Κύπρος

Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Λεμεσού ο Άρης, η Ομόνοια έβαλε φρένο στα όνειρα της Πάφου

Ο τυπικά φιλοξενούμενος Άρης επικράτησε 1-0 στο ντέρμπι της Λεμεσού του Απόλλωνα και μείωσε στο βαθμό τη διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας, ήττα για την Παφό από την Ομόνοια με 2-0 στο ΓΣΠ.

Αλώβητος έφυγε ο τυπικά φιλοξενούμενος Άρης από το τοπικό ντέρμπι της Λεμεσού με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Το γκολ του Ζούλιους Σόκε στο 69΄χώρισε τις δύο ομάδες και με την νίκη τους (1-0) οι φιλοξενούμενοι έβαλαν φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας μειώνοντας την απόσταση από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ στην ελάχιστη τιμή της.

Λίγο νωρίτερα, στη πρώτη χρονικά αναμέτρηση της ημέρας στο «ΓΣΠ», η Πάφος έβλεπε τις ελπίδες της να διεκδικήσει το πρωτάθλημα να μειώνονται σημαντικά καθώς αποχωρούσε από τη Λευκωσία με άδειες τις αποσκευές της μετά την ήττα της με 2-0 από την Ομόνοια.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον έλεγχο και τις εντυπώσεις της αναμέτρησης με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να μην καταφέρνουν να εκμεταλλευτούν τα δικά τους καλά διαστήματα. Αρχικά ο Φαμπιάνο στο 32΄είπε όχι στον Μπρούνο και εν συνεχεία το VAR στο 39΄ακύρωσε το γκολ του Βαλακάρι. Μετά την ανάπαυλα πάλι η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την ομάδα του Χένινγκ Μπέργκ στο 52’ με τον Μπρούνο να σημαδεύει το δοκάρι μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ομόνοιας.

Στο 55΄το «τριφύλλι» πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Κουσουλός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ίβουσιτς, πέρασε τη μπάλα στο Μπεσαντίν και εκείνος νίκησε τον Κροάτη τερματοφύλακα. Στο υπόλοιπο του αγώνα η ομάδα του Σοφρώνη Αυγουστή έριξε το ρυθμό της αναμέτρησης και στο 83’ με κεφαλιά του Γιούστε έκανε το σκορ 2-0 και τελείωσε την υπόθεση νίκη.

Τρίποντο που τον διατηρεί για τα καλά στη μάχη του πρωταθλήματος πήρε ο Άρης Λεμεσού. Εκείνος που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του «Άλφαμέγκα Στέιντιουμ» ήταν ο Απόλλωνας, ο οποίος κυριάρχησε στο πρώτο ημίωρο και στο 29’ είχε την πρώτη πραγματικά καλή στιγμή με τον Βανά να λέει δύο φορές όχι, αρχικά στον Ντιγκινί και εν συνεχεία στο Βά. Ο Άρης απάντησε στις ευκαιρίες με το σουτ του Κακόριν στο 37΄να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Μετά το πρώτο σφύριγμα του δευτέρου σαραντεπανταλέπτου οι τυπικά φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι την εστία του Απόλλωνα, όμως ο Μπόρσον δεν θα σημαδέψει σωστά στο 49’. 20 λεπτά αργότερα στο 69΄ο Σόκε σκόραρε με το κεφάλι το γκολ που έμελλε να κρίνει και την αναμέτρηση υπέρ του Άρη, ο οποίος πλέον συνεχίζει να παραμένει στο κατόπι του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ, την ώρα που Απόλλων μάλλον θα περιοριστεί στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των Playoff

Κυριακή (02/04)

Ομόνοια- Πάφος 2-0
(55΄Μπεσαντίν, 83’ Γιούστε)

Απόλλων Λεμεσού-Άρης Λεμεσού 0-1
(69’ Σόκε)

Δευτέρα (03/04)

ΑΕΚ Λάρνακας-ΑΠΟΕΛ (19:00)

Η 4Η αγωνιστική των playoff

Δευτέρα (10/04)

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων Λεμεσού (19:00)
Πάφος-ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)

Τρίτη (11/04)

Ομόνοια-Άρης Λεμεσού (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x