Europa League

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Αντβέρπ

Δείτε το προφίλ της Αντβέρπ, αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League.

Ένας αρκετά υπολογίσιμος αντίπαλος, η Αντβέρπ, βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Θα είναι η πρώτη φορά που η βελγική ομάδα θα συναντήσει εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Τερμάτισε τρίτη στο Βέλγιο την περασμένη σεζόν, αλλά φέτος έχει αρχίσει άσχημα το πρωτάθλημα με μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Στα playoffs του Europa League απέκλεισε την Ομόνοια στα πέναλτι με 3-2, αφού έχασε με 2-0 στην Κύπρο και χθες νίκησε 2-0.

Ιδρύθηκε το 1880, έχει έδρα το «Bosuil» (16.000 θεατών) και χρώματά της είναι το κόκκινο και το λευκό. Έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα με πιο πρόσφατο το 1957, ενώ το 2020 πήρε το τρίτο Κύπελλο στην ιστορία της. Στην Ευρώπη μεγαλύτερη με διαφορά στιγμή της ήταν η πορεία μέχρι τον τελικό του Κυπελλούχων του 1993, όταν έχασε με 3-1 από την Πάρμα.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Δανός Μπρίαν Πρίσκε. Μεγάλο της αστέρι είναι ο Βέλγος μέσος Ράτζα Ναϊνγκολάν που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Ίντερ. Επίσης απέκτησε για 4 εκατ. ευρώ από την Άστον Βίλα τον Βέλγο αμυντικό Μπιόρν Ένχελς, που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό. Σημαντικό απόκτημα ήταν επίσης ο Βελγοκονγκολέζος εξτρέμ Μπαλικουισά από τη Σταντάρ Λιέγης για 5 εκατ. ευρώ. Στο ρόστερ της ανήκει και ο Ντιντιέ Λακμέλ Ζε, που είχε βρεθεί κοντά στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι παραγκωνισμένος για πειθαρχικούς λόγους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x