Γαλλία

Ligue 1: «Ναι» από τις δημόσιες Αρχές της Γαλλίας για τη χρήση καπνογόνων στα γήπεδα

Μέσω διατάγματος οι δημόσιες Αρχές της Γαλλίας έδωσαν την έγκριση τους, στη χρήση καπνογόνων και πυροτεχνημάτων στα γήπεδα των γαλλικών ομάδων.

Την έγκριση τους στη χρήση καπνογόνων στα γήπεδα της Ligue 1 και της Ligue 2 έδωσαν μέσω διατάγματος οι δημόσιες Αρχές της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (29/03) η κυβέρνηση της Γαλλίας πήρε την εν λόγω απόφαση επίσημα ως πείραμα, για την επικύρωση της χρήσης καπνογόνων στις κερκίδες όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της χώρας.

Το διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Αθλητισμού και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων επιτρέπει τη χρήση των καπνογόνων μέχρι το 2026, ενώ οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση στον τοπικό νομάρχη, ώστε μερίδα οπαδών να έχει την άδεια χρήσης πυροτεχνικών συσκευών στα γήπεδα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υποβληθεί η σχετική αίτηση ένα μήνα πριν από την αθλητική εκδήλωση.

«Το διάταγμα θέτει τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή ενός πειράματος, για μια περίοδο τριών ετών, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματικούς αθλητικούς συλλόγους, σε στενή συνεργασία με τις ενώσεις οπαδών και με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχών, να οργανώνουν πυροτεχνικά σόου που πραγματοποιούνται από οπαδούς σε ένα προκαθορισμένο, εποπτευόμενο και ασφαλές πλαίσιο», αναφέρει το διάταγμα σύμφωνα με την ιστοσελίδα, Legifrance.

Οι Αρχές της Γαλλίας προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να εξαφανιστεί όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο, η παράνομη και ανασφάλιστη χρήση πυροτεχνικών αντικειμένων στις κερκίδες των σταδίων της χώρας.

Επιμέλεια: Χρήστος Λόης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x