Stoiximan Super League

Το... τερμάτισε ο Παπαδόπουλος και ξέρανε τον Παναθηναϊκό!

Με δύο γκολ του Μακέντα σε ένα λεπτό ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0, αλλά ο Αστέρας ισοφάρισε με το… σεντερφορίσιο γκολ του γκολκίπερ Παπαδόπουλου στο 97'!

Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι με 2-2, για την 1η αγωνιστική αγωνιστική των play-offs της Super League στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», μετά από ένα... τρελό παιχνίδι!

Δύο ασίστ του Χουάνκαρ και ισάριθμα γκολ του Μακέντα στο 58’ και στο 59’ έβαλαν μπροστά τους «πράσινους» που έδειξαν ότι θα πάρουν το πρώτο «τρίποντο» φέτος απέναντι στους Αρκάδες αλλά οπισθοχώρησαν πολύ και... αυτοκτόνησαν.

Ετσι, οι αντίπαλοί τους μείωσαν αρχικά στο 84ο λεπτό με τον Φερνάντεθ, για να ακολουθήσει η ισοφάριση τελικά στο… έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων χάρη σε πολύ ωραίο τελείωμα του γκολκίπερ Παπαδόπουλου που είχε προωθηθεί στην αντίπαλη περιοχή…

Αποτέλεσμα που… δεν κάνει σε καμία από τις ομάδες με τον μεν Παναθηναϊκό να χάνει την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη τετράδα του πίνακα, αφού ΠΑΟΚ και ΑΕΚ παίζουν σε λίγες ώρες μεταξύ τους, τον δε Αστέρα να μένει κι άλλο πίσω στην βαθμολογία, μένοντας 5ος κι 6ος αντίστοιχα.

Στα αξιοσημείωτα και το πέναλτι που ζήτησαν οι φιοξενούμενοι στο 21', για χέρι του Τασουλή, με τον διαιτητή Νόμπρε να θεωρεί ότι βρισκόταν σε κανονική θέση και να μην υποδεικνύει παράβαση, λανθασμένα αφού ο αγκώνας του αμυνόμενου εξείχε, μετά από συνεννόηση και με τον VAR Εστέβες.



Στο… μυαλό του κόουτς:
Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε χωρις τον τιμωρημένο Μπαράλες και τους τραυματίες Σουάρεθ, Μουνάφο και Καπίγια, με σύστημα 4-2-3-1 και τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Κώτσιρας, Καστάνιο, Χριστόπουλος και Τασουλής αγωνίστηκαν στην άμυνα. Βαλιέντε και Μπέλοκ ήταν οι «κόφτες», με τους Κρέσπι, Σίτο και Ριέρα τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Φερνάντεθ.

Ο Παναθηναϊκός στον αντίποδα κατέβηκε χωρίς τον τιμωρημένο Καρλίτος, τους τραυματίες Μαουρίσιο-Βέλεθ, με σύστημα 4-3-3, τον Διούδη στην εστία και τους Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Χουάνκαρ στα μετόπισθεν. Νιάς, Αλεξανδρόπουλος και Αγιούμπ αγωνίστηκαν τριάδα στον άξονα ενώ οι Χατζηγιοβάνης-Βιγιαφάνιες έπαιξαν στα δύο άκρα και ο Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που μπήκε με πρόθεση να πιέσει ψηλά, για να δυσκολέψει το παιχνίδι του αντιπάλου του.

Αυτό, ωστόσο, μετά το 10λεπτο, όχι μόνο δεν απέτρεψε τον Αστέρα από το να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και να ψάξει τις επιθέσεις από τις πτέρυγες, αλλά αντιθέτως ήταν κι εκείνος που έκανε πρώτος φάσεις στην εστία του Διούδη…

Με τον Μπέλοκ να χάνει την ευκαιρία να βάλει μπροστά τους Αρκάδες στο 16’ και τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» να λέει όχι στον Φερνάντεθ, τρία λεπτά μετά…

Η δυσκολία μεταφοράς της μπάλας από την μεσαία γραμμή στην επίθεση δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να γίνει απειλητικός -με εξαίρεση μια φάση όπου ο Χριστόπουλος έκοψε πάνω στην γραμμή το σουτ του Χουάνκαρ αλλά σωστά υποδείχθηκε τελικά οφσάιντ στον Χατζηγιοβάνη στο ξεκίνημα- στα πρώτα 20 λεπτά έναντι του Αστέρα.

Ακολούθως, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι βελτίωσε την εικόνα της, πίεσε και επιτέθηκε κυρίως από τα δεξιά με Χατζηγιοβάνη-Μολό, αλλά και είχε να επιδείξει μια κεφαλιά από τον -απομονωμένο μπροστά- Μακέντα στο 28’, χωρίς το… επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βέβαια, δεν δέχτηκε άλλη φάση από τους γηπεδούχους μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ενώ πηγαίνοντας στα τελευταία λεπτά του 45λεπτου κατάφερε να βρει δύο ακόμα καλές στιγμές, με την προσπάθεια του Χατζηγιοβήνα που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος στο 43’ και το σουτ του Αλεξανδρόπουλου στο 45ο λεπτό, που κατέληξε σε κόρνερ και κεφαλιά του Σένκφελντ μετά την εκτέλεση του.

Με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων, τελικά…

Στην επανάληψη, ο Αστέρας ξεκίνησε πιο αποφασιστικά, αλλά ο Παναθηναϊκός φρόντισε να αναλάβει τα ηνία αρκετά άμεσα και… προειδοποίησε με την συνεργασία Βιγιαφάνιες-Μολό και την φοβερή επέμβαση του Παπαδόπουλου στο σουτ το δεύτερου.

Ωστόσο, στο 58’, ο Χουάνκαρ ξέφυγε από τα δεξιά και σέντραρε υπέροχα στην περιοχή, απ' όπου ο Μακέντα με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους»!



Μάλιστα, 100 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο γκολ, ο Χουάνκαρ βρήκε ξανά τον Μακέντα μέσα στην περιοχή κι εκείνος με ένα εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.



Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το ρυθμό, ενώ παράλληλα η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, που με τις αλλαγές του έδειξε διάθεση να τα παίξει… όλα για όλα, άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο.

Στο 75’ ο Αλί Μπαμπά απείλησε τον Διούδη, που μπλόκαρε και το σουτ του Τιλικά στο αμέσως επόμενο λεπτό. Το μομέντουμ έδειχνε Αστέρα κι αυτό επιβεβαιώθηκε με το 1-2 στο 84ο λεπτό, από κεφαλιά-ασίστ του Αλί Μπαμπά και γκολ του Φερνάντεθ!



Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά για την ισοφάριση, με τους Φερνάντεθ και Καστάνιος να μην μπορούν να κάνουν το 2-2 στα τελευταία λεπτά της κανονικής διαρκειας της αναμέτρησης.

Κάτι που συνέβη, τελικά, στο… έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη σε ένα φοβερό σουτ που έκανε ο… τερματοφύλακας Παπαδόπουλος, που είχε μείνει προωθημένος από προηγούμενη φάση!



MVP: Πέτυχε το 2-2 με… buzzer beater και εκτέλεση που θα ζήλευε κι επιθετικός, παρότι ο ίδιος τερματοφύλακας! Πως, λοιπόν, να μην είναι ο Παπαδόπουλος εκείνος που παίρνει το βραβείο και την… μπουκιά από το στόμα του Μακέντα; Στο 0-0, είχε και μια πολύ καλή επέμβαση σε προσπάθεια του Μολό.

Ο μοιραίος: Το 2-2 έρχεται με τέσσερις-πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού να… κοιτάζουν τον Παπαδόπουλο. Ωστόσο, νωρίτερα, ο Αστέρας έχει ξαναμπεί στο ματς, όταν ο Μολό χάνει την κεφαλιά προ του Αλί Μπαμπά, που «σερβίρει» το 1-2 στον Φερνάντεθ.

Η σφυρίχτρα: Οι δυο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, με τον Χουάνκαρ ωστόσο να μην βρίσκει… καν την μπάλα και τον Τασουλή να έχει σε φυσική θέση το χέρι του σύμφωνα με τον Νόμπρε που, σε συνεργασία με το VAR, δεν καταλόγισε κάτι σε καμία περίπτωση. Λανθασμένα, ωστόσο, αφού ο αγκώνας του αμυνόμενου εξείχε! Παράλληλα, έκανε… εκπτώσεις και στην χρήση καρτών.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αστέρας Τριπολης (Μίλαν Ράσταβατς):
Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τασουλής (73’ Αλβάρες), Βαλιέντε, Μπέλοκ (72’ Ιγκλέσιας), Κρέσπι (63’ Τιλίκα), Σίτο (63’ Αλί Μπαμπά), Ριέρα (84’ Μπ. Φερνάντεζ), Λ. Φερνάντεθ.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (82’ Αθανασακόπουλος), Αγιούμπ (74’ Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (90’+5’ Σάντσες), Μακέντα (81’ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες.

Διαιτητής: Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία).

Διαιτητής VAR: Μπρούνο Εστέβες (Πορτογαλία).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x