Βέλγιο

Πεντάρα της Αντβέρπ στη Μέχελεν, επέστρεψε στη δεύτερη θέση η Σεν-Ζιλουάζ

Η Άντβερπ σκόρπισε τη Μέχελεν (5-0) τη στιγμή που Γάνδη και Σεν-Ζιλουάζ έπαιρναν νίκες που τις διατηρούν στις δύο πρώτες θέσεις μετά από 28 αγωνιστικές στην Pro League του Βελγίου.

Σαρωτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αντβέρπ που διέσυρε με το εμφατικό 5-0 τη Μέχελεν για την 28η αγωνιστική της Pro Ligue του Bελγίου, τη στιγμή που η Γάνδη επικρατούσε 1-0 της Άντερλεχτ μειώνοντας στον πόντο τη διαφορά της από την 4η θέση. Επαγγελματική νίκη της Σεν-Ζιλουάζ 2-1 την Έουπεν και επιστροφή στη δεύτερη θέση.

Στην Αμβέρσα η γηπεδούχος ομάδα άνοιξε το σκορ στο 15' με τον Εκέλενκαμπ με τον νεαρό Ολλανδό να κάνει το 2-0 στο 35'. Ο Κερκ στο 42' έκανε το 3-0 ενώ στο 69' ο ίδιος παίκτης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ κάνοντας το 4-0. Δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Μπαλισικβά έγραψε το 5-0 με όμορφο πλασέ.

Στη Γάνδη η ομώνυμη ομάδα τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Άντερλεχτ. Η πίεση της ωστόσο απέφερε καρπούς στο 57' όταν ο Όρμπαν έπαιξε το «ένα-δυο» με τον Μοντς και με άψογο τελείωμα πέτυχε το νικητήριο γκολ με το οποίο οι «ινδιάνοι» παρέμειναν στην 5η θέση μειώνοντας στον πόντο τη διαφορά τους από την Γκενκ.

Στο κυνήγι της κορυφής παρέμεινε και η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ. Η ομάδα του Καρέλ Γκέρερτς, πίεσε και ευτύχισε να προηγηθεί στο 14' με τον Αντιγκρά. Στο 52' ο Βέρτεσεν καθάρισε την υπόθεση νίκη για την ομάδα του. Ο Πρέβλιακ στο 85' έχασε πέναλτι για την Έουπεν, ωστόσο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βόσνιος σκόραρε μειώνοντας στο τελικό 2-1

Στο τελευταίο ματς της ημέρας η πρωτοπόρος Γκενκ άφησε δύο βαθμούς στην έδρα της Σεντ Τρούιντεν. Ο Σαματά άνοιξε το σκορ στο 23' ενώ ο Οκαζάκι ισοφάρισε στο 45' για τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σαματά με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Μπρούνο να ισοφαρίζει στο τελικό 2-2.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3/3
Οστάνδη-Μπριζ 3-0

Σάββατο 4/3
Κόρτραϊκ-Σαρλερουά 0-1
Σερκλ Μπριζ-Σερένγκ 3-1
Λέουβεν-Ζούλτε Βάρεγκεμ 4-2
Σταντάρ Λιέγης- Βέστερλο 2-0

Κυριακή 5/3
Σεντ Τρούιντεν- Γκενκ 2-2
Αντβέρπ-Μέχελεν 5-0
Γάνδη-Άντερλεχτ 1-0
Σεν Ζιλουάζ-Έουπεν 2-1

Η επόμενη (29η) αγωνιστική

Παρασκευή 10/3
Σαρλερουά-Λέουβεν

Σάββατο 11/3
Μέχελεν-Σεντ Τρούιντεν
Βέστερλο-Κόρτραϊκ
Έουπεν-Οστάνδη
Σερένγκ-Αντβέρπ

Κυριακή 12/3
Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γάνδη
Γκενκ-Σεν Ζιλουάζ
Άντερλεχτ-Σερκ Μπριζ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x