Κύπελλο Ελλάδας

Άνετος και ωραίος στον Βόλο, πέρασε στα προημιτελικά ο… αλλαγμένος Παναθηναϊκός!

Έχοντας εννιά αλλαγές στην 11άδα του ο Παναθηναϊκός δεν... πτοήθηκε καθόλου, έκανε το 2Χ2 επί του Βόλου χάρη σε γκολ των Τσέριν-Σπόραρ, πέρασε στους «8» του Κυπέλλου, ενώ «κέρδισε» και τον Βαγιαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Βόλου με 2-0, στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Πανθεσσαλικό στάδιο, «σφραγίζοντας» και τυπικά το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ.

Ο Τσέριν άνοιξε το σκορ υπέρ των «πράσινων» στο 41’, από ασίστ του Ιωαννίδη, φτάνοντας τα τρία γκολ με τη φανέλα τους και όλα απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας! Για να έρθει ο Σπόραρ από τον πάγκο και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα μετά από κεφαλιά-πάσα του Σάντσες στο 80ο λεπτό.



Το εκτεταμένο rotation από πλευράς Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπιασε τόπο, αφού η ομάδα του έκανε το 2Χ2 και παράλληλα επέστρεψε στις νίκες, παρότι είχε 9/11 αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Βόλος-Παναθηναϊκός 0-2

Παράλληλα, στους κερδισμένους του αγώνα συγκαταλέγεται ο Βαγιαννίδης, που έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, ενώ και ο Πούχατς είχε καλή απόδοση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση το λάθος που παραλίγο να κοστίσει ένα πέναλτι.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Κώστας Μπράτσος παράταξε τον Βόλο με σύστημα 4-2-3-1, τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ και τους Ουές, Ασλανίδη, Ταχάτο και Σιέλη στην ευθεία στην άμυνα. Μεταξάς και Μεθκίδα ήταν στον άξονα, με τους Καρτάλη, Γκάγκι, Τσιρίνος τριπλέτα πίσω από τον «φουνταριστό» Κούτσια.

Βόλος-Παναθηναϊκός 0-2

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη «κατέβασε» τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 4-3-3 και εννιά αλλαγές. Ο Λοντίγκιν κάθισε στην εστία, έχοντας τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Πούχατς τετράδα στα μετόπισθεν. Τσέριν και Τσόκαϊ αποτέλεσαν τους δύο χαφ, με τους Βαγιαννίδη-Βέρμπιτς να αγωνίζονται στα «φτερά» και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε… ορεξάτος, κυκλοφορώντας την μπάλα και ψάχνοντας την δημιουργία από τα άκρα, με τον Βόλο να τον περιμένει στο δικό του μισό του γηπέδου, περιμένοντας να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση.

Η πρώτη φορά που το «τριφύλλι» κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, αλλά… κατά το ήμισυ, ήρθε στο 16ο λεπτό. Όταν ο Τσέριν άνοιξε δεξιά στον Βαγιαννίδη εκείνος γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον επερχόμενο Βέρμπιτς, ο οποίος πλάσαρε άμεσα όμως έστειλε τη μπάλα άουτ δίπλα στο δεξιό δοκάρι.

Το μοτίβο παρέμεινε ίδιο και στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, με τον αρκετά δραστήριο Βαγιαννίδη να τροφοδοτεί τον επίσης ορεξάτο Πούχατς στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το βολέ του Πολωνού αμυντικού να περνάει άουτ, στο 27’.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει τελικά το σκορ και να… τελειώσει τις όποιες ελπίδες του αντιπάλου του, που δεν πάτησε ούτε μια φορά στην περιοχή του Λοντίγκιν, στο 40ο λεπτό.

Καθώς από βαθιά μπαλιά του Ρούμπεν ο Ιωαννίδη πρόλαβε την έξοδο του Κότνικ, βγήκε από αριστερά και γύρισε στο ύψος του πέναλτι όπου ο επερχόμενος Τσέριν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για το 0-1!



Τρία λεπτά μετά, από το πρώτο λάθος του Πούχατς, λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να απειλήσουν με την ισοφάριση από το… πουθενά, αφού ο Αγγελάκης υπέδειξε πέναλτι αρχικά. Ωστόσο, με την βοήθεια του VAR, καταλόγισε φάουλ εκτός περιοχής υπέρ του Τάχατου…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να τον ελέγχουν πάντως και να μην γίνεται αισθητή η -φυσιολογική- έλλειψη συνοχής τους.

Έχοντας, δε, «καθαρίσει» με την υπόθεση πρόκριση, ο Γιοβάνοβιτς βρήκε την ευκαιρία να παίξει με 4-4-2 από το 64’ και μετά, ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Σπόραρ στο πλευρό του Ιωαννίδη, όπως και τον Μπερνάρ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι δύο αλλαγές του Παναθηναϊκού συνεργάστηκαν ωραία, με τον Βραζιλιάνο μέσο να βγάζει πάσα στον κενό χώρο για τον Σλοβένο επιθετικό ο οποίος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Μπερνάρ συνέχισε να είναι το σημείο αναφοράς των «πράσινων», έχοντας μερικές πολύ ωραίες ενέργειες, όπως το «τακουνάκι» στο 78’, αλλά και συμμετοχή στο τελικό 0-2 υπέρ της ομάδας του…



Όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ από την αριστερή πλευρά και την κεφαλιά προς τα πίσω του Σάντσες, ο ανενόχλητος Σπόραρ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, στο 80ο λεπτό!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βόλος (Κώστας Μπράτσος, 4-2-3-1): Κότνικ, Ουές, Ασλανίδης, Ταχάτος, Σιέλης, Μεταξάς (66' Ντέλετιτς), Μεσκίδα, Γκάζι (66' Τσελεμπάκης), Καρτάλης, Τσιρίνος (66' Μπαριέντος), Κούτσιας (46' Οζέγκοβιτς).

Έμειναν στον πάγκο: Κλέιμαν, Εσκοβάλ, Τριανταφύλλου, Πίρινεν, Άλχο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Πούχατς (75' Παλάσιος), Τσόκαϊ, Ρούμπεν (64' Σπόραρ), Τσέριν, Βαγιαννίδης (82' Κουρμπέλης), Ιωαννίδης (82' Κώτσιρας), Βέρμπιτς (64' Μπερνάρ).

Έμειναν στον πάγκο: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Σιδεράς, Κρυπαράκος.

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας).

Βοηθοί: Σινιοράκης (Χανίων), Βεργέτης (Αργολίδας).

Τέταρτος διαιτητής: Ζαμπαλας (Ηπείρου).

VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

AVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x