Σάλος έχει προκληθεί για μια ακόμα φορά στην Ιταλία, εξαιτίας άλλη μίας ρατσιστικής συμπεριφοράς που υπήρξε σε αγώνα της Serie A.
Αυτήν τη φορά το συμβάν σημειώθηκε στον αγώνα της Κυριακής ανάμεσα στη Βερόνα και τη Μίλαν, που τελείωσε με επικράτηση των «ροσονέρι» με 1-0.

Συγκεκριμένα, οι οπαδοί της Βερόνα έκαναν ήχους πιθήκου με αποδέκτη των μέσο της Μίλαν, Φρανκ Κεσί. Παρότι λοιπόν, η κοινή γνώμη στη γειτονική χώρα έχει εξαγριωθεί, η διοίκηση της Βερόνα έρχεται να υποστηρίξει πως οι ήχοι που ακούστηκαν ήταν απλά αποδοκιμασίες προς τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Οι άνθρωποι των «Τζιαλομπλού» προχώρησαν στην ανάρτηση ενός tweet, στο οποίο αναφέρουν σχετικά με το συμβάν: «Αποδοκιμασίες στον Κεσί; Προσβολές στον Ντοναρούμα; Ίσως κάποιοι να ζαλίστηκαν από τα ντεσιμπέλ των φιλάθλων μας», ήταν η αρχική τοποθέτηση από την πλευρά της Ελλάς, για να συνεχίσει.

«Τι ακούσαμε εμείς; Σφυρίγματα, που ήταν αναμφίβολα, για τις διαιτητικές αποφάσεις που μας άφησαν με πολλά παράπονα, καθώς επίσης και χειροκρότημα για τους «μονομάχους» μας, στο τέλος του αγώνα.

Εμείς δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα αυτών των στερεοτύπων. Μόνο σεβασμός για τη Βερόνα και τον κόσμο της ομάδας»,
ήταν η κατάληξη της ανακοίνωσης.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει περιστατικό ρατσιστικής βίας, μεταξύ των δύο ομάδων. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και το 2014, όπου και πάλι οι οπαδοί της Ελλάς είχαν κάνει ρατσιστική επίθεση, στον τότε παίκτη της Μίλαν, Σουλεΐ Μουντάρι.

Επιμέλεια: Βασίλης Ταμπραντζής