Κύπελλο Ελλάδας

«Καθάρισε» τον όμιλο η Βέροια

Το… λίφτινγκ λειτούργησε στη Βέροια που επικράτησε 2-0 του επίσης αλλαγμένου Εργοτέλη και «κλείδωσε» μια απ’ τις δύο θέσεις που την οδηγούν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεύτερη νίκη και… πρόκριση πανηγύρισε η Βέροια που επικράτησε 2-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στη δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας και «κλείδωσε» μια απ’ τις δύο πρώτες θέσεις του έκτου ομίλου.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με εντελώς διαφορετική σύνθεση συγκριτικά με τα προηγούμενα ματς που έδωσαν, κρατώντας από έναν παίκτη η κάθε μια στο αρχικό σχήμα. Σαϊνάτι για τους «κιτρινόμαυρους» και Μπεν για τους φιλοξενούμενους.

Η προσήλωση στο πρωτάθλημα φάνηκε και στο γήπεδο -πέρα απ’ τις αρχικές 11άδες- με τη Βέροια να μετατρέπει την πρώτη καλή ευκαιρία σε γκολ. Ο Βεργώνης στο 10’ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Εργοτέλη, μετά από εκτέλεση κόρνερ και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καβουσάκη.

Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν μετά το γκολ, με τους Βλαχοδήμο και Νόσκοβιτς, όμως δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ενώ καλή ευκαιρία είχε και η Βέροια με τον Μπαργκάν, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στην έναρξη του δεύτερου μέρος, η Βέροια μπήκε πιο δυνατά, με τον Πίτσο να σταματάει τον Κατίδη στο 59’ στην πρώτη καλή φάση του ματς, ενώ στο 64’ το σουτ του Μπεν σταμάτησε ο Καβουσάκης.

Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει και ένα λεπτό αργότερα σε ψιλοκρεμαστό σουτ του Μπαργκάν, που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Με μια αγωνιστική να απομένει, η Βέροια έχει «κλειδώσει» μια απ’ τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στους «16», με Απόλλωνα Σμύρνης και Εργοτέλη να «σφάζονται» για την δεύτερη και την «Ελαφρά ταξιαρχία» να έχει θεωρητικά το πιο δύσκολο έργο.

Εργοτέλης: (Δερμιτζάκης) Καβουσάκης, Ρέντζας, Σαϊνάτι, Παντελάκης (60' Γιουσούφ), Πίτσος, Στράους, Μπογκντάνοφ, Κούτρης, Βλαχοδήμος (60' Μπρούνο), Μπαμ - Μπαμ (80’ Κούρες), Νόσκοβιτς.
Αναπληρωματικοί: Τσέρνι, Γιοβάνοβιτς, Koζορώνης, Μπουρσέλης.

Βέροια (Γκρανέρο): Τόρρες, Τσιάμης (66’ Εσπάρθα), Όστοϊτς, Καλί, Καταλά, Βεργώνης, Σεντρί (67’ Παυλίδης), Μπαρντέρα, Κατίδης (73’ Χασελμπάινκ), Μπεν, Μπαργκάν.

Αναπληρωματικοί: Βασιλειάδης, Μπαλάφας, Αμαραντίδης, Μάνος.

Αναλυτικά, η δεύτερη αγωνιστική:
Τετάρτη 29/10
Εργοτέλης - Βέροια 0-2
(10' Βεργώνης, 65' Μπαργκάν)

Πέμπτη 30/10
Ερμιονίδα - Απόλλων Σμύρνης (15.00)

Η βαθμολογία:
1. Βέροια 6
2. Εργοτέλης 1
3. Απόλλων Σμύρνης 1 *
4. Ερμιονίδα 0*
*με ματς λιγότερο

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:
Ερμιονίδα - Εργοτέλης
Βέροια - Απόλλων Σμύρνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x