Βέλγιο

Φωτιά στα playoffs Βελγίου έβαλε η Αντβέρπ: Πάτησε κορυφή με απίθανη ανατροπή!

Η Γκενκ προηγήθηκε στην έδρα της Αντβέρπ, όμως η τελευταία πέτυχε επική ανατροπή με 2-1 και την προσπέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, διατηρώντας την αγωνία στα ύψη.

Ανατροπή… πρωταθλήτριας πανηγύρισε η Αντβέρπ! Σε ένα τρομερό ντέρμπι για τα playoffs Βελγίου, επικράτησε 2-1 της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Γκανκ και την προσπέρασε στη βαθμολογία, κρατώντας πλέον τα ηνία για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι διεκδικητές του τίτλου παραμένουν τρεις, με τους πρωτοπόρους να φτάνουν τους 42 βαθμούς. Η Γκενκ και η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ ακολουθούν ισόβαθμες με 41 βαθμούς, ενώ εκτός μάχης έχει βγει η Κλαμπ Μπριζ που έχει 30.

Το ματς είχε τρομερή ένταση, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα παίκτες για διαμαρτυρίες, λόγω αποβολής των Ουατάρα και Τρεσόρ, που θα χάσουν τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια για τη μάχη του τίτλου.

Η Γκενκ πήρε τα ηνία του σκορ στο 20’, στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς, με τον Μακένζι να ευστοχεί με δυνατό σουτ. Η Αντβέρπ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 30’, με τον Γιάνσεν να αστοχεί σε πέναλτι που καταλογίστηκε για φάουλ του Σαντίκ, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Αλντερβάιρελντ κατάφερε ό,τι δεν έκανε προηγουμένως ο συμπαίκτης του.

Ο διαιτητής έστειλε την Αντβέρπ ξανά στη βούλα του πέναλτι, μετά από χέρι του Χέινεν. Ο 34χρονος Βέλγος ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 1-1 του ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Μπαλίκβισα να ολοκληρώνει την ανατροπή με δυνατό σουτ.

Στο έκτο λεπτό των καθυστερύσεων ο Τρεσόρ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα, με τον Ουαταρά να τον ακολουθεί στα αποδυτήρια μετά από έντονες διαμαρτυρίες στον διαιτητή.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
Σάββατο 6/5
Κλαμπ Μπριζ-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1-2
(90+3 Φάνακεν - 41’ Μπόνιφεϊς, 46’ Αμανί)

Κυριακή 7/5
Αντβέρπ-Γκενκ 2-1
(45+2 (Αντερβάιρελντ, 52’ Μπαλίκβισα – 20’ ΜακΚένζι)

Η βαθμολογία:


1. Αντβέρπ 42
2. Γκενκ 41
3. Ουνιόν Σεν Ζουλουάζ 41
4. Κλαμπ Μπριζ 30

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:
Κυριακή 14/5
Αντβέρπ-Κλαμπ Μπριζ (14:30)
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ-Γκενκ (19:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x