Κύπελλο Ελλάδας

Θα τα… πούνε στη ρεβάνς

Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς. Παναιτωλικός κ' Πανιώνιος ήρθαν 0-0, με τους κυανέρυθρους (με 10 από το 63’) να έχουν δοκάρι με τον Εμμανουλίδη (76’) και τους Αγρινιώτες να φωνάζουν για πέναλτι στο 84'

Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς.

Παναιτωλικός και Πανιώνιος έμειναν στο 0-0 στο Αγρίνιο και θα λύσουν τις διαφορές τους στη Νέα Σμύρνη, όπου θα κριθεί η πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κακό συνολικά το παιχνίδι με λίγες αλλά καλές φάσεις. Κορυφαία το δοκάρι του Εμμανουηλίδη στο 76’ για τους «κυανέρυθρους», που έπαιξαν με δέκα παίκτες από το 63’, όταν και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Λυμπεράκης. Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 84’ οι γηπεδούχοι για χέρι που έκανε ο Τσιλούλης.




Το ματς
Κρύο το γήπεδο, «παγωμένες» κι οι ομάδες. Στο άδειο «σπίτι» του Παναιτωλικού, η ομάδα του Μάκη Χάβου, όπως και του Νίκκι Παπαβασιλείου κινήθηκαν σε χαμηλές στροφές από το ξεκίνημα και συνολικά στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου. Το παιχνίδι είχε κακό ρυθμό συνολικά, λίγες καλές φάσεις και από μία ευκαιρία για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους και μάλιστα αμφότερες έγιναν μέσα σε ένα τρίλεπτο. Οι Αγρινιώτες ήταν αυτοί που κυκλοφόρησαν την μπάλα (60-40% η κατοχή της μπάλας) στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η κόντρα του Πανιωνίου με τον Αραμπούλι στο 13’ κόπηκε λανθασμένα με υπόδειξη για offside στην πρώτη αξιόλογη προσπάθεια, που, ωστόσο, δεν λογίζεται ως φάση, ενώ το σουτ του Μασούρα, ήταν καλό μεν, άστοχο δε στο 21’.

Από τα μέσα και μετά, το παιχνίδι έγινε κάπως καλύτερο, απέκτησε ροή η μια ομάδα παρέσυρε την άλλη. Η κεφαλιά του Μπαΐροβιτς (μετά από σέντρα του Κέβιν) στο 32’ κατέληξε στην αγκαλιά του Κότνικ, ενώ θα μπορούσε να βρεθεί στα δίχτυά του, αφού ήταν από εξαιρετική θέση και δίχως πίεση. Λίγο μετά, οι «κυανέρυθροι» βγήκαν στην κόντρα, ο Μασούρας βρέθηκε στην περιοχή και λίγο πλάγια, αλλά ο Κνετ, πρόλαβε νε προστατέψει την κλειστή του γωνία. Αυτό το διάστημα ήταν το μοναδικό καλό στο πρώτο ημίχρονο και εκεί θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα ενόψει της συνέχειας.

Οι διαφορές στην εικόνα του αγώνα δεν ήταν σημαντικές στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες έπαιξαν δίχως να πάρουν πολλά ρίσκα. Χωρίς να ανεβάσουν ιδιαίτερα στροφές, έχοντας το μυαλό τους και στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα. Το τέμπο του αγώνα δεν ήταν καλό, οι σημειώσεις στο… φιλμ του αγώνα ήταν λίγες και ξαφνικά «άναψε» το παιχνίδι.

Η αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Λυμπεράκη στο 63’ έδωσε νέο ενδιαφέρον, έκανε πιο ανοιχτό το παιχνίδι και παραδόξως ο Πανιώνιος ήταν πιο απειλητικός από εκεί και μετά. Συγκριτικά με τη συνολική παρουσία του σε ολόκληρο το παιχνίδι που είχε προηγηθεί, ενώ και ο Τσιλούλης έχασε κλασική ευκαιρία στο 74’ και ο Εμμανουηλίδης είχε (οριζόντιο) δοκάρι λίγο μετά, πιάνοντας δυνατό σουτ μετά το κακό διώξιμο του Μαρσιάλ. Ο Τσιλούλης βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή στο 84’, αλλά ο διαιτητής προφανώς το θεώρησε ακούσιο. Στο φινάλε οι δύο ομάδες έψαξαν ένα γκολ που θα διαφοροποιούσε αισθητά τα δεδομένα, αλλά δεν το βρήκαν.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Τζανακάκης (66' Σανιά), Μαρσιάλ, Σίενστεντ, Κέβιν, Τσιγγάρας, Ταχάρ (37' Μιμίτο), Ντουάρτε, Ντίας, Φυτόπουλος (62' Γιοβάνοβιτς), Μπαΐροβιτς

Στον πάγκο των έμειναν: Θεοδωρόπουλος, Μπακαδήμας, Ψαράς, Γιαννιώτης

Πανιώνιος (Νίκκι Παπαβασιλείου): Kότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Λυμπεράκης, Κιάκκος, Οικονομίδης (90+1' Σαραμαντάς), Εμμανουηλίδης, Μιλόγεβιτς (58' Τσιλούλης), Μασούρας (84' Παπαγεωργίου), Αραμπούλι

Στον πάγκο των έμειναν: Μαλέρμπ, Ευαγγέλου, Δούμτσιος, Ρέτσος.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Άγγελος Ζήρδας (Αθηνών)
Τέταρτος: Νικόλαος Μπαΐλης (Πρεβέζης)



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x