Κύπελλο Ελλάδας

Απολογήθηκαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου

Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ βρέθηκαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ λόγω των επεισοδίων στον τελικό του Κυπέλλου. Κίνδυνος τιμωρίας της έδρας τους.

Απολογήθηκαν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός για όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου. Μετά τις 09/06 αναμένεται η απόφαση.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα» και συγκεκριμένα με τιμωρία της έδρας του για 2-4 αγωνιστικές και με πρόστιμο. Παράλληλα, ο Μάκης Γκαγκάτσης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για 1 με 12 μήνες, εξαιτίας εισόδου του στα αποδυτήρια των διαιτητών στη διακοπή του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ έριξε την ευθύνη για τα όσα άσχημα σημειώθηκαν στην αστυνομία (τονίζοντας ότι υπερβάλλει στην έκθεσή της για να δικαιολογήσει για τη βία που χρησιμοποίησε, όπως αναφέρει ο ΠΑΟΚ), ενώ ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ κατέθεσε ότι δέχθηκε επίθεση -έξω από τα αποδυτήρια- από διμοιρία των ΜΑΤ. Υποστήριξε ότι πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών επειδή κλήθηκε από τον ρέφερι της αναμέτρησης, Αντόνιο Λαόθ, ως εκπρόσωπος του «δικεφάλου του Βορρά», για να αποφασίσουν για τη μοίρα του αγώνα.

«Είμαι στον ΠΑΟΚ από το 2008 και πηγαίνω σε γήπεδα 30 χρόνια, ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει να πέφτει δακρυγόνο εντός του γηπέδου. Είχε 50.000 κόσμο στο γήπεδο και έριξαν δακρυγόνα, εμείς που ήμασταν στα επίσημα μπήκαμε στο βάθος των επισήμων για να μην αναπνεύσουμε, ήταν η κόρη που μου είναι πέντε χρονών στο γήπεδο και έκλαιγε από τα δακρυγόνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μάκης Γκαγκάτσης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν βίντεο στο internet που δείχνουν τις αστυνομικές δυνάμεις να ρίχνουν δακρυγόνα σε οικογένειες με παιδιά χωρίς κανένα απολύτως λόγο». Ο Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε επίσης: «Κανείς δεν αναφέρθηκε ότι μετέβησαν 20000 φίλαθλοι στην Αθήνα και γύρισαν χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα στους δρόμους».

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ ανέφερε για την παρουσία του στα αποδυτήρια των διαιτητών: «Στη διακοπή, με κάλεσε ο Καρυπίδης, ως γενικός αρχηγός της ομάδας, κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια των διαιτητών και μου είπε: πάμε στα αποδυτήρια, σε παρακαλώ έλα γιατί θέλει δύο εκπροσώπους από κάθε ομάδα και έχουμε θέμα με τη συνέχιση του παιχνιδιού».

Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομμάτης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η έκθεση της αστυνομίας προσπαθεί να δικαιολογήσει την αυξημένη χρήση δακρυγόνων. Είναι συμπληρωματική και για γεγονότα που δεν περιγράφονται στις εκθέσεις, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη. Υπάρχουν 4 μαρτυρίες για την Αστυνομική βία. Αρνούμαστε ότι τα επεισόδια έγιναν όπως τα γράφει η ΕΛΑΣ».

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε κατηγορούμενος για ρίψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά του κόσμου του, αλλά και πυρσούς, καπνογόνα, 20 σπασμένα καθίσματα, για πλαστικά μπουκάλια και για είσοδο οπαδών. Κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του 2-4 αγωνιστικών και πήρε προθεσμία για υπόμνημα μέχρι τις 09/06. Η πλευρά του «τριφυλλιού» αρνήθηκε τα περί ρίψης μολότοφ, τονίζοντας ότι η είσοδος έγινε ώστε να αναρτηθούν πανό, αλλά και για να πανηγυρίσουν μετά το τέλος του αγώνα την κατάκτηση του Κυπέλλου. «Κάποιοι φίλαθλοι προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο και η ΕΛΑΣ έριξε δακρυγόνα», ανέφερε η πλευρά του Παναθηναϊκού, η οποία κατέθεσε μέσω του υπεύθυνου ασφαλείας, Δημήτρη Μουστακαλή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x