Βέλγιο

Πρωτοφανής απόφαση στο Βέλγιο: Το Άντερλεχτ-Γκενκ θα ξαναπαιχτεί από την αρχή λόγω λάθους του VAR!

Η βέλγικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τη διεξαγωγή από την αρχή του αγώνα Άντερλεχτ-Γκενκ που έλαβε χώρα στις 23 Δεκέμβρη του 2023, λόγω ενός λάθους που είχε γίνει τότε με το VAR.

Μία ιστορική απόφαση ανακοίνωσε η βέλγικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου!

Συγκεκριμένα, ο αγώνας Άντερλεχτ-Γκενκ, που είχε διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου και είχε ως νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 2-1, θα επαναληφθεί από την αρχή λόγω ενός σφάλματος του VAR, και της συνεπακόλουθης έφεσης των φιλοξενούμενων!

Η φάση που προκάλεσε τη συζήτηση είχε λάβει χώρα στο 21ο λεπτό, όταν το ματς ήταν στο 0-0. Η Γκενκ κέρδισε πέναλτι και το έχασε, με τον Σορ να ακολουθεί τη φάση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του. Παρόλα αυτά, το γκολ ακυρώθηκε γιατί ο VAR θεώρησε πως ο σκόρερ μπήκε νωρίτερα απ' όσο έπρεπε στην περιοχή. Ωστόσο, το ριπλέι έδειχνε ξεκάθαρα πως το ίδιο ακριβώς συνέβη και με αμυντικούς της Άντερλεχτ, επομένως η εκτέλεση έπρεπε να επαναληφθεί.

Μετά την ήττα της, η Γκενκ αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά θεωρώντας πως αδικήθηκε, με αποτέλεσμα να κάνει έφεση και να δικαιωθεί από τη βέλγικη ομοσπονδία. Αυτή είναι και η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένας αγώνας θα επαναληφθεί λόγω ενός σφάλματος με το VAR!

Από την πλευρά της, φυσικά, η Άντερλεχτ διαφώνησε με την απόφαση, και έστειλε μήνυμα δικής της επικείμενης έφεσης. «Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την απόφαση και θα υποβάλουμε κάθε δυνατή μορφή προσφυγής. Η απόφαση που πάρθηκε δεν είναι μόνο ενάντια στο συμφέρον της Άντερλεχτ, αλλά και ενάντια στο συμφέρον του βελγικού ποδοσφαίρου», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x