Ιταλία

Αθωώθηκε για τη ρατσιστική επίθεση στον Ζεσούς ο Ατσέρμπι!

Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι αθωώθηκε από τον αθλητικό δικαστή για την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης στον Ζουάν Ζεσούς της Νάπολι, λόγω της έλλειψης επαρκών στοιχείων!

Οριστική απόφαση πάρθηκε για την υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης του Φραντσέσκο Ατσέρμπι στον Ζουάν Ζεσούς της Νάπολι!

Συγκεκριμένα, ο αθλητικός δικαστής Τζεράρντο Μαστραντρέα αποφάσισε να αποσύρει την κατηγορία εις βάρος του έμπειρου αμυντικού χωρίς να του επιβάλλει κυρώσεις, κάτι που σημαίνει πως ο Ατσέρμπι θα είναι στην αποστολή της Ίντερ για τον αγώνα με την Έμπολι τη Δευτέρα 1 Απριλίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο 36χρονος στόπερ αθωώθηκε λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την υπόθεση στην οποία ενεπλάκη από τον αμυντικό της Νάπολι , ο οποίος είχε παραπονεθεί ότι είχε δεχτεί ρατσιστικές προσβολές, υποστηρίζοντας ότι ο Ατσέρμπι τον αποκάλεσε «νέγρο».

Στην πραγματικότητα, από τις έρευνες δεν προέκυψε άλλο αποδεικτικό υλικό πέραν της κατάθεσης του Βραζιλιάνου. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, στον έμπειρο αμυντικό δεν επιβλήθηκε ούτε τιμωρία ούτε αποκλεισμός, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τη θέση του στην εθνική Ιταλίας, από την οποία είχε «κοπεί» μετά την καταγγελία.

«Το ρατσιστικό περιεχόμενο, ωστόσο, χωρίς να αμφισβητηθεί η καλή πίστη του παίκτη της Νάπολι, φαίνεται ότι έγινε αντιληπτό μόνο από τον προσβεβλημένος ποδοσφαιριστή (Ζεσούς), χωρίς την υποστήριξη οποιουδήποτε εξωτερικού αποδεικτικού στοιχείου, είτε πρόκειται για ηχητικό, είτε για βίντεο ή ακόμα και για μαρτυρία. Είναι ωστόσο απαραίτητο, η επιβολή επαχθών κυρώσεων να υποβοηθείται αντίστοιχα από ένα ελάχιστο ποσό αποδεικτικών στοιχείων ή τουλάχιστον από σοβαρά, ακριβή και συνεπή στοιχεία προκειμένου να επιτευχθεί εύλογη βεβαιότητα ως προς αυτό», αναφέρει μεταξύ άλλων το σκεπτικό της απόφασης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x