Super League 2

Μανιάς στο sport-fm.gr: «Πρώτα η σωτηρία για τον Διαγόρα και μετά βλέπουμε για άνοδο»

Ο αρχηγός του Διαγόρα, Μιχάλης Μανιάς μίλησε στο sport-fm.gr για την πορεία του ιστορικού Διαγόρα στη Super League 2 και το εντυπωσιακό νικηφόρο εντός έδρας σερί.

Τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. Με αξιοσημείωτη παρουσία σε μεγάλους συλλόγους της Super League, τον Άρη, τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και ομάδες του εξωτερικού, ο Μιχάλης Μανιάς γύρισε στη Ρόδο για να ενισχύσει τον Διαγόρα.

Ο Έλληνας επιθετικός είναι κομβικός με οκτώ γκολ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και «κρατά» την ομάδα του τόπου του στην τρίτη θέση της Super League 2, μόλις δύο πίσω από την πρωτοπόρο Athens Kallithea και έναν από τα Χανιά.

Στόχος της φετινής χρονιάς για τον «Γηραιό» ήταν και συνεχίζει να είναι η παραμονή στην κατηγορία, παρά την πολύ δυνατή εκκίνηση. Το ρόστερ αποτελείται κυρίως ποδοσφαιριστές κάτω των 25 ετών λόγω περιορισμού στις μεταγραφές που έχει επιβληθεί στην ομάδα. Η εντυπωσιακή πορεία μέχρι στιγμής και το νικηφόρο σερί έξι αγώνων στην έδρα τους, δείχνει ότι οι παίκτες του Θωμά Γράφα όχι μόνο θα επιτύχουν τον πρωταρχικό στόχο, αλλά θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Μιχάλης Μανιάς στο sport-fm.gr: «Πρώτα η «σωτηρία» και μετά βλέπουμε για άνοδο!»

Ο Μιχάλης Μανιάς μίλησε στο sport-fm.gr και τον Θανάση Κρητικό για τα μικρά κατορθώματα του ίδιου και του Διαγόρα.

Μιχάλη διαγράφετε φέτος μία εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της δεύτερη εθνικής κατηγορίας. Ποιος ήταν ο βασικός στόχος και εάν παραμένει ο ίδιος μετά το «δυνατό» ξεκίνημα;

«Από την αρχή της σεζόν θέσαμε ως πρωταρχικό στόχο την «σωτηρία» και από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμη. Πορευόμαστε με στόχο την παραμονή, μέχρι αυτή να επιτευχθεί μαθηματικά».

Όσο έρχονται όμως τα θετικά αποτελέσματα σκέφτεστε την πρώτη θέση και κατ’ επέκταση την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία; Είναι εφικτή;

«Η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής. Αυτό όμως δεν αλλάζει τη φιλοσοφία και το πλάνο μας. Θα πω το κλισέ ότι κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Οτιδήποτε καλό είναι φυσικά ευπρόσδεκτο!».

Ο Μιχάλης Μανιάς στο sport-fm.gr: «Πρώτα η «σωτηρία» και μετά βλέπουμε για άνοδο!»

Εντός έδρας μετράτε μόνο νίκες. Πως έχετε φτάσει σε αυτό το νικηφόρο σερί έξι αγώνων στη Ρόδο;

«Θεωρώ ότι μπαίνουμε πιο συγκεντρωμένοι στο γήπεδό μας. Η βοήθεια του κόσμου είναι σίγουρα καθοριστική σε αυτό το σημαντικό στατιστικό».

Έχεις ήδη οκτώ γκολ στη σεζόν. Ποιες είναι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

«Οι φιλοδοξίες μου συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Σίγουρα θέλω να πετύχω όσα περισσότερο γκολ γίνεται, αυτή είναι η δουλειά μου εξάλλου, αλλά με γνώμονα το καλό της ομάδας. Να βοηθήσω να επιτευχθεί γρήγορα ο παραπάνω στόχος».

Τέλος, συμφωνείς με την απόφαση της κυβέρνησης για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στη Super League;

«Η οπαδική βία είναι σε έξαρση και πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, ώστε να περιοριστεί. Είναι κρίμα να χάνονται ζωές. Δεν νομίζω ότι το «λουκέτο» στα γήπεδα είναι η σωστή απόφαση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x