Αγγλία

Σίτι με καρδιά πρωταθλήτριας, έριξε… λιπόθυμη την Άρσεναλ και αγκαλιάζει τον τίτλο!

Με μια κυρίαρχη εμφάνιση, η Μάντσεστερ Σίτι έστησε πάρτι με καλεσμένο το... φάντασμα της Άρσεναλ (4-1) και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 2 βαθμούς, έχοντας μάλιστα δυο ματς λιγότερα.

Μάντσεστερ Σίτι με... καρδιά πρωταθλήτριας, ξέρανε το... φάντασμα της Άρσεναλ και πήρε προβάδισμα τίτλου!

Πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή, όσο και κυρίαρχη εμφάνιση - ειδικά στο πρώτο ημίχρονο - η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε το επιβλητικό 4-1 επί της πρωτοπόρου της βαθμολογίας, στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 33ης αγωνιστικής της Premier League!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πολίτες» δεν ήταν άλλος από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό να πετυχαίνει δύο πανέμορφα τέρματα στο 7' και το 54', με τον Στόουνς να προσθέτει το όνομά του στον πίνακα τον σκόρερ με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και τον Χάαλαντ στο 90+5' να κάνει διαμορφώνει το τελικό σκορ, γράφοντας ιστορία καθώς έφτασε τα 33 γκολ στο πρωτάθλημα και άφησε πίσω του τον Μο Σαλάχ!

Για τους «κανονιέρηδες» από την άλλη, που έμειναν για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική μακριά από το τρίποντο, «γκρεμίζοντας» ό,τι καλό είχαν χτίσει έως τώρα στη φετινή σεζόν, σκόραρε ο Χόλντινγκ στο 86ο λεπτό.

Κάπως έτσι, η Σίτι ανέβηκε στους 73 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή και την Άρσεναλ στους δύο πόντους, με την ομάδα του Μάντσεστερ μάλιστα να έχει και δύο ματς λιγότερα, αυτά με Γουέστ Χαμ (εντός) και Μπράιτον (εκτός).

Το ματς:

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα της Μάντσεστερ Σίτι στο παιχνίδι, με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα να μπαίνουν πολύ δυναμικά στο ματς και να πιέζουν ασφυκτικά την άμυνα της Άρσεναλ, η οποία ξεκίνησε πολύ νωθρά το παιχνίδι. Στην πρώτη φάση του αγώνα, οι «πολίτες» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με μαγική ενέργεια του Κέβιν Ντε Μπρόινε! Συγκεκριμένα, ο Χάαλαντ τροφοδότησε τον Βέλγο λίγο πιο μπροστά από τον χώρο του κέντρου, με τον 31χρονο μεσοεπιθετικό να διανύει το μισό γήπεδο, να αντέχει την πίεση τριών παικτών της Άρσεναλ και με ένα τρομερό συρτό σουτ στην κάτω αριστερή γωνία του Ράμσντεϊλ να κάνει το 1-0!

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-0

Με την ψυχολογία στα ύψη και την Άρσεναλ στο… καναβάτσο, η Σίτι συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό και το τέμπο του αγώνα και πατώντας το πόδι στο «γκάζι» όποτε ήθελε. Στο 21’, ο Μπερνάρντο Σίλβα απείλησε με αδύναμο σουτ, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με την κεφαλιά του Γκάμπριελ, στην πρώτη τους φάση στο ματς. Στη συνέχεια, η Σίτι έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο ανοικτό γήπεδο, αρχικά στο 26’, όταν βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, με τον Γουάιτ να κόβει σωτήρια τον Ντε Μπρόινε, ενώ, δύο λεπτά αργότερα, ο Χάαλαντ, «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα με τον Ράμσντεϊλ να βγάζει εντυπωσιακά το πλασέ του Νορβηγού!

Στο 32’, ο Χάαλαντ απείλησε εκ νέου με δυνατό βολέ από πλάγια θέση, με τους «κανονιέρηδες» τρία λεπτά αργότερα να χάνουν την καλύτερη ευκαιρία τους στο ημίχρονο με το πλασέ του Πάρτεϊ να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 36’ και το 41’ και πάλι ο Χάαλαντ «άγγιξε» το γκολ, με το σουτ του στην πρώτη περίπτωση να φεύγει λίγο άουτ και στη δεύτερη ο κίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει ενστικτωδώς.

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-0

Τελικώς, ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Νορβηγός νωρίτερα, το κατάφερε ο Στόουνς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του με κοντινή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ, και ενώ η φάση ελέγχθηκε στο VAR.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να κάνει ό,τι θέλει στο παιχνίδι απέναντι στο... φάντασμα της Άρσεναλ. Εκείνη που απείλησε πάντως πρώτη στην επανάληψη ήταν η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, με μακρινό σουτ του Τσάκα στο 48ο λεπτό. Στη συνέχεια, την «σκυτάλη» πήρε η Σίτι, με τον Ράμστνεϊλ να βάζει απίθανο «στοπ» στο 53' σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος κυνηγούσε σαν... τρελός το γκολ!

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 3-0

Δευτερόλεπτα αργότερα, σε μια «φάση» καρμπόν του πρώτου τέρματος, η Σίτι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0! Συγκεκριμένα, ο MVP του αγώνα, Ντε Μπρόινε, έκλεψε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από τον χώρο του κέντρου, και, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Χάαλαντ, έπιασε ένα υπέροχο πλασέ από τα αριστερά της περιοχής, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Σίτι!

Κάπου εκεί, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους γηπεδούχους να ρίχνουν «στροφές», διατηρώντας ωστόσο την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και την κατοχή της μπάλας. Ενδεικτικό είναι πως εκτός της φάσης του Γκιντογκάν στο 64', δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο στο παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Στο 87', σε μια από τις ελάχιστες φάσεις της Άρσεναλ που πάτησε την αντίπαλη περιοχή, ο Τροσάρ, πάσαρε στον Χόλντινγκ, ο οποίος με ένα καλοζυγισμένο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Έμερσον και μείωσε σε 3-1. Και ενώ όλα έδειχναν πως αυτό θα ήταν το τελικό σκορ, ήρθε ο Χάαλαντ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και με ψύχραιμο πλασέ έπειτααπό λάθος των φιλοξενούμενων έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 4-1!

Δείτε εδώ το live του αγώνα.

Tο πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Τρίτη, 25/4

Γουλβς-Κρίσταλ Πάλας 2-0
(3' αυτ. Άντερσεν, 90+4' πεν. Νέβες)

Άστον Βίλα-Φούλαμ 1-0
(21' Μινγκς)

Λιντς-Λέστερ 1-1
(20' Σινιστέρα - 80' Βάρντι)

Τετάρτη, 26/4

Νότιγχαμ Φόρεστ-Μπράιτον 3-1
(45’+3’ αυτ. Γκρος, 69’ Ντανίλο, 90’+2’ πεν. Γκιμπς - 38’ Μπουονανότε)

Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ 1-2
(12’ Πακετά - 18’ Χάκπο, 67’ Ματίπ)

Τσέλσι-Μπρέντφορντ 0-2
(37’ αυτ. Αθπιλικουέτα, 78’ Εμπουεμό)

Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ 4-1
(7’, 54’ Ντε Μπρόινε, 45’+3’ Στόουνς, 90'+5' Χάαλαντ - 86' Χόλντινγκ)

Πέμπτη, 27/4

Έβερτον-Νιούκαστλ (21:45)
Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ (21:45)
Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:15)

H επόμενη αγωνιστική (34η)

Σάββατο, 29/4

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ (14:30)
Μπράιτον-Γουλβς (17:00)
Μπρέντφορντ-Νότιγχαμ Φόρεστ (17:00)

Κυριακή, 30/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα (16:00)
Μπόρνμουθ-Λιντς (16:00)
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον (16:00)
Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι (16:00)
Λίβερπουλ-Τότεναμ (18:30)

Δευτέρα, 1/5

Λέστερ-Έβερτον (22:00)

Τρίτη, 2/5

Άρσεναλ-Τσέλσι (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x