Αγγλία

Ο Άγιος Παντελεήμονας F.C. θα παίξει στο Κύπελλο Αγγλίας!

Η ομάδα της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας του Λονδίνου, η St. Panteleimon F.C., είναι μία από τις 16 ομάδες που θα πρωτοεμφανιστούν στη διοργάνωση του Κυπέλλου Αγγλίας!

Όχι, δεν είναι... τρολιά!

Ο Άγιος Παντελεήμονας F.C., ή αν θέλετε η ομάδα η St. Panteleimon F.C. της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας του Λονδίνου, είναι μία από τις 16 ομάδες που θα πρωτοεμφανιστούν στη διοργάνωση του Κυπέλλου Αγγλίας!

Μια ιστορική στιγμή, αν μη τι άλλο, για τον σύλλογο, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015 από μία ιδέα του Ναυπλιώτη ιερέα του Λονδίνου, Αναστάσιου Σαλαπάτα, ο οποίος, μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια είχε μιλήσει στον bwinΣΠΟΡ FM για την ομάδα του! Η αγγλική ομοσπονδία, λοιπόν, έδωσε το πράσινο φως και οι «άγιοι», όπως είναι το παρατσούκλι του συλλόγου, θα είναι μία από τις 16 πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό.

Ο Άγιος Παντελεήμονας F.C. πήρε φέτος την άνοδο για την Combined Counties League (Premier Division North), που αποτελεί, ουσιαστικά, την 9η κατηγορία και φέτος θα ζήσει για πρώτη φορά την εμπειρία του αγγλικού Κυπέλλου!

Η πρώτη ομογενειακή ομάδα που αγωνίζεται στα αγγλικά πρωταθλήματα αποτελείται κυρίως από Έλληνες και Κύπριους ποδοσφαιριστές (μετανάστες ή φοιτητές) και αγωνίζεται στο 2.500 θέσεων «Queen Elizabeth II Stadium».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x