Κύπελλο Ελλάδας

Η κριτική του ΠΑΟΚ: Σούπερ Πασχαλάκης, καθοριστικοί Ζίβκοβιτς και Κρμέντσικ

Διαβάστε την κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη (1-2) επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ που του χάρισε το Κύπελλο Ελλάδας.

Νικητής ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ επί του Ολυμπιακού, επικρατώντας 2-1 των «ερυθρολεύκων». Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με το γκολ του Κρμέντσικ στο 90’ να γράφει τελικά την ιστορία του αγώνα.

Καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο Πασχαλάκης, που κατάφερε να πει «όχι» πάνω από 3-4 φορές στους παίκτες του Ολυμπιακού και μάλιστα σε στιγμές που οι συμπαίκτες τού ήταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Ωστόσο, Ζίβκοβιτς και Κρμέντσικ ήταν εκείνοι που χάρισαν το τρόπαιο, μπαίνοντας την πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Δείτε τον έλεγχο των παικτών του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό:

Πασχαλάκης (8,5):
Ενδεχομένως η καλύτερη εμφάνιση του Έλληνα γκολκίπερ τη φετινή σεζόν. Επέμβαση στο 13’ κόντρα στον Μπρούμα, απέκρουσε στο 56’ την κεφαλιά του Μασούρα, απέκρουσε στο 58’ και πάλι την προσπάθεια του Μαοούρα ενώ και στο 93’ αποκρούει το σουτ του Μπουχαλάκη και προλαβαίνει τον Βαλμπουενά.

Βιεϊρίνια (6,5): Αρκετά καλή απόδοση του Πορτογάλου που ευστόχησε και στο πέναλτι, τομέας που στον φετινό ΠΑΟΚ δεν είναι δεδομένο. Χάνει πόντους γιατί στο γκολ του Εμβιλά φαίνεται ότι είναι αυτός που είχε στην ευθύνη του τον Γάλλο και τον έχει ξεχάσει. Δεδομένων των δυσκολιών και του ότι δεν είναι η θέση του, ήταν θετικός.

Βαρέλα (7): Καλή παρουσία από τον έμπειρο στόπερ, που όμως είχε πολλές δυσκολίες στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου. Στη συνέχεια βοηθήθηκε από την όλη ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του και μπόρεσε να βρει τα πατήμαά του.

Κρέσπο (7): Ισχύουν λίγο-πολύ όσα και για τον Βαρέλα. Είχε σε κάποιες φάσεις δυσκολίες με τον Ελ Αραμπί, που ήταν πιο γρήγορος, αλλά από τη στιγμή που κράτησε στο μηδέν τον Μαροκινό, η παρουσία του είναι θετική. Παράλληλα, πρόσθεσε και τον απαραίτητο τσαμπουκά σε μια αναμέτρηση για γερά νεύρα.

Ροντρίγκο Σοάρες (6,5): Σχετικά καλή απόδοση από τον Ροντρίγκο Σοάρες. Αμυντικά είχε θέματα στην αρχή με τον Μπρούμα, δείγμα και η πρώτη φάση του αγώνα. Και στο δεύτερο μέρος, όμως, που ο Φορτούνης κινούνταν πιο πολύ από την πλευρά του, είχε θέματα, αφού από την πλευρά του προκαλούνταν ρήγματα.

Σβαμπ (7,5): Ήταν από την αρχή ο παίκτης που είχε μπει πολύ δυνατά μέσα στο ματς. Πατούσε περιοχή, είχε τελικές φάσεις, καθώς έμπαινε με δύναμη στις φάσεις και όσο ο ΠΑΟΚ πατούσε καλά ήταν από τους καλύτερους. Πριν από το γκολ του Κρμέντσικ, είχε μια υπέροχη πάσα στον Τσέχο επιθετικό, που ο τελευταίος δεν τη μετέτρεψε σε ασίστ. Φυσικά, έχει κερδίσει και το πέναλτι, πάλι από την επιμονή να κυνηγήσει τις φάσεις.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: (6): Ναι μεν είχε τα τρεξίματα, αλλά μέχρι εκεί. Περισσότερο αποτέλεσε πηγή κινδύνων, ειδικότερα μετά την κάρτα που αντίκρισε, καθώς «φλέρταρε» με δεύτερη. Ωστόσο, πρόσφερε όσα έπρεπε, παίζοντας δίπλα σε έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Σβαμπ.

Μπάμπα (7): Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ καλός. Είχε πολύ καλές συνεργασίες με τον Ουάρντα και έβαλε δύσκολα στον Ανδρούτσο, που δεν είχε ένα εύκολο βράδυ. Στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε να κάνει κούρσες λόγω της πίεσης της άμυνας από τον Ολυμπιακό, αλλά από την πλευρά δεν κινδύνευσε.

Ζίβκοβιτς (8): Τι να πει κανείς για τον Σέρβο; Ήταν… εξαφανισμένος για τα δικά του δεδομένα για 90 λεπτά και τελικά κάνει μία ασίστ-μαγεία με τακουνάκι, που ελάχιστοι παίκτες στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν, έκρινε ένα τρόπαιο. Και μόνο για αυτή την ενέργεια ανήκει στους διακριθέντες.

Ουάρντα (7): Αν η απόδοση που είχε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ανάλογη και στο δεύτερο, τότε μπορεί να ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του. Δεν άφησε σε ησυχία τον Ανδρούτσο, οι αλληλοκαλύψεις του στον Μπάμπα ήταν αλάνθαστες. Στο δεύτερο μέρος πάλι έκανε πολλά τρεξίματα, κατάφερε να οχυρώσει αμυντικά την πλευρά του και για αυτό ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάτι από εκεί. Όσο περνούσε η ώρα, κουράστηκε, αλλά σίγουρα ήταν θετικός, προσφέροντας διαφορετικά πράγματα από τον Ελ Καντουρί.

Σφιντέρσκι (6): Πίεσε, ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς, είχε το δοκάρι, ωστόσο, δεν είχε το κάτι παραπάνω. Ως επιθετικός του ΠΑΟΚ, δεν αρκούν μόνο τα στοιχεία της αυταπάρνησης και της θέλησης, ωστόσο αυτά τα πρόσφερε και στον τελικό.

Αλλαγές:

Τσιγγάρας (6):
Θα μπορούσε να είχε μπει νωρίτερα στο παιχνίδι, όταν ο ΠΑΟΚ είχε χάσει εντελώς το κέντρο. Πέρασε στο ματς στο 80’, όταν πια ο Δικέφαλος είχε ισορροπήσει, αλλά πρόσφερε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια ανασταλτικά.

Κρμέντσικ (7): Μέσα σε 10 λεπτά είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες. Τις δύο τις έχασε, τη μία την έβαλε. Εξέθεσε τον Σεμέδο στη φάση του γκολ και ο Πάμπλο Γκαρσία δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι παραπάνω από τον επιθετικό που τον πέρασε στο ματς στο 80’.

Προπονητής:

Πάμπλο Γκαρσία (7,5)
: Είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι και σίγουρα στην πνευματική προετοιμασία των παικτών του έκανε εξαιρετική δουλειά, αφού ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του στο εικοσάλεπτο που ο Ολυμπιακός είχε… κατασκηνώσει στην περιοχή του Πασχαλάκη, αλλά τελικά έπιασαν τόπο οι οδηγίες του στους υπάρχοντες. Του βγήκε και η μάλλον προφανής είσοδος του Κρμέντσικ αντί του Σφιντέρσκι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x