Βέλγιο

Μοιρασιά στο ντέρμπι της Άντερλεχτ με την Σταντάρ Λιέγης, συνεχίζει πρωτοπόρος η Σεν Ζιλουά

Ισόπαλο 2-2 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα του Βελγίου, ανάμεσα σε Άντερλεχτ και Σταντάρ Λιέγης, ενώ η Σεν Ζιλουά ξεπέρασε με άνεση (1-3) το εμπόδιο της Σαρλερουά.

Το ντέρμπι της Άντερλεχτ με την Σταντάρ Λιέγης ήταν η αναμέτρηση που τράβηξε πάνω της τα βλέμματα από τη 17η αγωνιστική του βέλγικου πρωταθλήματος!

Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Lotto Park», με την Άντερλεχτ να ανοίγει το σκορ στο 21' με τον Ντρέγερ, πριν ο Καβέμπε ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, η Σταντάρ μήκε και στην θέση του οδηγού, στο 55', με τον Κανγκά να «γράφει» το 1-2, πριν ο Ντρεγέρ σκοράρει το δεύτερο τέρμα του στην βραδιά για το τελικό 2-2, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Έτσι, η Άντερλεχτ έχασε έδαφος στο κυνήγι της πρωτιάς, μένοντας στο -6 από την Σεν Ζιλουά, η οποία πέρασε με άνετη νίκη 3-1 από την έδρα της Σαρλερουά. Ο Αμούρα της έδωσε το προβάδισμα στο 15' και ο Τέρχο έκανε το 0-2 στο 50', πριν ο Αμουρά σκοράρει ξανά για το 0-3 στο 65'. Ο Γκιαγκόν απλώς μείωσε στο 90'+2'.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας για την κορυφαία κατηγορία του Βελγίου, η Γκενκ επικράτησε 3-1 στην έδρα της Έουπεν, ανεβαίνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Μπριζ άφησε δύο ακόμα βαθμούς, αυτή τη φορά κόντρα στη Μέχελεν (0-0), μένοντας μακριά από τις πρώτες θέσεις.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 8/12
Κορτράικ-Βέστερλο 1-2

Σάββατο 9/12
Σερκλ Μπριζ-Αντβέρπ 1-3
Σιντ Τρούιντεν-Λέουβεν 1-1
Γάνδη-Μέλενμπεκ 4-0

Κυριακή 10/12
Μέχελεν-Μπριζ 0-0
Έουπεν-Γκενκ 1-3
Άντερλεχτ-Σταντάρ Λιέγης 2-2
Σαρλερουά-Σεν Ζιλουά 1-3

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x