Nations League

«Οράνιε»… θύελλα σάρωσε το Βέλγιο!

Μπορεί να πιάσαμε καλοκαίρι, αλλά στις Βρυξέλλες… έβρεξε! Με πρωταγωνιστή τον Ντεπάι, η εκπληκτική Ολλανδία σάρωσε το Βέλγιο και πήρε με τεσσάρα (4-1) το υποτιθέμενο ντέρμπι των Κάτω Χωρών.

Μια Ολλανδία βγαλμένη από τις εποχές του… total football εμφανίστηκε στη Βέλγιο! Αν και μπήκαν ως αουτσάιντερ, οι φοβεροί «οράνιε» έκαναν πλάκα στο ντέρμπι των Κάτω Χωρών και έφυγαν με ηχηρό διπλό (4-1).

Παρόλο που μπήκε μουδιασμένη στο ματς (και κινδύνευσε σε δοκάρι του Καστάν) η ομάδα του Λούις Φαν Χάαλ πήρε γρήγορα τα πάνω της.

Εκμεταλλευόμενη λοιπόν τον τραυματισμό του Λουκάκου (που βγήκε αλλαγή στο 26’), χρειάστηκε απλώς ν’ ανοίξει το σκορ (με «παστέλι» του Μπέργκβαϊν στο 40’) για ν’ ανοίξουν μετά οι… ουρανοί.

Γιατί σ’ ένα μόλις τέταρτο (51’-65’) οι Βέλγοι έχασαν τ’ αυγά και τα πασχάλια: Χάρη σε δυο εντυπωσιακά… σεντερφορίσια τελειώματα του Ντεπάι και ένα πλασέ του Ντάμφρις (από μια εκ των δυο ασίστ του Μπλιντ στο παιχνίδι).

Κάπως έτσι, το ματς μετατράπηκε από νωρίς σε τυπική διαδικασία. Και αφού οι Βέλγοι έσωσαν την… τιμή τους με το γκολ του Μπατσουαγί στις καθυστερήσεις, η Ολλανδία πανηγύρισε μια ιστορική νίκη στο ξεκίνημα του Nations League.

Τα αποτελέσματα στον Δ’ όμιλο του 1ου γκρουπ δυναμικότητας

Πολωνία-Ουαλία 2-1
(72’ Καμίνσκι, 85’ Σφιντέρσκι - 52’ Γουίλιαμς)

Βέλγιο-Ολλανδία 1-4
(90’+3’ Μπατσουαγί - 40’ Μπέργκβαϊν, 51’, 65’ Ντεπάι, 61’ Ντάμφρις)

Η βαθμολογία

Ολλανδία 3 (4-1)
Πολωνία 3 (2-1)
Ουαλία 0 (1-2)
Βέλγιο 0 (1-4)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Ουαλία-Ολλανδία
Βέλγιο-Πολωνία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x