Αγγλία

Αγώνας τριών ημιχρόνων!

Συνήθως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαρκεί 90 λεπτά και χωρίζεται σε δυο ημίχρονα των 45 λεπτών.

Στο μακρινό 1894 ένα παιχνίδι ανάμεσα στην Σάντερλαντ και την Ντέρμπι Κάουντι δεν κράτησε όμως ούτε ένα, ούτε δύο αλλά.. τρία ημίχρονα!

Ήταν 1η Σεπτεμβρίου του 1894 όταν η Σάντερλαντ είχε να αντιμετωπίσει την Ντέρμπι Κάουντι στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 3.30 μ.μ. όμως ο διαιτητής Τομ Κίρκχαμ έχασε το τρένο και ενημέρωσε με τηλεγράφημα ότι θα αργούσε και πιθανότητα δεν θα έφτανε στο γήπεδο πριν τις 5 μ.μ.

Όπως ανέφερε μια τοπική εφημερίδα, υπήρχαν ανησυχίες για το πλήθος περίπου 9.000 θεατών στις κερκίδες του Νιούκασλ Ρόουντ που θα έπρεπε να περιμένει για μιάμιση ώρα χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει. Καθώς πλησίαζε 3.30 οι οπαδοί έγιναν ανυπόμονοι και πολλοί από αυτούς διαμαρτυρήθηκαν για το χρόνο που έπρεπε να ξεκινήσει ο αγώνας καθώς και για την ώρα που είχε προγραμματιστεί να τελειώσει.

Ένα ακόμη από τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν πως δεν υπήρχε εγγύηση ότι η επιτροπή πρωταθλήματος θα δεχόταν το αποτέλεσμα ενός αγώνα που έγινε χωρίς τον επίσημα διορισμένο διαιτητή. Στο τέλος, αφού και οι δύο ομάδες αντέδρασαν και εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση, βρέθηκε λύση και ξεκίνησαν το παιχνίδι εγκαίρως, με τον Τζον Κόνκερορ από το Σάουθγουικ, να αναλαμβάνει χρέη αναπληρωτή διαιτητή.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x