Κύπελλο Ελλάδας

Υπέταξε ξανά τον Απόλλωνα και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο Πανσερραϊκός!

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε του Απόλλωνα Πόντου (0-1) για το Κύπελλο Ελλάδας, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Στη ρεβάνς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ο Πανσερραϊκός επικράτησε για δεύτερη φορά του Απόλλωνα Πόντου (0-1, 0-3 πρώτο παιχνίδι), παίρνοντας την πρόκριση για προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο Δημοτικό Στάδιο Πολυκάστρου, πέτυχε ο Κατσαντώνης (37') εξασφαλίζοντας από το πρώτο ημίχρονο το εισιτήριο για τους «8».

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά για τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς αξιοσημείωτες ευκαιρίες και ρυθμό. Η πρώτη στιγμή ανήκει στους φιλοξενούμενους όταν στο 6ο λεπτό το βολέ του Μασκανάκη έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Πίτκα που βρισκόταν σε ετοιμότητα.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαπεντάλεπτου ο Πανσερραϊκός ανέβασε «στροφές» πιέζοντας ψηλά στο προκαλώντας αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ στο 18’ λίγο έλειψε ο Πίτκας να χάσει την μπάλα από το πρέσινγκ των Σερραίων που βρίσκονταν με αρκετούς παίκτες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Η ομάδα του Δερμιτζάκη έφτασε στο γκολ στο 19’ όταν ο Κατσατνώνης βρέθηκε «ξεχασμένος» στην πλάτη των αμυντικών του Απόλλωνα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο βοηθός είχε σηκώσει το σημαιάκι του υποδεικνύοντας τον σε θέση οφσάιντ.

Σε έναν αγωνιστικό «μονόλογο» με τον Απόλλωνα Πόντου να μην μπορεί να περάσει το δικό του μισό, ακολούθησε νέο προειδοποιητικό «καμπανάκι» όταν ο Χαΐροβιτς δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την όμορφη πάσα του Αλί Μπαμπά, με τον Πίτκα να του λέει «όχι» μπλοκάροντας του σουτ του.

Αυτό που άξιζε βάση της εικόνας του έως εκείνο το σημείο πήρε ο Πανσερραϊκός, όταν στο 37ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρέθηκε στην μικρή περιοχή όπου ο Κατσαντώνης κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για το 0-1 στο ματς.



Η μοναδική ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Αμπούντου με όμορφη επέλαση από τα δεξιά βρήκε τον Κωστίκα στην αντίπαλη περιοχή, όμως το τελείωμα του δεν ήταν το προσδοκώμενο.

Στην επανάληψη οι «ρόλοι» άλλαξαν, δεδομένου του ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση, έριξαν ρυθμό, δίνοντας τη δυνατότητα στον Απόλλωνα να πάρει μέτρα στο γήπεδο.

Η εν λόγω συνθήκη έδωσε την ευκαιρία στον Νταλιανόπουλο στο 50ο λεπτό να απειλήσει χωρίς ωστόσο να βρει όπως θα ήθελε την μπάλα, με την εξέλιξη της φάσης να βρίσκει τον Κωστίκα να σουτάρει δυνατά από μακρινή απόσταση, δίχως να καταφέρει να «νικήσει» τον Κατσίκα.

Με τον ίδιο παίκτη να είναι ο… μοναδικός εκφραστής των επιθετικών διαθέσεων του Απόλλωνα, απείλησε και πάλι έξι λεπτά αργότερα από δύσκολη θέση κοντά στη γραμμή του άουτ.

Ακολούθησε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον ίδιο να σουτάρει άουτ σε –σχεδόν- κενή εστία μετά το γύρισμα του Αμπούντου στο 58΄, με τον Νιγηριανό να κερδίζει κάθε μονομαχία μέχρι να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Με την κούραση να έχει καταβάλει και τις δύο ομάδες και τα τρεξίματα να έχουν περιοριστεί αρκετά και οι δύο προσπάθησαν να απειλήσουν σε αρκετές περιπτώσεις από απόσταση, με τον Κατσίκα να προχωράει σε μια ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Κωστίκα στο 78’.

Χωρίς να αλλάξει κάτι δραματικά στη ροή του αγώνα, ο Πανσερραϊκός έφτασε στη νίκη και συνάμα τη μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση, που τον φέρνει αντιμέτωπο με την ΑΕΚ, με «φόντο» τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x