Κύπελλο Ελλάδας

Παναιτωλικός-Άρης: Το πρώτο βήμα για να γράψουν ιστορία!

Παναιτωλικός και Άρης διασταυρώνουν απόψε (19:30) τα «ξίφη» τους στο Αγρίνιο στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson.

Έτοιμοι να κλείσουν «ραντεβού» με την ιστορία τους είναι Παναιτωλικός και Άρης που τίθενται απόψε (19:30, Cosmote Sport 1, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM) στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson!

Oι δυο ομάδες, αναζητούν την πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό, έχοντας διαγράψει εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα στον θεσμό, αφού απέκλεισαν ανώτερους, αγωνιστικά, αντιπάλους στον δρόμο τους προς τα ημιτελικά.

Από τη μια πλευρά ο Παναιτωλικός απέκλεισε κατά σειρά τον Διαγόρα Ρόδου, την Athens Kallithea FC και τον ΟΦΗ και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την παρθενική του παρουσία σε τελικό Κυπέλλου.

Η ομάδα του Αγρινίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία την προετοιμασία της για την αποψινή αναμέτρηση με τον Γιάννη Πετράκη να έχει ξανά στη διάθεση του τον Σενγκέλια, ο οποίος απουσίασε από την αναμέτρηση της ομάδας του με τον Ατρόμητο λόγω ίωσης. Αντίθετα, εκτός αποστολής έμειναν οι από καιρό τραυματίες, Μπαλντασάρα, Μπακάκης, ο τιμωρημένος Οικονόμου, όπως και οι Καπίνο, Ντίαζ, Μπάμποκ, Μπελεβώνης και Μπουζούκης.

Η αποστολή του Παναιτωλικού: Ταμπίντζε, Μλάντεν, Καρέλης, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης, Τσάβες, Φρ. Ντουάρτε, Λομόνακο, Τορεχόν, Μπ. Ντουάρτε, Σενγκέλια, Στεργιάκης, Πέρεθ, Μαυρίας, Τσιγγάρας, Πέδρο, Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας, Αναστασόπουλος, Νικολάου.

Στην αντίπερα όχθη ο Άρης, δείχνει 100% αφοσιωμένος στον θεσμό του Κυπέλλου, εξ' ου και οι τελευταίες «γκέλες» στη Stoiximan Super League κόντρα σε Πανσερραϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, που έγιναν η αιτία για την απώλεια τεσσάρων κρίσιμων βαθμών.

Οι «κίτρινοι» έχουν επίσης πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πορεία στο φετινό Κύπελλο Ελλάδος Betsson το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος στόχος της σεζόν. Συγκεκριμένα η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέκλεισαν κατά σειρά την κάτοχο του τροπαίου και πρωταθλήτρια ΑΕΚ με μια ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια και με επικράτηση στα πέναλτι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το επόμενο εμπόδιο που ξεπέρασε ο Άρης ήταν αυτό της Νίκης Βόλου την οποία νίκησε 3-0 εντός έδρας και της πήρε ισοπαλία (2-2) στο Πανθεσσαλικό.

Θυμίζουμε ότι ο Άρης έχει να βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου από το 2010, όταν και είχε ηττηθεί με σκορ 1-0 από τον Παναθηναϊκό χάρη σε γκολ του Λέτο, ενώ τελευταία του κατάκτηση ήταν στο μακρινό 1970. Τότε είχε επικρατήσει 1-0 του ΠΑΟΚ με γκολ του Μανώλη Κεραμιδά.

Ο Άκης Μάντζιος δεν έχει ανακοινώσει αποστολή για την συγκεκριμένη αναμέτρηση η οποία θα είναι η τρίτη τη φετινή σεζόν για τις δυο ομάδες με τον Άρη να μετρά δυο νίκες κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Στεργιάκης, Μαλής, Μπρ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Φρ. Ντουάρτε, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες, Τορεχόν, Σενγκέλια, Καρέλης

Άρης (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ, Νταρίντα, Σαβέριο, Μορόν

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Πετρόπουλος, Μεϊντάνας
VAR: Παπαπέτρου, Απτόσογλου
Τέταρτος: Γκάμαρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x