Ελλάδα

Β. Μητρόπουλος: «Είναι 100% σίγουρο ότι εξαγοράζονται Ενώσεις»

Με δηλώσεις του στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο Βίκτωρας Μητρόπουλος επανέλαβε πως υπάρχουν Ενώσεις που χρηματίζονται για να εξαγοραστούν οι ψήφοι τους ενόψει εκλογών. Τι είπε για Κούγια-Μαρινάκη.

Στο στούντιο της «Δίκης στον ΣΚΑΪ» βρέθηκε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, καλεσμένος του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Άποψη» κατήγγειλε εκ νέου πως υπάρχουν ΕΠΣ που χρηματίζονται για να εξαγοραστούν οι ψήφοι τους ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ στις 26/10, τόνισε, ωστόσο, πως δεν δεσμεύεται -λόγω δημοσιογραφικού απορρήτου- να «δώσει» ονόματα, ούτε στον εισαγγελέα.

Σχολίασε, δε και τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια, ότι «μυρίστηκε χρήμα και αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο», γελώντας και λέγοντας: «Με συγχωρείτε, αλλά κάθε φορά που ακούω το όνομα του κ. Κούγια, δεν μπορώ να μη γελάσω».

Πρόσθεσε, εξάλλου: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται ο κ. Κούγιας, που έχει παραπεμφθεί σε δίκη, να έρχεται στο Δ.Σ. της Λίγκας και ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος δεν έχει παραπεμφθεί, να λείπει».

Αρχικά, πάντως, ο κ. Μητρόπουλος σχολίασε την επίθεση στους δημοσιογράφους του ΣΠΟΡ FM, Γιώργο Χελάκη και Νίκο Κατσαρό, στο «Γ. Καραϊσκάκης», δηλώνοντας: «Είναι πραγματικά λυπηρό. Είχαμε τηλεοπτικούς παρατηρητές κάποτε, με σκοπό να διαφυλάξουν τους δημοσιογράφους. Να ξαναγυρίσουμε στο 2000 άμα είναι. Εν έτει 2016 δεν γίνεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα».

Στη συνέχεια, είπε για την καταγγελία του προ ολίγων ημερών στο Metropolis πως «είναι 100% σίγουρο ότι χρηματίζονται Ενώσεις για να αλλάξουν… στρατόπεδο. Μία έλαβε 420.000 ευρώ για να εξαγοραστούν οι ψήφοι της. Και δεν είναι η μοναδική. Αρκετές Ενώσεις δέχονται… δώρα, και από τις δύο παρατάξεις, με σκοπό να επηρεαστούν οι εκλογές. Με το υπάρχον σύστημα διεξαγωγής των εκλογών, αρκεί να έχεις 15 ανθρώπους ή 10 για να πάρεις τις εκλογές. Κάθε ΕΠΣ έχει τρεις ανθρώπους. Τον πρόεδρο, που ορίζει τους άλλους δύο. Είναι σημαδεμένη η τράπουλα. Με δέκα άτομα φαλκιδεύεται η διαδικασία».

Σε ερώτηση του κ. Θωμαίδη για το αν σκοπεύει να «δώσει» ονόματα, τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Δεν δεσμεύομαι να το πω ούτε στον εισαγγελέα. Ό,τι λέω εγκειται στην προσωπικότητα τη δική μου και τη φερεγγυότητά μου. Και υπάρχει, φυσικά και το δημοσιογραφικό απόρρητο. Αλλάς ας υποθέσουμε ότι δίνω τα ονόματα. Θα περνούσαν 4-5 χρόνια μέχρι να γίνει κάτι... Δεν μέμφομαι τη δικαιοσύνη, απλά δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα. Αυτά δεν είναι λύσεις. Μπορεί να υπάρχουν 50 Ενώσεις που χρηματίζονται! Αυτό που πρέπει να γίνει είναι: Να μην προλαβαίνει να πλησιάσει κανείς τους εκλέκτορες».

Για τη δήλωση του Αλέξη Κούγια, ότι αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο επειδή… μυρίστηκε χρήμα, σχολίασε, αφού γέλασε: «Με συγχωρείτε, αλλά κάθε φορά που ακούω το όνομα του κ. Κούγια, δεν μπορώ να μη γελάσω. Πείτε μου, πώς μπορεί και έρχεται ο κ. Κούγιας στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, ενώ έχει παραιτηθεί από την προεδρία της ΑΕΛ λόγω κολλήματος; Απαγορεύεται στον κ. Μαρινάκη, που δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη, αλλά επιτρέπεται στον κ. Κούγια, που έχει παραπεμφθεί σε δίκη. Είναι οξύμωρο αυτό».

Τέλος και αφού διέψευσε πως στηρίζεται ή έχει οποιαδήποτε σχέση με Αλαφούζο, Σαββίδη και Μελισσανίδη, είπε «είναι δικαίωμα του Θωμά να ασχολείται με τις εκλογές στο πλευρό της αντιπολίτευσης, γιατί δεν του αρέσει το σημερινό σύστημα». Επανέλαβε, δε, πως του προτάθηκε να αναλάβει πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα, αλλά αρνήθηκε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x