Κύπελλο Ελλάδας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ηχηρό «όχι» της FIFA σε Ολυμπιακό για τα ρόστερ του τελικού!

Ο Ολυμπιακός επεδίωξε να εξευτελίσει την ΕΠΟ και ζήτησε επίσημα από την FIFA να γίνει ο τελικός με τα νέα ρόστερ! Το sport-fm.gr έχει την απάντηση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας!

Να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος με τα νέα ρόστερ των ομάδων και όχι με αυτά που διέθεταν οι ομάδες τη σεζόν 2019-20 (όπως συνέστησε εντόνως η FIFA), επιθυμεί διακαώς ο Ολυμπιακός και για να το πετύχει αυτό, έφτασε μέχρι την Παγκόσμια Συνομοσπονδία, στέλνοντάς της επιστολή, παρακάμπτοντας μάλιστα την ΕΠΟ!

Όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα το sport-fm.gr, οι «ερυθρόλευκοι» έλαβαν ουσιαστικά ένα ηχηρό «όχι» από τη FIFA, η οποία εμμένει στην απόφασή της και καλύπτει απόλυτα την ελληνική ομοσπονδία.

Και λέμε, «ηχηρό όχι», διότι όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ο Ολυμπιακός δεν προσπάθησε απλώς να αλλάξει την άποψη της FIFA και να γίνει ο τελικός με τα νέα ρόστερ. Αλλά επεδίωξε να εξευτελίσει την ΕΠΟ, λέγοντας στη FIFA ότι η ελληνική ομοσπονδία της απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες και προσπάθησε να παραπλανήσει τις υπηρεσίες της!

Εν τέλει η ΕΠΟ, όχι απλώς δεν εξευτελίστηκε από τις ενέργειες του Ολυμπιακού, αλλά βγαίνει προφανέστατα δικαιωμένη για την ενέργειά της να ρωτήσει πρώτα την FIFA και έπειτα να λάβει απόφαση σχετικά με τα ρόστερ. Ταυτόχρονα, τονίζεται με πολύ ξεκάθαρο τρόπο προς τον Ολυμπιακό, ότι μόνη αρμόδια για την εφαρμογή των κανονισμών είναι η ΕΠΟ!

Ειδικότερα:

Την ίδια ημέρα (4 Σεπτεμβρίου) που η FIFA απάντησε στην ΕΠΟ ότι για την ακεραιότητα ενός αγώνα που αφορά τη σεζόν 2019-20, πρέπει να ισχύσουν τα δεδομένα της σεζόν 2019-20 (με λίγα λόγια: οι ομάδες να αγωνιστούν με τα παλιά ρόστερ και όχι με τα νέα), η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου, απέστειλε επιστολή στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία με την οποία υποστήριζε πως η ΕΠΟ δεν παρουσίασε στη FIFA κρίσιμες πληροφορίες, παραπλανώντας έτσι τις υπηρεσίες της σε μια απάντηση, η οποία βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από την διαφύλαξη της ακεραιότητας της διοργάνωσης του Κυπέλλου.

Η κα. Σουλούκου, ζητούσε ταυτόχρονα από την FIFA, «ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ τη γνώμη της και να επιτρέψει στις ομάδες να συμμετάσχουν στον τελικό με την ομάδα που έχουν δημιουργήσει για την σεζόν 2020-21, αφού ο τελικός θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020-21»!

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία απάντησε στον Ολυμπιακό σήμερα Δευτέρα (7/9), με επιστολή που φέρει την υπογραφή της Έρικα Φερέιρα, επικεφαλής του τμήματος της FIFA που αφορά τους παίκτες.

Η FIFA παραπέμπει τους «ερυθρόλευκους» στο περιεχόμενο της επιστολής της προς την ΕΠΟ στις 4 Σεπτεμβρίου και προσθέτει:

«Ειδικότερα, εφιστούμε ευγενικά την προσοχή σας στο γεγονός ότι η εν λόγω επιστολή περιείχε συστάσεις που διατυπώνονται βάσει των αποφάσεων που έλαβε το συμβούλιο της FIFA ως αποτέλεσμα της πανδημίας covid-19.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, η FIFA εντόνως συστήνει στους συλλόγους να ολοκληρώσουν τη σεζόν τους με την αυθεντική τους ομάδα (σ.σ. εννοεί την ομάδα που χρησιμοποίησαν ως τώρα στην ίδια διοργάνωση), προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των εν λόγω αγώνων
».

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία καταλήγει ότι σε κάθε περίπτωση, ισχύουν οι Κανονισμοί της διοργάνωσης, του οποίους αρμόδια να τους εφαρμόσει είναι η ΕΠΟ:

«Παρά τα παραπάνω, και για λόγους τάξης, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η δυνατότητα συμμετοχής των παικτών σε έναν αγώνα μιας συγκεκριμένης διοργάνωσης, όπως ο τελικός του Κυπέλλου, εξακολουθεί να υπόκειται στους κανόνες που ισχύουν για την εν λόγω διοργάνωση και υλοποιείται από τον διοργανωτή της διοργάνωσης, εν προκειμένω την ΕΠΟ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x