Κύπελλο Ελλάδας

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο ΠΑΟΚ είχε Κούρτιτς! H ΑΕΚ;

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς για περίπου 80 λεπτά, τη διαφορά στο τελευταίο τέταρτο την έκανε ένας παίκτης και σε τέτοιες περιπτώσεις αρκεί μόνο αυτό για να κριθεί μία πρόκριση.

Όσα δεν είχαμε δει σε 170 λεπτά παιχνιδιού σε Τούμπα και ΟΑΚΑ, τα είδαμε τελικά στο τελευταίο τέταρτο της δεύτερης αναμέτρησης του Ολυμπιακού Σταδίου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να επιβεβαιώνουν ότι έχουν πάρει τον… αέρα της «Ένωσης».

Ακόμα και σε ένα πολύ κλειστό ματς, στο οποίο και οι δύο ομάδες βρέθηκαν σε κακό βράδυ, οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν την πρόκριση, αλλά και τη νίκη που θα αποτελέσει ακόμα πιο δυνατή ένεση ψυχολογίας εν όψει της συνέχειας.

Ο προπονητής της εξέδρας από το sport-fm.gr κράτησε σημειώσεις για την ιστορική όπως εξελίχθηκε αναμέτρηση και αναλύει.

Τύχη; Μάλλον όχι…:
Το έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό πριν από τρεις μέρες, το έκανε και απόψε κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ πήρε το απόλυτο σε δύο αναμετρήσεις, που δεν «θάμπωσε» με την απόδοσή του και μάλιστα με τον δύσκολο τρόπο, δηλαδή με σπουδαίες ανατροπές. Έτυχε; Όχι! Σε μία περίπτωση μπορεί να συμβεί, αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από την απόδοση που έχει στα ματς του, έχει κυρίως ισχυρή προσωπικότητα, που ακόμα κι όταν είναι «χτυπημένος» στη γωνία, βρίσκει τρόπο να αντιδρά. Το πνεύμα «refuse to lose» πιστώνεται στον Ράζβαν Λουτσέσκου, που ναι μεν για τους αντιπάλους είναι εκνευριστικός έως και εριστικός, αλλά σίγουρα πολλοί προτιμούν να τον έχουν στη μεριά τους και όχι απέναντί τους.

Ναι, ένας παίκτης κάνει τη διαφορά: Κι επειδή πολλές φορές λέγεται ότι ένας… κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, κάτι τέτοιο όταν οι διαφορές είναι μικρές δεν ισχύει και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες, τότε έρχεται η ώρα για τους «σκληρούς» να βγουν μπροστά και ένας τέτοιος είναι ο Κούρτιτς. Αργός χαφ, χωρίς φαντεζί ενέργειες, αλλά μιλάμε ότι σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος είναι πολυτέλεια, αφού τα μειονεκτήματά του καλύπτονται από την ποιότητά και το εξαιρετικό του δεξί πόδι. Πόση ψυχραιμία και πόση… προσωπικότητα μπορεί να κουβαλά ένας ποδοσφαιριστής για να τολμήσει ένα τέτοιο πλασέ όπως αυτό στο 95’; Στο ελληνικό πρωτάθλημα ελάχιστοι…



Η ΑΕΚ πήγε να «κλέψει» την πρόκριση και όχι να τη διεκδικήσει: Τα θετικά σχόλια για την εμφάνιση της ΑΕΚ στην Τούμπα ειπώθηκαν και γράφτηκαν, όπως δηλαδή ήταν το δίκαιο, αφού πράγματι η Ένωση άξιζε κάτι παραπάνω από μία «λευκή» ισοπαλία. Ωστόσο, η πραγματικότητα στο ματς του ΟΑΚΑ είναι διαφορετική και συγκεκριμένη. Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν εντός έδρας, αλλά επέλεξαν να μην έχουν πρωτοβουλία των κινήσεων κάτι που έρχεται «κόντρα» με τις συνθήκες της αναμέτρησης. Άλλωστε, η δημιουργία του ΠΑΟΚ δεν έχει αποτελέσει το δυνατό του σημείο και η σχεδόν φοβική αγωνιστική στάση της ΑΕΚ έδωσε δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να έχουν τον αέρα του φαβορί σε μία εκτός έδρας αναμέτρηση. Κι όλα αυτά ενώ οι γηπεδούχοι θα έπαιζαν με την καλύτερή τους επιθετική-τετράδα (Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο) που τελικά αναλώθηκε σε ένα παιχνίδι αντεπιθέσεων.

Και πού ήταν η τετράδα-φωτιά: Κι ενώ ο Αργύρης Γιαννίκης αναμένεται να ακούσει πολλά και ήδη ακούει πολλά, κυρίως για την αλλαγή του Λε Ταλέκ που είναι μέσα στο γκολ του Κούρτιτς, θα ήταν καλό να αποδοθούν και ευθύνες σε παίκτες από τους οποίους υπάρχουν πολύ υψηλότερες απαιτήσεις και που θα περίμενε κανείς να βγουν μπροστά, όπως για παράδειγμα έκανε ο Κούρτιτς από πλευράς ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα, ο Τσούμπερ είναι απλά αναφορά στο παιχνίδι και ειδικά στο δεύτερο μέρος. Ο πιο δραστήριος και ουσιαστικός ήταν ο Λιβάι Γκαρσία που έχει και την ασίστ, ενώ ο Αραούχο έμεινε στη διάθεση, αφού κι αυτός κυνηγούσε δεξιά και αριστερά τις χαμένες μπαλιές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x