Αγγλία

Είναι ζωντανή και νικάει η Νιούκαστλ!

Φαίνεται ότι ήταν να μην κάνει την αρχή! Η Νιούκαστλ επικράτησε 2-1 της Μπόρνμουθ, δίνοντας συνέχεια στη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής και πήρε ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Ράφα Μπενίτεθ με την ομάδα του τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα τη προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Γουότφορντ, η Νιουκαστλ «ζευγάρωσε» τις νίκες της επικρατώντας με 2-1 της Μπόρνμουθ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τις «καρακάξες» ο Σάλομον Ροντόν που πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (7',40'). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν το σκορ από μία στατική φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+6'). Έτσι λοιπόν η Νιούκαστλ βγήκε για πρώτη φορά φέτος από τη ζώνη του υποβιβασμού φτάνοντας τους 9 βαθμούς, ενώ η Μπόρνμουθ παρέμεινε στους 20 και την έκτη θέση.



Μέσα σε ένα φορτισμένο κλίμα στο «Kings Power Stadium», λόγω και των εκδηλώσεων των φιλάθλων προς τιμήν του αδικοχαμένου ιδιοκτήτη της ομάδας, η Λέστερ ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Μπέρνλι. Οι «αλεπούδες» ήταν καλύτερες στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, κυρίως στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν γκολ στο 22' αλλά στάθηκαν άτυχοι όταν το σουτ του Γκεζάλ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στο Χαρτ.



Ισοπαλία είχαμε και στην αναμέτρηση της Σαουθάμπτον με την Γουότφορντ (1-1), με τον Χοσέ Χολέμπας μάλιστα να πετυχαίνει το γκολ της λύτρωσης για την ομάδα του Τσάβι Γκράτσια. Ο Γκαμπιαντίνι άνοιξε νωρίς το σκορ (20') για τους «αγίους» εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος της αντίπαλης άμυνας. Το γκολ της ισοφάρισης για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Χοσέ Χολέμπας στο 82' με όμορφο σουτ εκτός περιοχής. Αυτό ήταν το έβδομο σερί παιχνίδι των γηπεδούχων στην Premier League που αγνοούν τη χαρά της νίκης.



Ισόπαλο έληξε και το παιχνίδι μεταξύ Χάντερσφιλντ και Γουέστ Χαμ (1-1). Αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι, με το αποτέλεσμα να θεωρείται δίκαιο βάση της εικόνας των δύο ομάδων. Ο Πίτσαρντ με ωραίο πλασέ μόλις στο 6ο λεπτό έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, για να έρθει οι απάντηση των «σφυριών» στο δεύτερο μέρος, και συγκεκριμένα στο 74' με τον Άντερσον έπειτα από φάση διαρκείας.



Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Κάρντιφ-Μπράιτον 2-1
(28’ Πάτερσον, 90’ Μπαμπά – 6’ Ντανκ)

Χάντερσφιλντ-Γουέστ Χαμ 1-1
(6’ Πίτσαρντ – 74’ Φελίπε Άντερσον)

Λέστερ-Μπέρνλι 0-0

Νιούκαστλ-Μπόρνμουθ 2-1
(7’, 40’ Ροντόν – 45’ Λέρμα)

Σαουθάμπτον-Γουότφορντ 1-1
(20’ Γκαμπιαντίνι – 82’ Χολέμπας)

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ 19:30

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

Λίβερπουλ-Φούλαμ 14:00
Τσέλσι-Έβερτον 16:15
Άρσεναλ-Γουλβς 18:30
Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 18:30

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 24 Νοεμβρίου

Μπράιτον-Λέστερ 17:00
Έβερτον-Κάρντιφ 17:00
Φούλαμ-Σαουθάμπτον 17:00
Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 17:00
Γουότφορντ-Λίβερπουλ 17:00
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 17:00
Τότεναμ-Τσέλσι 19:30

Κυριακή 25 Νοεμβρίου

Μπόρνμουθ-Άρσεναλ 15:30
Γουλβς-Χάντερσφιλντ 18:00

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου

Μπέρνλι-Νιούκαστλ 22:00

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x