Κύπελλο Ελλάδας

Τα… διπλά στην Καλαμάτα είν’ ωραία!

Ειδικά όταν τα παίρνεις σε συνθήκες… άγριας φύσης! Σε έναν αγωνιστικό χώρο που προσφερόταν για καλλιέργεια και όχι ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Καλαμάτας και «φύτεψε» τις βάσεις για να υπερασπιστεί τον τίτλο της Κυπελλούχου. Ο εξαιρετικός Μπέλεκ ξόρκισε νωρίς (47’) «καλικάντζαρους» τύπου Μηχανιώνας κι έστειλε την «Ένωση» να κάνει ήρεμη γιορτές.

Ειδικά όταν τα παίρνεις σε συνθήκες… άγριας φύσης!

Σε έναν αγωνιστικό χώρο που προσφερόταν για καλλιέργεια και όχι ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Καλαμάτας και «φύτεψε» τις βάσεις για να υπερασπιστεί τον τίτλο της Κυπελλούχου.

Ο εξαιρετικός Μπέλεκ ξόρκισε νωρίς (47’) «καλικάντζαρους» τύπου Μηχανιώνας κι έστειλε την «Ένωση» να κάνει ήρεμη γιορτές.

Eπεισόδια στο ημίχρονο μεταξύ οπαδών των δυο ομάδων, εκτονώθηκαν τελικά με την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές -τόσο αναγκαστικές όσο και κατ’ επιλογή του Κωστένογλου, παρατάχθηκε η ΑΕΚ.

Πέραν της δεκάδας των απουσιών (Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Λεονάρντο, Μάκος, Βάργκας, Καφές, Κλωναρίδης, Γκέντσογλου, Γκούντγιονσεν, Εγγλέζου), ο τεχνικός της ΑΕΚ άφησε εκτός ενδεκάδας και τους Γεωργέα, Κάρλος και Κοντοέ (ο τελευταίος κόπηκε από την αποστολή).

Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κάλα-Ρίκκα, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπερνς (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Μπέλεκ (δεξιά) και προωθημένος ο Σιαλμάς.



Ποια μπάλα; Μην… πέσουμε!

Καταρχάς ευχαριστημένες, που έφτασαν όλοι όρθιοι στ’ αποδυτήρια, τελείωσαν το ημίχρονο οι ομάδες. Σ’ ένα γήπεδο που απαιτούσε χρήση βατραχοπεδίλων ή αλυσίδων και απαγόρευε κάθε σκέψη για φαντασίες και συνδυασμούς, η ελλιπής ΑΕΚ έκανε ό,τι μπορούσε για να μην μπλέξει. Το δοκάρι, ωστόσο (στο ωραίο γυριστό του Μπέλεκ) και η αδυναμία του Μπερνς να… φυσήξει μέσα την μπάλα εξ επαφής την κρατούσαν κολλημένη στη λάσπη.

Εκεί όπου θα μπορούσε να έχει χωθεί ακόμα πιο βαθιά (αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι στο ύποπτο τζαρτζάρισμα του Μανωλά στον Αθανασόπουλο), αλλά και όπου η Καλαμάτα αμυνόταν όλο και πιο… ηρωικά όσο περνούσε η ώρα. Τόσο πολύ ώστε να κάνει την πρώτη τελική της προσπάθεια στο 41’, αλλά και τόσο αρκετά, ώστε να ξεκινήσει το στρες στους φίλους της ΑΕΚ

Έχεις Μπέλεκ, δεν έχεις μπελάδες!

Τα «φαντάσματα» τύπου Μηχανιώνας που είχαν αρχίσει να πλανώνται πάνω απ’ το κεφάλι της, έφεραν μια ΑΕΚ αποφασισμένη απ’ την ανάπαυλα. Και… εγκλιματισμένη με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Λίγο αφότου τελείωσαν, λοιπόν, τα «ντου» των οπαδών στις εξέδρες, ο Μπέλεκ εξαργύρωσε όσο ψύχραιμα χρειαζόταν (στην αντεπίθεση) το «ντου» που έκανε η «Ένωση» επιστρέφοντας από τ’ αποδυτήρια.

Παρόλο που της επέτρεψε, λοιπόν, να σχεδιάσει ήρεμη το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» την πρόκριση, η επιπολαιότητα των μεσοεπιθετικών της απαγόρευε να το πετύχει. Επέτρεπε, δε, στην Καλαμάτα να ελπίζει μέχρι το τέλος στο «θαύμα». Ευτυχώς για την ΑΕΚ, ο Αραμπατζής επιβεβαίωσε ότι… σήμερα δεν γίνονται θαύματα (μεγάλη απόκρουση σε κοντινή προβολή του Αλεξανδρόπουλου) και υπέγραψε το «εξετελέσθη» κάτω απ’ την πρώτη επικίνδυνη αποστολή της στο Κύπελλο.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Έλβιο Μάνα): Κοψαχείλης, Τσόπελας, Ρουμπουλάκος, Μπλέτσας (61’ Κωστής), Κωνσταντόπουλος, Τσαγκαράκης, Αλεξανδρόπουλος (79’ Καρατζανίδης), Τσιμικλής, Αθανασόπουλος, Πετρουζέλλης, Τριανταφυλλάκης (69’ Δασκαλάκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καλιντέρης, Νικητόπουλος, Πολύδωρος

AEK (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς (69’ Γεωργέας), Αργυρίου, Κάλα, Ρίκκα, Μπερνς (85’ Τσίτας), Γκερέιρο, Μπέλεκ, Σιαλμάς (77’ Κάρλος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Φούντας, Τσουκαλάς, Χέλγκασον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σταθόπουλος (Ηλείας), Ζυγούρης (Αιτ/νίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Παραλίας





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x