Κύπελλο Ελλάδας

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο ήρωας Μασούρας και ο ωραίος Φαντιγκά

Τα σημεία-κλειδιά της ρεβάνς θρίλερ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναιτωλικό με τα μάτια του προπονητή της εξέδρας.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ελέω Μασούρα, ο εντυπωσιακός Φαντιγκά και ο αξιέπαινος Παναιτωλικός (3-1).

Τα όσα είδε ο προπονητής της εξέδρας
*Ποιος, ποιος, ο Μασούρας: Όποιος δεν έχει δει τον προημιτελικό ή ούτε καν τα highlights του, μπορεί να ενημερωθεί σε σημαντικό βαθμό για όσα έγιναν με μια λέξη ή μάλλον με ένα όνομα. Μασούρας. Ο διεθνής άσος ξελάσπωσε (με γκολ στο 92’) τους Πειραιώτες, όταν βρέθηκαν στα σχοινιά, ενώ τους έστειλε στα ημιτελικά με «χτύπημα» στο 115’. Μπορεί να μην διάγει την καλύτερή του φόρμα, αλλά σε ένα «καυτό» παιχνίδι έβγαλε τα… κάστανα από τη φωτιά. Υπενθυμίζοντας ξανά ότι παρά τις προσθήκες οι οποίες έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες από τον Ολυμπιακό για τη θέση των εξτρέμ, παραμένει εξαιρετικά σημαντικός. Λίγες ημέρες πριν, είχε «κλειδώσει» τη νίκη με τον Ιωνικό, παίζοντας ξανά ως αλλαγή. Κέρδισε πέναλτι για το 0-2 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στη συνέχεια.

*Άρεσε πολύ ο Φαντιγκά: Μέχρι να σκοράρει ο Καρέλης στο 85’ και να γίνει θρίλερ το παιχνίδι, ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν το πρόσωπο του αγώνα. Είχε πετύχει το μοναδικό –μέχρι τότε- τέρμα της αναμέτρησης, το οποίο έστελνε τους Πειραιώτες στα ημιτελικά. Αγωνίστηκε για 53’, κάνοντας εντυπωσιακή είσοδο (είχε μόλις ένα λεπτό συμμετοχής μέχρι σήμερα) με τα ερυθρόλευκα. Πέραν του γκολ, είχε ένα δοκάρι στο 6’ και αρκετές ωραίες κινήσεις στο πρώτο μέρος. Βγάζοντας μπόλικη ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο και αγωνίστηκε σαν να ήταν καιρό στην ομάδα. Δεν ήταν καθόλου ψαρωμένος, παρότι πρόκειται για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του, βγάζοντας αρκετή ωριμότητα στο παιχνίδι του. Παρά τα όποια λάθη έκανε. Έδειξε ότι είναι ένα πρότζεκτ πάνω στο οποίο πρέπει να επενδύσει ο Ολυμπιακός. Επιπλέον, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κίτσος, δείχνοντας ότι ο αριστερός μπακ, που έψαχνε ο Ολυμπιακός για αναπληρωματικός (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) του Ρέαμπτσουκ, ίσως να βρίσκεται μέσα στα πόδια του.

* Μπράβο και στον Παναιτωλικό: Το αποτέλεσμα μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι φιλοξενούμενοι γεύτηκαν έναν πολύ πικρό αποκλεισμό, έχοντας βρεθεί κοντά σε μια ιστορική επιτυχία και σίγουρα αυτό μένει στο τέλος. Ωστόσο, οι Αγρινιώτες τον γνώρισαν από έναν μεγάλο αντίπαλο και έχουν καθαρή τη συνείδησή τους για την προσπάθεια την οποία έκαναν. Το γεγονός ότι πάλεψαν τόσο πολύ κόντρα στον Ολυμπιακό αποτελεί παράσημο για τον Γιάννη Αναστασίου και τους παίκτες του. Η ρεβάνς είχε έναν νικητή και μια ομάδα, η οποία θα ήταν άδικο να θεωρηθεί μόνο χαμένη. Τα συγχαρητήρια δεν τους «γεμίζουν», αλλά σίγουρα τους αξίζουν.

* Η κόκκινη του Ντουάρτε: Ο Μασούρας λύγισε τον Παναιτωλικό με τα δύο «καυτά» του γκολ, αλλά ένας παράγοντας ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι ήταν η κόκκινη στο 89’. Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να αντέξουν στην πίεση, την οποία αναμενόμενα θα δεχόντουσαν από τον Ολυμπιακό και κλήθηκαν να το κάνουν αγωνιζόμενοι με παίκτη λιγότερο. Ο Παναιτωλικός πλήρωσε πολύ ακριβά το δυνατό μαρκάρισμα του Πορτογάλου πάνω στον Κίτσο και θα μείνει ο Γιάννης Αναστασίου, όπου και ολόκληρη η ομάδα του με την απορία, το τι μπορεί να είχε γίνει αν συνέχιζε με 11vs11 μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x