Βέλγιο

«Απόδραση» στο τέλος και ελπίδες τίτλου για την Γκενκ

Με γκολ στο 86’ η Γκενκ νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Άντερλεχτ, έκανε καθοριστικό βήμα για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα πλησίασε στους 2 την πρωτοπόρο Μπριζ στο πρωτάθλημα Βελγίου.

Ίσως το τελευταίο της χαρτί για να προσθέσει λίγη παραπάνω πίεση στην πρωτοπόρο Μπριζ έπαιξε η Γκενκ, και κατάφερε να το αξιοποιήσει! Επικράτησε με 2-1, συνεχίζοντας την εξαιρετική πορεία της στα πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή στο Βέλγιο

Και για τους γηπεδούχους όμως αυτό το ματς ήταν καθοριστικό αφού χρειαζόταν νίκη για να πιάσει την αποψινή της αντίπαλο στην 2η θέση που οδηγεί στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 16ο λεπτό με γκολ του Πολ Ονουάτσου, όμως η χαρά τους δεν κράτησε πολύ αφού στο 31’ ο Λούκας Ν’ Μετσά ισοφάρισε σε 1-1. Η ισοπαλία έδειχνε ότι θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αλλά ο Σιρίλ Ντεσέρ είχε διαφορετική γνώμη καθώς με δικό του τέρμα στο 86’ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Έτσι, η Γκενκ μείωσε στους 2 την διαφορά της από την πρώτη της βαθμολογίας Μπριζ, που όμως φιλοξενεί αύριο την Αντβέρπ, ενώ παράλληλα «εκτόξευσε» στους 6 την απόστασή της από την Άντερλεχτ.

Η βαθμολογία των πλέι οφ (Μπριζ και Αντβέρπ έχουν ματς λιγότερο)

Μπριζ 40
Γκενκ 38
Άντερλεχτ 32
Αντβέρπ 32

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x