Stoiximan Super League

Παλικ-Άρη στο Περιστέρι!

Ο Άρης δεν μάσησε από το 2-0 του Ατρομήτου και την αποβολή του Ροζ, σώζοντας την ισοπαλία (2-2) χάρη στο εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Άκη Μάντζιου.

Άρης για πολύ μεγάλα πράγματα!

Οι Θεσσαλονικείς δεν... μάσησαν από το προβάδισμα δύο τερμάτων του Ατρόμητου στο 51ο λεπτό, ούτε από την αποβολή του Ροζ στο 35' και με αντεπίθεση διαρκείας και εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Άκη Μάντζιου, πήρε τον βαθμό στο Περιστέρι (2-2).

Συμμετείχαν και στα δύο γκολ οι αλλαγές του Έλληνα τεχνικού, με τον Άρη να βγάζει ψυχή και ποιότητα και τον Ατρόμητο να... αυτοκτονεί. Κλείστηκαν στο μισό γήπεδο από το 51ο λεπτό κι έπειτα οι γηπεδούχοι, δεν κράτησαν μπάλα και για ακόμη μια φορά έδειξαν σημαντικές αμυντικές αδυναμίες!

Στους 23 βαθμούς πλέον ο Άρης, υποδέχεται την ερχόμενη αγωνιστική τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της πόλης. Στους 14 ο Ατρόμητος, έχει δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη την επόμενη Δευτέρα.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 3-4-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι. Ο Γιαννιώτης στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Ρισβάνη, Γούτα, Γκαλβάο στην τριάδα των στόπερ. Γκάλο, Χαρίσης, Νάτσος και Τομάσεβιτς η τετράδα στον άξονα, με τους Ενσικουλού, Μουνίθ να πλαισιώνουν τον Μανούσο στην επίθεση.

Με το κλασικό 4-2-3-1 ο Άκης Μάντζιος κατέβασε τον Άρη. Ο Σιαμπάνης κάτω από τα δοκάρια, με τους Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήση, Γκάνεα στην τετράδα της άμυνας. Ματίγια, Σάσα το δίδυμο στα χαφ, με τους Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόλιο να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάνο.

Το ματς

Προσεκτικά, χωρίς πολλά ρίσκα και με τις γραμμές τους κοντά μπήκαν στον αγώνα οι δύο ομάδες. Τόσο ο Ατρόμητος όσο και ο Άρης δεν ανέβαζαν πολλούς παίκτες στο αντίπαλο μισό όταν έκαναν επίθεση, δείχνοντας πως πρώτο τους μέλημα ήταν να μην απειληθούν και στη συνέχεια να απειλήσουν! Ο ρυθμός δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός, τα λάθη έρχονταν εκατέρωθεν από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και ψάχναμε τις φάσεις με το... κυάλι! Το πρώτο μισάωρο πέρασε χωρίς να συμβεί το παραμικρό, με τον Ροζ να «κιτρινίζεται» σε εκείνο το λεπτό για πάτημα στον Μανούσο. Πέντε λεπτά αργότερα δε, ο Γάλλος στόπερ υπέπεσε σε νέο λάθος, κάνοντας το χέρι μετά από σουτ του Μουνίθ για να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Ευαγγέλου, να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και να... προσφέρει το 1-0 στον Μανούσο από τα 11 βήματα (37').



Ο Ατρόμητος είχε βρει το γκολ με την πρώτη του τελική, με τον Μανούσο να βάζει τα κλάματα στον πανηγυρισμό και να αφιερώνει το τέρμα του στην μητέρα του που είχε ένα πρόβλημα υγείας αλλά το ξεπέρασε. Στα... καπάκια, ο Άρης απείλησε με φάουλ του Ματίγια που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον Άκη Μάντζιο να βγάζει τον Γκάμα εκτός αγώνα ώστε να βάλει δεύτερο στόπερ τον Μπεναλουάν και να γυρίζει το σύστημα σε 4-2-3, λίγο πριν το ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι, αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα και στην πρώτη τους φάση και στην επανάληψη χτύπησαν ξανά για το 2-0 (51'). Ήταν ο Μουνίθ που πήρε την κόντρα από τον Δεληζήση, μοίρασε μια... ποδιά στη συνέχεια στον Ματίγια και με ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Σιαμπάνη που δεν μπορούσε να αντιδράσει.



Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Ατρόμητο, είχε εκμεταλλευτεί την εκτελεστική δυνότητα των ποδοσφαιριστών του και έδειχνε πως ήταν το απόλυτο αφεντικό. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν χωρίς λόγο, δεν κρατούσαν καθόλου την μπάλα για να «παγώσουν» τον ρυθμό και να... σβήσουν το ματς. Ο Άκης Μάντζιος διάβασε άριστα το ματς, έριξε στο 60ο λεπτό τους Κάτσε και Σίλβα στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Γκάνεα και Γκαρσία. Έβαλε παράλληλα τον Σάσα δεξί μπακ, τον Σούντγκρεν αριστερό και τον Κάτσε ως δημιουργικό χαφ. Στα... καπάκια, ένα λεπτό αργότερα, οι δύο αλλαγές του Άρη συνδυάστηκαν και ο Κάτσε με κοντινό αλλά αδύναμο πλασέ νίκησε τον Γιαννιώτη για να βάλει ξανά την ομάδα στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος!



Ένα γκολ που δεν έβαλε μυαλό στον Ατρόμητο, ο οποίος συνέχιζε να μην πατάει καλά και να παίζει πολύ άσχημα. Στο 68' ο 'Αρης απείλησε με τον Σάσα να κάνει τη σέντρα-σουτ που έδιωξε ο Γιαννιώτης και στην επαναφορά ο Ματίγια σούταρε άουτ, με τον Κάναντι να προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, ρίχνοντας στο ματς τους Χριστοδουλόπουλο, Κωτσόπουλο, Κιβρακίδη. Φευ!

Ο Ατρόμητος συνέχιζε να έχει απαράδεκτη εικόνα, ο Άρης προσπαθούσε με κάθετο ποδόσφαιρο και κυρίως από τα πλάγια να απειλήσει. Ο Μάντζιος παρενέβη ξανά στο 76', έβαλε Μαντσίνι και Λόπεθ και έβγαλε τους κουρασμένους Μπερτόγλιο και Μάνο. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μαντσίνι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά στον Σάσα, που είχε πατήσει περιοχή και με άψογο τελείωμα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιαννιώτη για το 2-2 και τους έξαλλους παναγυρισμούς των φιλοξενούμενων που είχαν επιστρέψει από την... κόλαση!



Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Άρης διαχειρίστηκε άψογα το αποτέλεσμα, ο Ατρόμητος δεν μπορούσε όσο και να ήθελε και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x