Αγγλία

Έκανε… πελάτισσα την Τσέλσι η Άρσεναλ! (video)

Με κούπα τελείωσε, με κούπα ξεκινάει! Όπως στον περσινό τελικό Κυπέλλου, έτσι και τώρα στο Community Shield, η Άρσεναλ «σκότωσε» στα πέναλτι τη Τσέλσι και πανηγύρισε το τρόπαιο κόντρα στη συμπολίτισσα

Η πρώτη κούπα στην Αγγλία για τη νέα χρονιά κατέληξε στα χέρια της Άρσεναλ!

Όπως και η τελευταία της περσινής σεζόν!

Η ομάδα του Βενγκέρ έβγαλε αντίδραση κόντρα στην πρωταθλήτρια Τσέλσι και κατάφερε στα πέναλτι (4-1) να σηκώσει το Community Shield, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ξανά απέναντι στη συμπολίτισσα.

Οι κανονιέρηδες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, είχαν δοκάρι με τον Λακαζέτ, αλλά το… πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Και με την έναρξη του δεύτερου μέρους, βρέθηκαν να χάνουν κιόλας. Πληρώνοντας την αμυντική τους αδράνεια και την ευφυΐα του Κέιχιλ να δει την κίνηση του Μόουζες, ο δεύτερος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0 για τους «μπλε» του Λονδίνου.

Η Άρσεναλ δεν το έβαλε κάτω, πίεζε αρκετά την αντίπαλό της και τελικά οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα δικαιώθηκε. Την ώρα, λοιπόν, που ο Πέδρο είχε αποβληθεί στο 80’ για άκρως επικίνδυνο μαρκάρισμα από πίσω, ήρθε ο Κολάσινατς να συνδυάσει το επίσημο ντεμπούτο του με γκολ! Εκμεταλλευόμενος το ωραίο «γέμισμα» του Τσάκα, ο Βόσνιος αμυντικός πετάχτηκε και με εντυπωσιακή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας τον τελικό στα πέναλτι.

Εκεί εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Νησί η νέα μέθοδος εκτέλεσης στη διαδικασία (ABBA, 1/2/2/2/2 κοκ), με τους Κουρτουά, Μοράτα να αστοχούν (back to back) για την Τσέλσι (μόνο ο Κέιχιλ ήταν εύστοχος) και τους Γουόλκοτ, Μονρεάλ, Τσάμπερλεϊν, Ζιρού να ευστοχούν για την Άρσεναλ, χαρίζοντάς της την κούπα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x