Nations League

Όρθια στην κορυφή η Ολλανδία, κλώτσησε ευκαιρία το Βέλγιο

Έσωσε την παρτίδα η Ολλανδία. Επιστροφή από το 0-2 κόντρα στην Πολωνία για τους «οράνιε» και παραμονή στην κορυφή (2-2). Σκόνταψε στο τέλος απέναντι στην Ουαλία το Βέλγιο και δεν μείωσε (1-1).

Σηκώθηκε και παραμένει αφεντικό η Ολλανδία. Στην κορυφή του 4ου ομίλου της League A διατηρήθηκαν οι «οράνιε», οι οποίοι ήρθαν 2-2 κόντρα στην Πολωνία, επιστρέφοντας στο από το 0-2 του 49’. Άγγιξαν την ολική ανατροπή στο τέλος, με τον Ντεπάι να χάνει πέναλτι στο 90’+1’. Την ίδια ώρα, το Βέλγιο είχε την ευκαιρία να πλησιάσει στην πρώτη θέση, αφού ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος από την Ουαλία (1-1).

Το παιχνίδι στο Ρότερνταμ κύλησε ιδανικά για ένα ημίχρονο (και κάτι ψιλά) για την Πολωνία του Κριχόβιακ (έπαιξε και στα 90 λεπτά), η οποία έψαχνε ένα μεγάλο «διπλό» ώστε να κάνει γερό μπάσιμο για την πρώτη θέση. Ο Κας άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό από ασίστ του Ζαλέβσκι με συρτό-δυνατό σουτ, ενώ ο Ζιελίνσκι έκανε το 0-2 στο 49’, με πλασέ από κοντά σε σούπερ αντεπίθεση της ομάδας του. Ένα καλό ξέσπασμα για την ομάδα του Φαν Χάαλ ήταν αρκετό ώστε να έρθει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 51’ ο Κλάασεν με πλασέ από σέντρα του Μπλιντ έβαλε στο κόλπο την Ολλανδία, η οποία ισοφάρισε λίγο μετά με τον Ντάμφρις (54’) να εκτελεί από κοντά και την κόντρα να τον ευνοεί. Στο φινάλε ο Ντεπάι έχασε πέναλτι και την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Το Βέλγιο δεν εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα να πλησιάσει στην κορυφή. Αφού ισοφαρίστηκε στο τέλος από τη γηπεδούχο Ουαλία. Ο Τίλεμανς του έδωσε το προβάδισμα στο 51’, ενώ ο Τζόνσον (από ασίστ του Ράμσεϊ) χάρισε τον βαθμό στους γηπεδούχους στο 86ο λεπτό.

League A/4ος όμιλος
Τα αποτελέσματα
Ολλανδία-Πολωνία 2-2
(51’ Κλάασεν, 54’ Ντάμφρις - 18’ Κας, 49’ Ζιελίνσκι)

Ουαλία-Βέλγιο 1-1
(87’ Τζόνσον-51’Τίλεμανς)

Βαθμολογία
Ολλανδία 7 (8-4)
Βέλγιο 4 (8-6)
Πολωνία 4 (5-9)
Ουαλία 1 (3-5)

Επόμενη αγωνιστική (4η)
Ολλανδία-Ουαλία (14/6, 21:45)
Πολωνία-Βέλγιο (14/6, 21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x