Nations League

«Χρυσός» Χοσέλου, τέζαρε την Ιταλία στο 88' και έστειλε την Ισπανία στον τελικό του Nations League!

Με τον Χοσέλου να μπαίνει στο 84' και να σκοράρει στο 88', η Ισπανία επικράτησε 2-1 της Ιταλίας (σ' ένα ματς με δύο γκολ μέχρι το 11') και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Nations League!

Θέση για τον μεγάλο τελικό των Nations League Finals έκλεισε η Ισπανία, η οποία επικράτησε 2-1 της Ιταλίας στον ημιτελικό του «De Grolsch Veste» της Τβέντε (με το ίδιο σκορ δηλαδή που είχε νικήσει και στη συνάντηση των δύο ομάδων στο προηγούμενο Final 4). Έτσι, το βράδυ της Κυριακής (18/6, 21:45) η «Φούρια Ρόχα» θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην Κροατία, με τη «Σκουάντρα Ατζούρα» να κοντράρεται λίγες ώρες νωρίτερα (16:00) με την οικοδέσποινα Ολλανδία στον μικρό τελικό.

Η Ισπανία ήταν η ομάδα που είχε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, με την Ιταλία όμως να «απαντά» με σημαντικές ευκαιρίες στην κόντρα. Σ' έναν αγώνα με δύο γκολ μέχρι το 11', με την ομάδα του Ντε λα Φουέντε να ανοίγει το σκορ στο 3' με τον Πίνο και εκείνη του Ρομπέρτο Μαντσίνι να απαντά άμεσα με εκτέλεση πέναλτι του Ιμόμπιλε έχοντας και ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ στο 21' με τον Φρατέζι. Εντέλει, σε πρόσωπο της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Χοσέλου, με τον μεταγραφικό στόχο της Ρεάλ Μαδρίτης να μπαίνει αλλαγή στο 84' και να σκοράρει στο 88', πετυχαίνοντας και το τρίτο του γκολ με το εθνόσημο σε ισάριθμες συμμετοχές.

Το ματς:

Εξαιρετική εκκίνηση στην αναμέτρηση για την Ισπανία. Φάση για τη «Φούρια Ρόχα» μόλις στα 32'', με τον Ρόδρι να παίρνει το «ριμπάουντ» στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για σκοράρει τελικά η ομάδα του Ντε λα Φουέντε στο 3' (συγκεκριμένα στα 173'')! Κακή πάσα του Ντοναρούμα, με τον Γκάβι να πιέζει ψηλά και να βοηθά τον Πίνο να κλέψει, για να πατήσει ο τελευταίος περιοχή και να πλασάρει ανενόχλητος για το 1-0. Μάλιστα, αυτό ήταν και το γρηγορότερο γκολ των Ισπανών κόντρα στη «Σκουάντρα Ατζούρα» σε 40 συναντήσεις τους.

Παρόλα αυτά, η απάντηση της Ιταλίας ήταν άμεση! Συγκεκριμένα, στο 10' ο Τζανιόλο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Λε Νορμάν -ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Ισπανία- και τον Σλάβκο Βίντσιτς να δείχνει την άσπρη βούλα. Την ευθύνη ανέλαβε ο Ιμόμπιλε. Από τη μία πλευρά η μπάλα, από την άλλη ο Σιμόν και 1-1 στο 11'.

Εξέλιξη βέβαια που δεν άλλαξε το μοτίβο, καθώς η Ισπανία προσπαθούσε να αντιδράσει. Ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έβγαζε τελικές -κυρίως με σουτ από το όριο της περιοχής, όπως των Νάβας (17'), Ροντρίγκο (20') και Μοράτα (27')- όμως ταυτόχρονα η επιλογή της να παίζει ψηλά μη έχοντας καλές επιστροφές -και η αντίστοιχη της Ιταλίας να περιμένει πίσω από την μπάλα ψάχνοντας την ανάκτηση και την κόντρα- έδινε σημαντικές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση για την ομάδα του Μαντσίνι.

Έτσι, οι Ιταλοί σκόραραν στο 21' μετά από τρομερή κάθετη του Ζορζίνιο και τελείωμα του Φρατέζι, με το γκολ να ακυρώνεται όμως για οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR. Σημαντική ευκαιρία και στο 36' με τον Ιμόμπιλε να χαλάει την αντεπίθεση με διαγώνιο σουτ ενώ έρχονταν σαν τρέιλερ δύο συμπαίκτες του.

Δύο αλλαγές για την Ιταλία με την έναρξη του δεύτερου μέρους (Νταρμιάν και Ντιμάρκο αντί των Μπονούτσι και Σπινατσόλα), μία για την Ισπανία (Ασένσιο αντί Άλμπα), με το μοτίβο στο ξεκίνημα να είναι παρόμοιο με εκείνο του πρώτου ημιχρόνου, ήτοι με τη «Φούρια Ρόχα» να έχει το πόδι πατημένο στο γκάζι, αλλά βέβαια να μην μπορεί να βρει δίχτυα.

Δύο τεράστιες ευκαιρίες γρήγορα-γρήγορα για την Ισπανία. Στο 48' ο Ντοναρούμα σε πρώτο χρόνο προέβη σε απίστευτη ενστικτώδης απόκρουση σε κοντινό τελείωμα από τον Μερίνο, με τον Μοράτα να παίρνει το «ριμπάουντ», αλλά να μην μπορεί να γυρίσει και να σκοράρει από κοντά. Αντίθετα, στο 52' ο πορτιέρε των Ιταλών πραγματοποίησε κακή έξοδο, αλλά ο Ρόδρι δεν μπόρεσε να σκοράρει με γυριστό. Στο 65' η Ιταλία απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Σιμόν να βάζει τεράστιο «στοπ» στο σουτ στην κίνηση που έπιασε από το σημείο του πέναλτι ο Φρατέζι.

Οι μαζεμένες αλλαγές συνέβαλαν στο να πέσει ο ρυθμός. Έπρεπε να φτάσει το 80' για την επόμενη μεγάλη στιγμή, ύστερα από την κάθετη του Ρουίθ, το γύρισμα του Άλμπα και το τσίμπημα του Μοράτα.

Και ενώ όλα έδειχναν παράταση, ο νεοεισλεθών Χοσέλου είχε διαφορετική γνώμη και το... βροντοφώναξε στο 88': Σουτ του Ρόδρι εκτός περιοχής, διπλή κόντρα, για να πάει η μπάλα στον 33χρονο φορ, ο οποίος λίγο αφότου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε τη λύση στην ομάδα του! Η Ιταλία έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει στα εναπομείναντα λεπτά και έτσι η Ισπανία πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία (Λουίς ντε λα Φουέντε): Σιμόν – Νάβας, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Άλμπα – Ρόδρι, Μερίνο (74' Ρουίθ) – Ροντρίγκο (46' Ασένσιο), Γκάβι (68' Κανάλες), Πίνο (74' Φάτι) – Μοράτα (84' Χοσέλου).

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα – Τολόι, Μπονούτσι (46' Νταρμιάν), Ατσέρμπι – Ντι Λορέντσο, Φρατέζι (76' Βεράτι), Μπαρέλα, Ζορζίνιο (60' Κριστάντε), Σπινατσόλα (46' Ντιμάρκο) – Τζανιόλο, Ιμόμπιλε (60' Κιέζα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x