Stoiximan Super League

Ανέβηκε δεύτερος και... περιμένει

Ένα γκολ του Ροζ έδωσε τη νίκη στον Άρη με 1-0 κόντρα στην ΑΕΛ, με τους «κίτρινους» να ανεβαίνουν προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Σε μία μέρα που ήταν ήδη... πολυάσχολη ελέω της μεταγραφής του Κώστα Μήτρογλου, ο Άρης επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ εντός έδρας. Έτσι, ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League 1, όντας στο +2 από την ΑΕΚ και στο +3 από τον ΠΑΟΚ, έχοντας ασφαλώς ένα ματς περισσότερο.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε από τον Λίντσεϊ Ροζ με κεφαλιά στο 30ο λεπτό, με τους «κίτρινους» να έχουν κι άλλες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα αλλά να... μένουν στο φτωχό 1-0.

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, κάνοντας μόλις μία αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης – o Ματέο Γκαρσία πήρε τη θέση του Σάντε Σίλβα. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Σιαμπάνης, στην άμυνα βρέθηκαν οι Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης και Ιωάννου και στον άξονα οι Τζέγκο και Σάσα. Γκαρσία, Μπερτόγλιο και Γκάμα πλαισίωσαν τον μοναδικό προωθημένο, Μαντσίνι, που όμως αποχώρησε νωρίς ελέω τραυματισμού. Ο Τζιανλούκα Φέστα αντιθέτως άλλαξε σχηματισμό σε σχέση με το ματς της ΑΕΛ στην Τρίπολη. Επιλέγοντας σχηματισμό 4-1-4-1 αντί 3-5-2. Ο Μπάγιτς παρέμεινε στο τέρμα και στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν οι Μιχαήλ, Καρανίκας, Ζίζιτς και Τσόσιτς. Μπροστά τους ο Σπαρβ, με Κολομπίνο, Τρούγιτς, Ντουρμισάι και Νικολιά πίσω από τον Πινακά.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν κλειστούς τους χώρους για τα πρώτα δέκα λεπτά όμως από το δεύτερο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να απειλούν. Μαντσίνι και Γκάμα είχαν τα πρώτα σουτ στο 12’ και στο 13’ αντίστοιχα, με τον Μπάγιτς να εξουδετερώνει αμφότερα.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ ωστόσο δεν κατάφερε να αντιδράσει και στη φάση του 30’, όταν από το κόρνερ του Γκάμα και την κεφαλιά του Δεληζήση, ο Ροζ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλια από πλεονεκτική θέση.



Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Σάσα να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά αλλά το πλασέ του να περνά ελάχιστα άουτ. Εντέλει, το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Μάντζιο να έχει και μια αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Μαντσίνι (βγήκε στο 19').

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους γηπεδούχους να βλέπουν γκολ του Μάνου στο 55’ να ακυρώνεται για οφσάιντ.
Οι «βυσσινί» προσπαθούσαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους όμως αδυνατούσαν να απειλήσουν... σοβαρά, ενώ ο Άρης είδε τον Μπάγιτς να βγάζει το σουτ του Σίλβα στο 80ο λεπτό, με το 1-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και να αποτελεί το τελικό σκορ.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους «κίτρινους» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ η ΑΕΛ από τη μεριά της έμεινε δίχως «τρίποντο» για 13ο ματς. Αυτή δε, ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ήττα της...

O MVP: Ο Λίντσεϊ Ροζ δεν σκοράρει συχνά αλλά χθες το έπραξε για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, την ώρα που η άμυνα του Άρη δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα από τους επιθετικούς της ΑΕΛ.

Η... σφυρίχτρα: Εύκολο βράδυ για τον Στέφανο Κουμπαράκη και τους βοηθούς τους, καθώς η αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν είχε δύσκολες. Φάσεις. Στο δε γκολ του Μάνου στο 55’, το τέρμα ακυρώθηκε εξαρχής με το VAR να επιβεβαιώνει την αρχική απόφαση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (69’ Σάκιτς), Ροζ, Δεληζήσης, Ιωάννου, Σάσα, Τζέγκο (69’ Ματίγια), Μπερτόγλιο (88’ Κάτσε), Γκάμα (69’ Σίλβα), Γκαρσία, Μαντσίνι (19’ Μάνος).

Στον πάγκο έμειναν: Κουέστα, Λόπεθ, Γκάνεα, Μπεναλουάν.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Καρανίκας (90’ Νούνιτς), Τσόσιτς, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Σπαρβ (46’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι, Τρούγιτς (65’ Ακούνια), Κολομπίνο, Νικολιάς, Πινακάς (83’ Γλυνός).

Στον πάγκο έμειναν: Νάγκι, Ηλιάδης, Ζαχαράκης, Μαϊδανός, Μπέρτος.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης
Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Ηλίας Κωνσταντίνου
4ος: Γεώργιος Βρέσκας
VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
AVAR: Δημήτριος Σαμοϊλης

Τα highlights του αγώνα


Το live του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x