Κύπελλο Ελλάδας

«Καθάρισε» με… comandante και Μολίνς ο Παναθηναϊκός!

Με τον Τσάβες να ανοίγει το σκορ και τον ψυχωμένο Μολίνς να βάζει την υπογραφή του στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στο Κύπελλο, 2-0 την ΑΕΛ. Δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στο «τριφύλλι».

Με το δεξί μπήκε στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός, συνεχίζοντας να δείχνει πως έχει… σφυγμό!

Απέναντι στην ΑΕΛ, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του θεσμού, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έπαιξε, κατά διαστήματα, καλό ποδόσφαιρο, με τον Αντρές Τσάβες να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα, ανοίγοντας τον δρόμο (18') για το τελικό 2-0.

Ο Μολίνς το δεύτερο γκολ των «πράσινων», στο 93', ένα τέρμα, ωστόσο, που θα μπορούσε να έρθει λίγο νωρίτερα, αν ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης έδειχνε την άσπρη βούλα στην πεντακάθαρη ανατροπή του Χατζηγιοβάνη, στο 89'.

Στη συνέχεια της φάσης, πάντως, ο Σουηδός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ την ίδια τύχη είχαν και δύο προσπάθειες των «βυσσινί», στο 68' με τον Γουάλας και στο 80' με τον Περόνε!

Η νίκη του Παναθηναϊκού, ωστόσο, στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Λουτσιάνο στους χιαστούς, κάτι που σημαίνει πως ο Βραζιλιάνος θα μείνει εκτός δράσης για πολλούς μήνες! Με την κακοτυχία (μέσα σε όλα) του Ουζουνίδη να συνεχίζεται, σε μία μέρα, μάλιστα, που και η ομάδα ικανοποίησε τον κόσμο της, ενώ επέστρεψε και ο Βιγιαφάνιες…

Πώς έπαιξε


Εικόνα live 21961647/77580.jpg

Το ματς


Με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να (απο)δείξουν πράγματα στον προπονητή τους, μπήκαν στο ματς οι γηπεδούχοι. Ήταν λογικό, ωστόσο, από τη στιγμή που ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε πολλές αλλαγές στην 11άδα του, οι «πράσινοι» να… ψάχνονται. Ήταν ξεκάθαρο, δε, από το ξεκίνημα του αγώνα στη Λεωφόρο, πως Ρέις και Σιλά δεν γίνεται να παίζουν μαζί, καθώς ουδείς μπορεί να «κουβαλήσει» μπάλα και να δημιουργήσει. Κάτι, όμως, που δεν πτόησε τον Αντρές Τσάβες…

Ο Αργεντινός είχε τρομερή όρεξη, πραγματοποιώντας το καλύτερό του ματς με την πράσινη φανέλα, με επιστέγασμα, φυσικά, την γκολάρα του στο 18', όταν, έπειτα από ατομική ενέργεια, κέρδισε την κόντρα από αριστερά, σούταρε πολύ δυνατά και νίκησε τον Μπόζοβιτς, ανοίγοντας το σκορ για το «τριφύλλι», στην πρώτη ευκαιρία του! Από εκεί και πέρα, ό,τι άλλο έγινε στο πρώτο 45λεπτο ήταν αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας του Αργεντινού με τον Λουτσιάνο, δίχως, πάντως, ο Παναθηναϊκός να απειλεί, ουσιαστικά, ξανά τον Μαυροβούνιο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Εικόνα live 21961647/18573.jpg

Εικόνα live 21961647/3.jpg
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία νέα, εξαιρετική συνεργασία των Τσάβες-Λουτσιάνο, με τον δεύτερο, όμως, να μην μπορεί να πιάσει καλά το σουτ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, στο 48'. Την ίδια στιγμή, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ζητούσε πίεση ψηλά από τους παίκτες του, για να φτάσουμε, στο 61', στη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων -πλην του γκολ.

Ο Γιόχανσον, λοιπόν, γύρισε στον Μουνιέ, ο οποίος, ωστόσο, δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Μπόζοβιτς! Με την επανεμφάνιση του Βιγιαφάνιες, ο Παναθηναϊκός ζωήρεψε ακόμη περισσότερο, αλλά η ΑΕΛ ήταν εκείνη που πήγε να… ξεράνει τους «πράσινους», όταν, στο 68', ο Γουάλας εκτέλεσε αριστουργηματικά φάουλ από αριστερά, σημαδεύοντας το δοκάρι του Διούδη!

inner
Στο 73', δε, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Χίλιεμαρκ έκανε ένα άψογο πλασέ, αλλά και πάλι ο Μπόζοβιτς ήταν εκεί, ενώ ακολούθησε η φάση του τραυματισμού του Λουτσιάνο, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ. Στη θέση του Βραζιλιάνου πέρασε ο Μολίνς, ο οποίος μπήκε με μάτι που… γυάλιζε στην αναμέτρηση και αφού προηγήθηκε το νέο δοκάρι της ΑΕΛ, με το τρομερό πλασέ του Περόνε, στο 80', ήρθε η ώρα του Σουηδού.

Στο 89', σημάδεψε το δοκάρι, σε μία φάση, πάντως, που έπρεπε να σταματήσει και ο διαιτητής Ζαχαριάδης να καταλογίσει πέναλτι, καθώς υπάρχει πεντακάθαρη ανατροπή στον Χατζηγιοβάνη από τον Φάρκας! Τελικά, οι «πράσινοι» βρήκαν το πολυπόθητο, δεύτερο γκολ στο 93'. Μετά από κάθετη του Χίλιεμαρκ στον Μολίνς, ο Σκανδιναβός, με ωραίο, πλασέ «έγραψε» το τελικό 2-0.
inner

Δείτε τα γκολ


Το 1-0 του Τσάβες:



Το 2-0 του Μολίνς:


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Μολέδο, Κουρμπέλης, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Ρέις (72’ Χίλιεμαρκ), Σιλά, Μουνιέ (63’ Βιγιαφάνιες), Λουτσιάνο (78’ Μολίνς), Τσάβες.

ΑΕΛ (Τζάκι Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας,Γουάλας, Κούσας, Φατιόν, Δερμιτζάκης (60’ Ναβάρο), Λεοζίνιο (62’ Κρητικός), Κρίζμαν (72’ Ναζλίδης), Περόνε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x