής και η Ρόμα μια πολύ καλή ομάδα. Δίνω ακόμα μεγαλύτερο έπαινο στους παίκτες μας, γιατί είδαμε την ποιότητα, την επιθυμία, τα χαρακτηριστικά των αντιπάλων μας και εμείς μπορέσαμε να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί. Εύχομαι τα καλύτερα στην Ρόμα για την συνέχεια της σεζόν».
Νιώθετε αδικημένος από την κατάληξη αυτής της πορείας και την 20η θέση; Έχετε κάποια προτίμηση μεταξύ Βικτόρια Πλζεν και Νότιγχαμ Φόρεστ;
«Για να είμαστε δίκαιοι δεν ήξερα πού ακριβώς ήμασταν, γιατί έπρεπε να συγκεντρωθούμε μόνο στο δικό μας ματς και δεν κοιτούσαμε την κατάταξη. Δεν ήμουν απασχολημένος με αυτό ούτε και μετά το φινάλε. Είχαμε προκριθεί, καλές ομάδες θα βρούμε απέναντί μας. Δεν έχει σημασία ποια θα είναι γιατί δεν μπορούμε να έχουμε επιρροή σε αυτή την κλήρωση. Όποιος κι αν έρθει θα είναι άτυχος, γιατί θα κληρωθεί μαζί μας».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






