Γενικά

Ρανιέρι για ESL: «Θα χαθούν ιστορίες όπως αυτή της Λέστερ»

Ο Κλανούντιο Ρανιέρι αναφέρθηκε στις ραγδαίες εξελίξεις για την Ευρωπαϊκή Super League, τονίζοντας πως είναι αντίθετος με όλο αυτό.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν ο «αρχιτέκτονας» μιας από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ιστορίες του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, όταν και κατέκτησε την Premier League με τη Λέστερ το 2016.

Με δηλώσεις του σε ιταλικά Μέσα, ο 69χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών και τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Super League, ξεκαθαρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα χαθεί η ουσία και το πνεύμα που αντιπροσωπεύει ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο. Παράλληλα, ανέφερε πως όλα αυτά γίνονται για τα λεφτά, ευελπιστώντας να βρεθεί μια λύση από τις FIFA και UEFA.

«Διαβάζοντας αυτά που θέλουν να κάνουν ορισμένοι σύλλογοι, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το επίτευγμα της Λέστερ. Ανεξάρτητα από την ανάμιξη μου σε αυτό, αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, όταν οι μικρές ομάδες μπορούν να ανταγωνιστούν τους γίγαντες του παιχνιδιού. Για εμένα είναι η ουσία και το πνεύμα που αντιπροσωπεύει ο αθλητισμός. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι λάθος. Ίσως το κάνουν για να καλύψουν όλα τα χρέη που έχουν. Ελπίζω ότι η FIFA και η UEFA να έχουν τα σωστά εργαλεία για να το πολεμήσουν», ανέφερε αρχικά ο προπονητής της Σαμπντόρια, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως:

«Η Λέστερ έχει πολλούς υποστηρικτές στην Ινδία. Υπήρχε μια υπέροχη επαφή με τους Άγγλους φιλάθλους όταν ήρθαν στο γήπεδο και να πανηγυρίζουν μαζί. Θα χαθούν τέτοιες ιστορίες. Δεν υπάρχει μόνο η οπτική του αθλήματος αλλά και η κοινωνική».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x