Κύπελλο Ελλάδας

Χωρίς… ντέρμπι οι όμιλοι του κυπέλλου

Αποφεύχθηκε το πρόωρο ντέρμπι στη δεύτερη φάση των «32» του κυπέλλου Ελλάδας ποδοσφαίρου, η κλήρωση της οποίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ.

Χωρίς το πολύ μεγάλο παιχνίδι θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση των «32» του κυπέλλου ποδοσφαίρου, όπως προέκυψε από την κλήρωση των οκτώ ομίλων. Αυτό αποφεύχθηκε σχεδόν τη τελευταία στιγμή, καθώς από τη στιγμή που η ΑΕΚ ως νεοφώτιστη ήταν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, κατά την εξέλιξη της διαδικασίας, υπήρξαν 50% πιθανότητες για… συναπάντημα της Ένωσης με έναν εκ των Παναθηναϊκού ή ΠΑΟΚ.

Πιο δύσκολη δουλειά θεωρητικά θα έχει η ΑΕΚ (προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις αγωνιστικές) που θα αντιμετωπίσει στον 7ο όμιλο τις Ξάνθη, Λάρισα και Πανελευσινιακό. Ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός, θα παίξει με Πλατανιά, Παναιγιάλειο και Απόλλωνα Σμύρνης στον 5ο όμιλο, ενώ ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με Λεβαδειακό, Παναχαϊκή και Κέρκυρα στον 4ο.

Τέλος ο ΠΑΟΚ, που πέρυσι είχε πέσει θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε από τη δεύτερη φάση, θα παίξει με Πανθρακικό, Χανιά και Ολυμπιακό Βόλου στον 3ο όμιλο.

Αναλυτικά, οι οκτώ όμιλοι του κυπέλλου:

1ος όμιλος
ΠΑΣ Γιάννινα
Ηρακλής
Αχαρναϊκός
Αναγέννηση Καρδίτσας

2ος όμιλος
Παναιτωλικός
Πανιώνιος
Εργοτέλης
Ζάκυνθος

3ος όμιλος
ΠΑΟΚ
Πανθρακικός
Χανιά
Ολυμπιακός Βόλου

4ος όμιλος
Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός
Παναχαϊκή
Κέρκυρα

5ος όμιλος
Ολυμπιακός
Πλατανιάς
Παναιγιάλειος
Απόλλων Σμύρνης

6ος όμιλος
Ατρόμητος
Βέροια
Λαμία
Καλλιθέα

7ος όμιλος
Ξάνθη
ΑΕΚ
ΑΕΛ
Πανελευσινιακός

8ος όμιλος
Αστέρας Τρίπολης
Καλλονή
Κισσαμικός
Πανσερραϊκός

* Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 2ης φάσης, θα διασφαλίζει, ρητώς, ότι οι δύο ομάδες της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) στην έδρα τους και οι δύο (2) ομάδες της Β΄ Εθνικής θα δώσουν δύο (2) αγώνες στην έδρα τους και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας, ως εξής:

1η αγωνιστική: 1Χ2, 4Χ3
2η αγωνιστική: 3Χ1, 2Χ4
3η αγωνιστική: 3Χ2, 4Χ1.

** Η πρώτη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 27,28 και 29 Οκτωβρίου. Η δεύτερη για τις 1,2 και 3 Δεκεμβρίου και η τρίτη για τις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x