Πορτογαλία

Ακατάδεκτοι «δράκοι»

Δε δέχτηκε η Πόρτο το «δώρο» που της έκανε το Σάββατο η Μπενφίκα και, παραχωρώντας 1-1 στη Σετούμπαλ, δεν κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, μέσω της 26ης αγωνιστικής της Superliga.

Η Πόρτο παραχώρησε 1-1 στη Σετούμπαλ στο «Ντραγκάο», στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Superliga, και έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο, μετά το 0-0 της Μπενφίκα στην έδρα της Πάσος Φερέιρα το Σάββατο.

Όπερ σημαίνει πως οι «δράκοι» θα βρίσκονταν και στο +1 στην κορυφή από τους «αετούς» αν νικούσαν την αντίπαλό τους, παραμένοντας ξανά στο -1, οπότε θα αποκτούσαν αυτοί τώρα ένα πλεονέκτημα κόντρα στην κύρια διεκδικήτρια του τίτλου και ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι σε δύο εβδομάδες στο «Ντα Λουζ». Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη απώλεια βαθμών για τους γηπεδούχους, ύστερα από εννιά συνεχόμενες νίκες.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στις μεσαίες θέσεις και δε δείχνουν να έχουν στόχους τις επόμενες οκτώ αγωνιστικές.

Οι παίκτες του Νούνο Εσπίριτο ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Κορόνα, όμως αιφνιδιάστηκαν με το γκολ του Ζοάο Καρβάλιο και η ασφυκτική πίεση που άσκησαν στα αντίπαλα καρέ στη συνέχεια δεν είχε ευτυχή κατάληξη.


Η σύνθεση της Πόρτο: Κασίγιας, Φελίπε, Μαρκάνο, Τέγες, Ντανίλο Περέιρα, Ολιβερ, Λαγιούν (76' Οτάβιο), Μπραχίμι, Κορόνα (61' Ζότα), Σοάρες, Αντρέ Σίλβα (89' Ντεπουάτρ)


Στο -1 από την προνομιούχο πεντάδα βρέθηκε η Μαρίτιμο, η οποία νίκησε 3-1 την Αρούκα εντός έδρας και την άφησε στις χαμηλές θέσεις.

Μείωσε στο -1 τη διαφορά της από την Τσάβες στη μέση της βαθμολογίας η Φεϊρένσε, νικώντας με 3-2 εντός έδρας σε ένα συναρπαστικό ματς.

Παρέμεινε στην προνομιούχο πεντάδα η Γκιμαράες, αφού σάρωσε εντός έδρας 3-0 τη Ρίο Αβε και την αφήνει εκτός διεκδίκησης των ευρωπαϊκών θέσεων.



Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/3
Εστορίλ - Μποαβίστα 0-0

Σάββατο 18/3
Μπελενένσες - Μπράγκα 1-2
(22' Μαουρίντες / 1' αυτ. Ανέν, 19' Ρουί Φόντε)

Μορεϊρένσε - Τοντέλα 1-1
(84' Σουγκού / 20' Κακά)

Σπόρτινγκ - Νασιονάλ 2-0
(13' και 34' Ντοστ)

Πάσος Φερέιρα - Μπενφίκα 0-0

Κυριακή 19/3
Μαρίτιμο - Αρούκα 3-1
(41' Ζεναντίν Ζούνιορ, 62' Αλασάν Κεϊτά, 73' Φρανσέρζιο / 20' Σαμί)

Φεϊρένσε - Τσάβες 3-2
(54' Τιάγκο Σίλβα, 56' Λουίς Μασάντο, 81' Ετέμπο / 44' Μπρεσάν, 49' Φάμπιο Μαρτίνς)

Πόρτο - Σετούμπαλ 1-1
(45'+1 Κορόνα / 56' Ζοάο Καρβάλιο)

Γκιμαράες - Ρίο Άβε 3-0


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x