Nations League

Με Κόσοβο, Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρο ή Εσθονία η Εθνική Ελλάδας στο Nations League!

Με Κόσοβο, Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρο ή Εσθονία κληρώθηκε η Εθνική Ελλάδας στο Nations League 2022!

Με… παλιούς γνώριμους η Εθνική μας ομάδα στο τρίτο Nations League!

Η κλήρωση έβγαλε Κόσοβο, Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρο ή Εσθονία για τη «γαλανόλευκη», που συμμετέχει, θυμίζουμε, στη League C της διοργάνωσης της UEFA.

Την κλήρωση μόνο δύσκολη δεν τη λες και η Εθνική μπορεί και πρέπει να πάρει την πρωτιά, προκειμένου να προβιβαστεί στην παραπάνω (Β) κατηγορία.

Κύπρος και Εσθονία, να σημειωθεί, θα δώσουν αγώνα μπαράζ τον ερχόμενο Μάρτιο, με τη νικήτρια να παραμένει στη League C και να καταλαμβάνει μια θέση στον 2ο όμιλο, αυτόν, δηλαδή, της Εθνικής μας.



Τι πρέπει να ξέρετε για το Nations League:

Το UEFA Nations League, που μπήκε στη ζωή μας τον Σεπτέμβριο του 2018, δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει με τις αλλεπάλληλες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του.

Η αμέσως προσεχής διοργάνωση, που θα αρχίσει τον Ιούνιο του 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, θα φέρει τους διεθνείς παίκτες ενώπιον μιας νέας πραγματικότητας: Να δώσουν (τον Ιούνιο) τέσσερις διαδοχικούς επίσημους αγώνες, έτσι ώστε να απομείνουν δύο για τον Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθεί η διοργάνωση σε μόλις δύο αγωνιστικά «παράθυρα». Ο λόγος της νέας αλλαγής στο αγωνιστικό format της διοργάνωσης είναι προφανής: Για να δημιουργηθεί, στο διεθνές καλεντάρι, χώρος τον προσεχή Νοέμβριο για το χειμερινό Μουντιάλ του Κατάρ.

Υπό κανονικές συνθήκες, το UNL θα ολοκληρωνόταν σε τρία αγωνιστικά παράθυρα, με δύο παιχνίδια το καθένα (σύνολο έξι ματς), αλλά το πρόγραμμα συμπιέζεται από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθούν 21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου του 2022.

Εθνική:

Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για το 3o Nations League:

Οι ομάδες, που θα τερματίσουν τελευταίες στην League A και League B, θα υποβιβαστούν στις αμέσως κατώτερες λίγκες. Οι ομάδες, που θα τερματίσουν τελευταίες στους ομίλους της League C, θα συμμετάσχουν σε αγώνες play-out τον Μάρτιο του 2024 και οι δύο εκ των τεσσάρων θα υποβιβαστούν στην League D.

Σήμερα, οι 51 από τις 55 συμμετέχουσες ομάδες στο UNL 2022, γνωρίζουν σε ποια λίγκα θα αγωνιστούν. Το Καζακστάν, η Μολδαβία, η Κύπρος και η Εσθονία θα αγωνιστούν τον προσεχή Μάρτιο σε αγώνες play-out μέσω των οποίων θα καθοριστεί ποιες δύο Εθνικές ομάδες θα διατηρηθούν στην League C και ποιες θα υποβιβαστούν στην League D.

Από εκεί και πέρα, οι νικήτριες των ομίλων της League A προκρίνονται στα τελικά, ενώ αντίστοιχα αυτές των κατώτερων Leagues προβιβάζονται στην αμέσως επόμενη. Οι αγωνιστικές 1-4 θα διεξαχθούν από 2-14 Ιουνίου και οι 5-6, από 22-27 Σεπτεμβρίου. Οι τελικοί θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023.

Οι εθνικές ομάδες ανά λίγκα:

League A
Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Ελβετία, Κροατία, Ουαλία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία.

League B
Ουκρανία, Σουηδία, Βοσνία, Ισλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σκοτία, Ρωσία, Ισραήλ, Ρουμανία, Σερβία, ΕΪΡΕ, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Αρμενία.

League C
Τουρκία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Βόρ. Ιρλανδία, ΕΛΛΑΔΑ, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Βόρεια Μακεδονία, Λιθουανία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε.

League C ή D
Καζακστάν ή Μολδαβία
Κύπρος ή Εσθονία

League D
Λιχτενστάιν, Μάλτα, Λετονία, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα.

**Επί του παρόντος, το σύστημα διεξαγωγής του EURO 2024 δεν έχει οριστικοποιηθεί και κατά συνέπεια δεν είναι γνωστό αν το UEFA Nations League 2024 θα έχει κάποια σύνδεση με τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x