Nations League

Ισπανία και Ιταλία κοντράρονται για μια θέση στον τελικό του Nations League

Ισπανία και Ιταλία τίθενται αντιμέτωπες (15/06, 21:45) στο δεύτερο ημιτελικό του Nations League με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής.

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το Nations League με τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία (15/06, 21:45)!

«Φούρια ρόχα» και «σκουάντρα ατζούρα» μονομαχούν στο Ένσχεντε για τη θέση στο μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου περιμένει η Κροατία που επικράτησε με 4-2 της Ολλανδίας στον πρώτο ημιτελικό που διεξήχθη στο Ρότερνταμ.

Στα αγωνιστικά δεδομένα, το σύνολο του Ντε λα Φουέντε αντιμετώπισε μπόλικα προβλήματα στην προετοιμασία του αφού ο Χουάν Μπερνάτ τραυματίστηκε και βγήκε από την αποστολή, με τον 23χρονο Φραν Γκαρθία να παίρνει τη θέση του. Επίσης, απών είναι και ο Ντάνι Όλμο που ταλαιπωρείται από μυϊκά προβλήματα και θα χάσει τον ημιτελικό.

Απ’ την άλλη, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν μπορεί να υπολογίζει τον Αλεσάντρο Μπαστόνι που ανέβασε πυρετό και αποκλείστηκε από την αποστολή, μία ημέρα πριν τον ημιτελικό της διοργάνωσης. Τη θέση του, πήρε ο Αλεσάντρο Μπουντζόρνο της Τορίνο που μέτρησε 34 συμμετοχές τη φετινή σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Το ταξίδι των Ισπανών ξεκίνησε από το δεύτερο γκρουπ της πρώτης κατηγορίας και με τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα, μάζεψαν 11 βαθμούς και πήραν την πρωτιά του ομίλου. Παρόμοια πορεία με τα ίδια αποτελέσματα πραγματοποίησαν και οι Ιταλοί στο τρίτο γκρουπ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ουγγαρία.

Οι δυο ομάδες έχουν… παρελθόν στο τουρνουά καθώς στην προηγούμενη διοργάνωση αναμετρήθηκαν στην ίδια φάση, με την Ισπανία να νικά με 2-1 της Ιταλίας (17’, 45+2’ Τόρες – 83’ Πελεγκρίνι) και να προκρίνεται στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Γαλλία με το ίδιο σκορ. Συνολικά, οι αποψινοί μονομάχοι έχουν συναντηθεί 35 φορές με την ομάδα του Ντε λα Φουέντε να έχει ένα μικρό προβάδισμα με 13 νίκες έναντι 10 των Ιταλών, ενώ 12 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Τετάρτη 14/06 / Ρότερνταμ
Ολλανδία - Κροατία 2-4 (34’ Μάλεν, 90+6’ Λανγκ - 55’ Κράμαριτς, 72’ Πάσαλιτς, 98’ Πέτκοβιτς, 116’ Μόντριτς)

Πέμπτη 15/06 / Ένσχεντε
21.45 Ισπανία - Ιταλία

Κυριακή 18/06 - Ένσχεντε
16.00 Μικρός τελικός

Κυριακή 18/06 - Ρότερνταμ
21.45 Τελικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x