Europa League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο επιμένων (Ολυμπιακός) νικά και προκρίνεται!

Τα σημεία-κλειδιά της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, μέσω του sport-fm.gr.

Θρίλερ με happy end για τον Ολυμπιακό απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Οι Πειραιώτες χαμογέλασαν στο τέλος απέναντι στην ομάδα της Τουρκίας, παίρνοντας τη νίκη με την υπογραφή Τικίνιο και τον Ρέαμπτσουκ να βάλει το χεράκι του.

Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει μέσω του sport-fm.gr.
*Το ήθελε περισσότερο ο Ολυμπιακός και το πήρε, μαζί και την πρόκριση! Η μπίλια θα μπορούσε να κάτσει οπουδήποτε με την παρουσία των δύο ομάδων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για να τα πάρουμε χρονικά… Η Φενέρμπαχτσε είχε καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και δικαιούτο να προηγηθεί. Δεν το έκανε όμως και από τα μέσα του δεύτερου μέρους και μετά έκανε «μπαμ» ότι βολευόταν με την ισοπαλία, παίζοντας ουσιαστικά με πεντάδα πίσω. Ο Πέδρο Μαρτίνς την ίδια ώρα προτίμησε μεν να μην ρισκάρει, αφού ο Τικίνιο μπήκε στο 81’ αντί του Ελ Αραμπί. Ωστόσο, προσέγγισε με διαφορετική φιλοσοφία την τελική ευθεία την αναμέτρησης. Έπαιξε και για τη νίκη και την πήρε, ενώ οι Τούρκοι πήγαν για την ισοπαλία και έμειναν… ρέστοι.

*Εννέα λεπτά ήταν αρκετά. Ο Τικίνιο έγινε το πρόσωπο του αγώνα στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, η οποία του έδωσε την δεύτερη θέση στον 4ο όμιλο. Ο Βραζιλιάνος μπήκε στο 81’ της αναμέτρησης, αντί του Ελ Αραμπί και στο 90’ «χτύπησε», πετυχαίνοντας γκολ… χρυσάφι. Ο 30χρονος επιθετικός έκανε ξανά ζημιά στους Τούρκους, τους οποίους είχε «πληγώσει» και στο εκτός έδρας παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ στο 6ο λεπτό.

*Εξιλέωση για Ρέαμπτσουκ. Ο Μολδαβός έχει ακούσει πολλά εδώ και έναν χρόνο για την παρουσία του στον Ολυμπιακό. Ότι δεν κάνει για τους Πειραιώτες, ότι είναι μόνο για ρεζέρβα, έχει ακούσει αρνητικά σχόλια για τις σέντρες του. Δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί το συγκεκριμένο θέμα. Ας μιλήσουμε με γεγονότα. Ο 23χρονος μπακ έκανε πολύ γεμάτη εμφάνιση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, όργωσε την αριστερή πλευρά, είχε η αλήθεια είναι αρκετές μέτριες σέντρες, αλλά σέρβιρε το νικητήριο γκολ στον Τικίνιο. Μοιραία τα φώτα πέφτουν πάνω στον Βραζιλιάνο, αλλά συνολικά ήταν καλύτερος παίκτης ήταν ο Ρέαμπτσουκ. Υπενθυμίζεται ότι είχε πετύχει νικητήριο γκολ στο 87’ της αναμέτρησης με την Αντβέρπ.

*Πάντα, το αποτέλεσμα μετράει! Ο Ολυμπιακός χαμογέλασε στο τέλος, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε και την είσοδο στα μπαράζ του Europa League ως δεύτερος. Έδειξε πίστη, επέμεινε και στο τέλος πέτυχε τον στόχο του. Ο Πέδρο Μαρτίνς βγήκε εν τέλει νικητής στη σκακιέρα με τον Βίτορ Περέιρα. Όλα όμως είναι και θέμα αποτελέσματος, αν δεν είχε σκοράρει στο τέλος, τότε ο Μαρτίνς δεν θα είχε δικαιωθεί για το πλάνο του. Θα τα είχε ακούσει για το γεγονός ότι δεν ρίσκαρε κόντρα στους Τούρκους, οι οποίοι θα έπαιζαν «τελικό» με την Άιντραχτ με στόχο τη δεύτερη θέση. Αφού επέλεξε να βγάλει τον Ελ Αραμπί (που φαίνεται ότι ήταν αρκετά κουρασμένος) για να βάλει τον Τικίνιο και δεν άφησε το βαρύ… πυροβολικό του στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Τώρα, ωστόσο, το γεγονός θα περάσει στα ψιλά…

* «Λαβώθηκε», αλλά δεν… έπεσε. Στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός είχε μια σημαντική απώλεια. Έχασε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο κατά τη διάρκεια του αγώνα και έμεινε δίχως τον πιο έμπειρο στόπερ του, αλλά χωρίς τον πιο ικανό (από τους διαθέσιμους). Την ώρα που δεν του περισσεύουν οι κεντρικοί αμυντικοί. Επιστράτευσε τον Μπα, ο οποίος έχει χάσει τη θέση του βασικού εδώ και καιρό, αλλά αν εξαιρέσουμε ένα μικρό διάστημα προσαρμογής, δεν έδειξε να επηρεάζεται πνευματικά. Αγωνιστικά, προφανώς, υπήρχε διαφορά στο κέντρο της άμυνας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x