Europa League

Ο εφιάλτης επέστρεψε για τη Γουέστ Χαμ! (video)

Είδε ξανά… αστράκια! Ανεπανάληπτο «κάζο» για τη Γουέστ Χαμ, που έμεινε όπως και πέρυσι εκτός Ευρώπης από την απίθανη Άστρα Γκιούργκιου, χάνοντας 1-0 μέσα στο Λονδίνο! Iστορική πρόκριση για Σασουόλο.

Δεν ξανάγινε!

Οι απίθανοι Ρουμάνοι της Άστρα Γκιούργκιου «χτύπησαν» ξανά και νικώντας 1-0 τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, την… πέταξαν εκτός Ευρώπης, όπως ακριβώς έκαναν και πέρυσι!

Μετά το 1-1 στη Ρουμανία, τα «σφυριά» είχαν ξεκάθαρο προβάδισμα για πρόκριση, αλλά δεν «κατέβηκαν» ΠΟΤΕ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με αποτέλεσμα οι Βαλκάνιοι να… τους την κάνουν ΚΑΙ φέτος! Το «χρυσό» γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Φελίπε Τεϊσέιρα στο 45’, με την ομάδα του Μπίλιτς να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να φέρει το ματς στα ίσα, ώστε να το στείλει, έστω, στην παράταση.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι δεν έπαιξε ο Μαζουακού, ενώ είναι περιττό να πούμε ότι οι αποδοκιμασίες στο τέλος ήταν κάτι παραπάνω από έντονες, για μια ομάδα που εντυπωσίασε πέρυσι στην Αγγλία. Πέρυσι, θυμίζουμε, οι Λονδρέζοι είχαν αποκλειστεί στο Europa League από την Άστρα Γκιούργκιου έναν γύρο πριν, στον γ’ προκριματικό.



Από εκεί και πέρα, έχοντας «κάβα» το 3-0 του πρώτου αγώνα, η Σασουόλο πήγε… χαλαρή στο Βελιγράδι και με το 1-1 στη ρεβάνς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, προκρίθηκε πανηγυρικά στους ομίλους του Europa League, στην παρθενική της συμμετοχή σε διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου. Σκόρερ της ιταλικής ομάδας και πάλι ο εξαιρετικός Ντομένικο Μπεράρντι, ενώ για τους Σέρβους ισοφάρισε ο… γνωστός μας, Αλεξάνταρ Κάταϊ.

Στα άλλα βραδινά παιχνίδια για τα πλέι οφ του Europa League, η Σεντ Ετιέν έμεινε στο 0-0 με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στη Γαλλία και προκρίθηκε με τη νίκη της (1-2) στο Ισραήλ, ενώ εύκολα πήρε το «εισιτήριο» για τους ομίλους και η Σαχτάρ, που νίκησε ξανά την Μπασακσεχίρ, 2-0 (είχε επικρατήσει και στην Κωνσταντινούπολη, 2-1). Όσο για τη Ραπίντ, παραλίγο να έχουμε… αυτοκτονία στη Βιέννη, με τους Αυστριακούς να χάνουν 2-0 από τη σλοβάκικη Τρέντσιν, που… το πάλεψε, αλλά το εις βάρος της 4-0 του πρώτου αγώνα ήταν δυσβάσταχτο. Στα πέναλτι, τέλος, οδηγήθηκε ο αγώνας μεταξύ της Χάιντουκ και της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Κροάτες «ισοφάρισαν» το 2-1 του πρώτου αγώνα, στην παράταση δεν άλλαξε κάτι, για να πάρουν την πρόκριση, τελικά, οι Ισραηλινοί στη «ρώσικη ρουλέτα» με 4-3!

Διαβάστε εδώ για τους… γκαζωμένους Βέλγους και την Καμπάλα και εδώ πώς η ΑΕΚ έμεινε εκτός συνέχειας από τη Σλόβαν Λίμπερετς.

Τα αποτελέσματα στις ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League
(με έντονο, μαύρο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν)


Καραμπάγκ-Γκέτεμποργκ 3-0
(19’ Σαντίκοφ, 26’ Μουαρέμ, 51’ Κιντάνα)

Μπρόντμπι-Παναθηναϊκός 1-1
(35’ Μουκτάρ - 65’ Ιβανόφ)

Ρόζενμποργκ-Αούστρια Βιέννης 1-2
(59’ πεν. Γκίτγιαερ - 57’ Γκρούνγουολντ, 69’ Καγιόντε)

Γκρασχόπερ-Φενέρμπαχτσε 0-2
(77’ Φερναντάο, 84’ Στοχ)

Λίμπερετς-ΑΕΚ Λάρνακας 3-0
(8’, 15’, 41’ Σίκορα)

Παρτιζάνι-Κράσνονταρ 0-0

Άντερλεχτ-Σλάβια Πράγας 3-0
(22’ πεν. Τίλεμανς, 40’ πεν. Τεόντορτσικ, 61’ Χέιλεν )

Άλκμααρ-Βοϊβοντίνα 0-0

ΜΠΑΤΕ-Αστάνα 2-2
(27’ Γκόντιρτσουκ, 89’ πεν. Στάσεβιτς - 50’ Μαξίμοβιτς, 76’ Τουμάσι)

Γκενκ-Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 2-0
(2’ Σαμάτα, 50’ Μπέιλι)

Οσμανλίσπορ-Μίντιλαντ 2-0
(20’, 50’ Τιάγκο Πίντο)

Σκεντίγια-Γάνδη 0-4
(60’, 69’ Κουλιμπαλί, 69’ Περμπερτ, 86’ Ρενάτο Νέτο)

Σπάρτα Πράγας-Σοντερίσκε 3-2
(44’ Λαφατα, 69’ Σούραλ, 85’ Μπράμπετς– 35’ Ούρε, 40’ Κλόβε)

Μάριμπορ-Καμπάλα 1-0
(66’ Ταβάρες)

Ερυθρός Αστέρας-Σασουόλο 1-1
(54’ Κατάι-28’ Μπεράρντι)

Χάιντουκ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-4 πεν. (2-1 κ.δ. & παρ.)

Σεντ Ετιέν-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

Γουέστ Χαμ-Άστρα Γκιούργκιου 0-1
(45’ Τεϊσέιρα)

Σαχτάρ-Μπασακσεχίρ 2-0
(23’ αυτ. Αταμάχ, 71’ πεν. Μάρλος Μπονφίμ)

Ραπίντ Βιέννης-Τρέντσιν 0-2
(12’ Λόρενς, 35’ Παούρ)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x