Europa League

Πλιάτσικας και Χουχούμης… αποκαλύπτουν τη Σλόβαν μέσω του sport-fm.gr

Βασίλης Πλιάτσικας και Διαμαντής Χουχούμης θυμούνται το πέρασμα τους από την Σλόβαν Μπρατισλάβας και «τολμούν» να κάνουν πρόβλεψη για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι θα έχουν τον Κάρλος Κορμπέραν το «τιμόνι» τους πια, καλούνται να κάνουν ό,τι έκαναν και πέρσι. Να αποκλείσουν τους Σλοβάκους και να περάσουν στα πλέι-οφ της διοργάνωσης φλερτάροντας έτσι με την είσοδό τους στους ομίλους.

Δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της αντιπάλου του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Πλιάτσικας και Διαμαντής Χουχούμης μίλησαν στο sportfm.gr , θυμήθηκαν το πέρασμα τους από την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τολμούν να κάνουν πρόβλεψη για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

Πλιάτσικας: «Πιο έτοιμη η Σλόβαν αλλά έχει την εμπειρία ο Ολυμπιακός»


Ο Βασίλης Πλιάτσικας, μετά από 18 χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια» του. Ο 34χρονος Έλληνας, πρώην αμυντικός, αγωνίστηκε στην προσεχή αντίπαλο των «ερυθρόλευκων», από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2017 και μιλά στον sportfm.gr, για τις εμπειρίες του από την ομάδα της Σλοβακίας.

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από όταν ήμουν εγώ στη Σλόβαν. Είναι τελείως διαφορετική ομάδα, καινούργιο γήπεδο, διαφορετική φιλοσοφία, το κλίμα ήταν διαφορετικό. Όταν πήγα εγώ η Σλόβαν ήταν 7η. Βγήκαμε δεύτεροι, μπήκαμε στα προκριματικά του Europa League, φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου και κάναμε μια επιτυχημένη χρονιά. Τώρα είναι δεδομένο πως κάθε χρόνο είναι πρωταθλήτρια».

Όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων αλλά και την πρόβλεψη του για τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας, ανέφερε:

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο σε γενικές γραμμές. Υπάρχει μια μίξη πραγμάτων και ικανοτήτων, είναι διαφορετικός ο τρόπος που παίζουμε και το επίπεδο είναι καλύτερο. Στην Σλοβακία, η Σλόβαν είναι η κυρίαρχη ομάδα στο πρωτάθλημα, οι άλλες ομάδες δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Είναι πιο αποδυναμωμένες και λόγω της οικονομικής κατάστασης.
Από πέρυσι που σταμάτησα δεν παρακολουθώ τόσο πολύ και δεν έχω εικόνα να πω, πως θα σταθεί η Σλόβαν. Ο Ολυμπιακός είναι με την πλάτη στον τοίχο λόγω των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων. Σίγουρα η έλευση του καινούργιου προπονητή θα δώσει νέο «αέρα» στην ομάδα. Η ψυχολογία αλλάζει, πολλοί ποδοσφαιριστές θα θέλουν να «δείξουν» πως δεν ήταν σε «καλό φεγγάρι» με τη Μακάμπι και θα δοθεί έξτρα κίνητρο σε αυτούς που δεν ήταν «ενεργοί» μέσα στην ομάδα, να αποδείξουν πως ο προηγούμενος προπονητής έκανε λάθος. Η Σλόβαν είναι λίγο πιο έτοιμη λόγω του πρωταθλήματος, αλλά ο Ολυμπιακός με την εμπειρία που έχει, ξέρουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές πως δεν έχουν περιθώρια για άλλο αρνητικό αποτέλεσμα
».

Για τον Πέδρο Μαρτίνς και την γνώμη του για το φετινό πρωτάθλημα:

«Ο Μαρτίνς ήταν εξαιρετικός προπονητής, έκανε εξαιρετικές χρονιές στον Ολυμπιακό. Βοήθησε πολλά παιδιά. Σίγουρα ένας κύκλος έκλεισε και για τον ίδιο, γιατί έκατσε πολλά χρόνια στην Ελλάδα, όποτε ήταν μάλλον καλό για αυτόν να φύγει. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα έχουν ενισχυθεί φέτος όλες οι ομάδες. Θα δούμε ένα ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει. Μακάρι να δούμε και τις τρεις ομάδες που έμειναν στην Ευρώπη να συνεχίζουν».

Αν και κατέγραψε τις περισσότερες συμμετοχές του ως αμυντικός, έδωσε μια ωραία ασίστ, αναφερόμενος στο τηλεφώνημα που του έκανε ο Χουχούμης πριν υπογράψει με την ομάδα από την Σλοβακία.

«Μίλησα με τον Χουχούμη, έφευγε τότε από τον Παναθηναϊκό. Ήταν μια καλή επιλογή για τον ίδιο και για όποιο παιδί θέλει να πάει εκεί, αν και εγώ όταν έφυγα είχα κάποια ζήτημα εξωαγωνιστικά με την ομάδα. Όταν έφυγε ο προπονητής, Νικόδημος Παπαβασιλείου, ήθελαν να λύσω και εγώ το συμβόλαιο μου και υπήρχαν κάποιες διαφορές στο οικονομικό κομμάτι. Η Μπρατισλάβα σαν πόλη είναι υπέροχη. Εκεί επειδή βρίσκεσαι στο κέντρο της Ευρώπης, σου δίνεται η δυνατότητα με μια καλή χρονιά να κάνεις το βήμα παραπάνω. Η Σλόβαν είναι ομάδα που πουλάει ποδοσφαιριστές».

Χουχούμης: «Θα κάνει καλό στον Ολυμπιακό η αλλαγή προπονητή - Είναι το φαβορί»


Ο Διαμαντής Χουχούμης, αυτή την περίοδο «λιώνει» στις προπονήσεις με τον Παναιτωλικό. Παρόλα αυτά ο έμπειρος αριστερό μπακ, κάνει αναδρομή στο παρελθόν και θυμάται τα δρώμενα του, στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Ο πρώην άσος της Σλόβαν μετέφερε στο sportfm.gr το τι θυμάται…

Για την πορεία της προετοιμασίας του Παναιτωλικού και τους στόχους της ομάδας:

«Κυλάει πολύ ομαλά, περιμένουμε την έναρξη του πρωταθλήματος, αν και παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ενδεχόμενο να υπάρξει αναβολή. Έχει μείνει ο ίδιος κορμός από πέρυσι, έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο και με κάποιες προσθήκες πιστεύω θα έχουμε μια πολύ καλή και σοβαρή ομάδα. Θέλουμε να «πατήσουμε» στα περσινά καλά στοιχεία και να φανερωθούμε ακόμα καλύτεροι φέτος».

Γυρίζοντας πίσω στη σεζόν 2017/2018, όταν φορούσε τη φανέλα της Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο 28χρονος αμυντικός θυμάται:

«Έχω καλές αναμνήσεις από εκείνη τη χρονιά. Μετά τον Παναθηναϊκό, ήθελα να δοκιμάσω στο εξωτερικό και έτσι πήγα στη Σλόβαν. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στη Σλοβακία. Κερδίσαμε το κύπελλο, αλλά δυστυχώς βγήκαμε δεύτεροι λόγω ενός κακού διαστήματος που είχαμε κάνει και μας στοίχισε. Το πρωτάθλημα είναι δυνατό κυρίως στη φυσική κατάσταση, αλλά υπάρχουν μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στις πρώτες και τις τελευταίες ομάδες. Το δικό μας πρωτάθλημα είναι καλύτερο, ελπίζω να ξεκινήσουμε 20 Αυγούστου και να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, έχουν κάνει όλες οι μεγάλες ομάδες δυνατές προσθήκες. Θυμάμαι με την Σλόβαν όταν είχαμε πάει με την ομάδα για χειμερινή προετοιμασία στην Τουρκία, μας έβαζαν στα ρεπό μας, να παίζουμε τένις για να χαλαρώνουμε».

Για τις αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Σλόβαν:

«Ο Ολυμπιακός δυστυχώς για αυτόν αλλά και την Ελλάδα δεν προκρίθηκε κόντρα στη Μακάμπι. Θεωρώ πως με την έλευση του νέου προπονητή, θα αλλάξει η ψυχολογία των παικτών. Συνήθως σε περιπτώσεις που έχει υπάρξει αλλαγή προπονητή οι παίκτες «βάζουν» τα δυνατά τους, να αποδείξουν πως αξίζουν στον καινούργιο προπονητή. Θεωρώ θα κάνει καλό στον Ολυμπιακό αυτή η αλλαγή. Είναι το φαβορί, αλλά θα φανεί στο γήπεδο».

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού Αντράζ Σπόραρ, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες:

«Είναι πολύ καλός χαρακτήρας, επαγγελματίας, σαν παίκτης έχει καλά στοιχεία για αυτά που ζητάει ο Παναθηναϊκός».

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x