Κύπελλο Ελλάδας

«Εκτέλεσε» τον Λεβαδειακό και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ο Άρης

Με δύο υπέροχες εκτελέσεις από Ιτούρμπε και Πάλμα, η πρώτη μετά από -λανθασμένα δοσμένο- έμμεσο, ο Άρης τούμπαρε (1-2) τον Λεβαδειακό και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου.

Προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet πήρε ο Άρης, ο οποίος αποχώρησε με το «διπλό» (1-2) από την έδρα του Λεβαδειακού. Μάλιστα, το έπραξε με ανατροπή αλλά και με δύο εξαιρετικές εκτελέσεις, η πρώτη εκ των οποίων όμως προήλθε από λανθασμένη απόφαση για έμμεσο από τον Άγγελο Ευαγγέλου.

Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο αλλά χωρίς ουσία, με τον Τσιριγώτη να εκμεταλλεύεται το εξαιρετικό πέρασμα του Βήχου και να τους τιμωρεί στο 40'. Ωστόσο, στο δεύτερο απάντησαν με τη σουτάρα του Ιτούρμπε μετά από έμμεσο (52') και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάλμα (63'), με τον Παραγουανό άσο να έχει αντικαταστήσει τον Ροντρίγκες που έκανε το ντεμπούτο του.

Αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στο 82' ο Πάλμα.




Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς παρέταξε τον Λεβαδειακό με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μάρκοβιτς στην εστία. Στην άμυνα άρχισαν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Κωνσταντινίδης, Τσάπρας, Μπάχανακ και Βήχος. Δίδυμο στα χαφ οι Μεχία και Νίκας, με τον Σβάρκα να είναι μπροστά τους. Στα δύο «φτερά» οι Τσιριγώτης και Βρακάς, ενώ ο Δούμτσιος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ίδιο σύστημα και από τον Άλαν Πάρντιου για τον Άρη. Κάτω από τα δοκάρια ο Σιαμπάνης, ο Οντουμπάτζο στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Πίρσμαν στο αριστερό, με τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς να αποτελούν το δίδυμο στο κέντρο της. Το αντίστοιχο στα χαφ συνέθεταν οι Νταμπό και Ματέο Γκαρσία. Σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ξεκίνησε ο Ροντρίγκες, με το Πάλμα στα αριστερά, τον Καμάτσο στα δεξιά και τον Γκρέι μπροστά τους.

Το ματς:

Χωρίς κάποια φάση τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους και τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν περισσότερες πρωτοβουλίες. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή, στο 12', άνηκε στον Άρη. Συγκεκριμένα, ο Καμάτσο έσπασε τον Γκρέι στο ύψος του πέναλτι, με τον Μάρκοβιτς να αποκρούει το σουτ του τελευταίου.

Εν συνεχεία, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με σέντρες, με τον Λεβαδειακό φτιάχνει τη δική του πρώτη καλή στιγμή στο 24', όταν ύστερα από ωραίο ξεδίπλωμα αντεπίθεσης, ο Ματέο Γκαρσία πραγματοποίησε καταλυτική παρέμβαση σε τελείωμα του Σβάρκα.

Σταδιακά ο Άρης άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς κι έφτανε έξω από την αντίπαλη περιοχή, όμως του έλειπε η ουσία. Στο 39' μετά από λάθος του Μπάχανακ, ο Γκρέι πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού. Ωστόσο, καθυστέρησε να εκτελέσει δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλό του να διορθώσει το λάθος του.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν κυνικοί και στη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία που έφτιαξαν, στο 40', ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ: Καταπληκτική κάθετη του Βήχου, έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τσιριγώτη, ο οποίος πέρασε τον Σιαμπάνη και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου πρώτου μέρους.



Ο Άρης άρχισε με αλλαγή το δεύτερο μέρος, με τον Ιτούρμπε να περνά στη θέση του Ροντρίγκες. Μια κίνηση που βγήκε αμέσως μεν, ύστερα από λανθασμένη απόφαση του Άγγελου Ευαγγέλου δε. Αφότου η μπάλα πήγε από τον Τσάπρα στον Μάρκοβιτς -με στραβοκλωτσιά και όχι με ηθελημένο γύρισμα- σφυρίχτηκε έμμεσο στο όριο της μεγάλης περιοχής. Στο 52', λοιπόν, ο Πάλμα πάτησε για τον Ιτούρμπε, ο οποίος σκόραρε με δυνατό τελείωμα.



Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην ολική ανατροπή, στο 63'. Αυτή τη φορά με αριστουργηματική φαλτσαριστή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάλμα από μακρινή απόσταση.



Στα εναπομείναντα λεπτά κι ενώ οι «κίτρινοι» απείλησαν με τον Φαμπιάνο στο 65', ακολούθησαν αρκετές αλλαγές, με αυτή του Μαρμαρίδη αντί του Πάλμα να είναι αναγκαστική. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο ρυθμός είχε πέσει, με τον Άρη να προστατεύει το υπέρ του προβάδισμα μέχρι και το φινάλε.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Λεβαδειακός-Άρης.

MVP: Σκόραρε με φαουλάρα, είχε και το πάτημα στο έμμεσο, ενώ συνολικά ήταν πολύ δραστήριος. Η διάκριση πηγαίνει στο Λουίς Πάλμα.

Η σφυρίχτρα: Όπως σημειώθηκε, η απόφαση για το έμμεσο που έφερε το 1-1 ήταν λανθασμένη. Ο Τσάπρας δεν είχε πρόθεση να παίξει την μπάλα προς τα πίσω. Από εκεί και πέρα, οι του Άρη φώναξαν για πέναλτι στο 24', ωστόσο η μπάλα έχει βρει ελάχιστα κάτω από τον ώμο του Μπάχανακ, σε «νόμιμο» όμως σημείο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς – Κωνσταντινίδης (78' Τζημόπουλος), Τσάπρας, Μπάχανακ, Βήχος – Μεχία, Νίκας – Τσιριγώτης (64' Μουτίνιο), Σβάρκα, Βρακάς (67' Γιαννιώτας) – Δούμτσιος (78' Πέτρε).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Στογιάνοβιτς, Βέρρης, Παναγιώτου, Τσάρας, Λούα Λούα.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Σιαμπάνης – Οντουμπάτζο (73' Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (73' Μαζικού) – Νταμπό, Ματέο Γκαρσία – Λουίς Πάλμα (82' Μαρμαρίδης), Ροντρίγκες (46' Ιτούρμπε), Καμάτσο – Γκρέι (78' Ντουκουρέ).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Κουέστα, Σγούρος, Παναγίδης, Τανούλης.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Α' Βοηθός: Μιχαήλ Παπαδάκης
Β' Βοηθός: Αντώνιος Σινιοράκης
4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Περάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x